Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Çankaya Belediyesi soruşturmasında 3 yeni gözaltı

        Çankaya Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

        3 YENİ GÖZALTI

        DHA'daki habere göre; Çankaya Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yeni gözaltılar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyon çerçevesinde 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çankaya Belediyesi’ne yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karabulut, Eyüpsultan Belediyesi iştirak şirketi çalışanı Güray Geçyatan ve Benan Esengül gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda İstanbul’da gözaltına alınan 3 şüphelinin Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; Çankaya Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, 'Suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma' suçlarından 25 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Aynı soruşturma kapsamında aralarında İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karabulut'un da yer aldığı toplam 3 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.

        24 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

        Daha öncesinde; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "suç örgütü", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de bulunduğu 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

        Operasyonda 29 şüpheli gözaltına alınmış, KKTC'den Ankara'ya dönen Güner de Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

        Sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Güner'in de aralarında bulunduğu 24 kişi tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        İzmir'de boş arazi moloz ve çöplerle doldu

         İzmir'in Konak ilçesinde boş arazide oluşan atık ve moloz yığınları tepkilere neden oluyor.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ