Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Guy Ritchie: "Türkiye ilham verici bir ülke'
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        'Kapışma', 'Sherlock Holems', 'The Gentelmen' gibi filmlerin usta yönetmeni Guy Ritchie, Türkiye'ye hayran kaldı. Jason Statham, Hugh Grant, Aburey Plaza, Scott Eastwood, Josh Hartnett gibi yıldızların rol aldığı yeni filmi 'Five Eyes'ın çekimleri için iki aydır Antalya'da olan Ritchie, Twitter ve Instagram hesaplarında paylaştığı videoyla Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

        Eşi Jacqui Ainsley'yle Ayasofya gezilerinden fotoğraflar da paylaşan ve Türkiye'nin ilham verici bir ülke olduğunu söyleyen usta yönetmen videoyu, "Türkiye ilham verici bir ülke. Güzel yemekler, insanlar, oteller. İki aylık çekim sonrası tüm filmlerimi burada çekmek istiyorum..." sözleriyle takipçileriyle paylaştı.

        Eski medeniyetleri , tarihi yerleri çok sevdiğini belirten Guy Ritchie, Türkiye hakkında en çok sevdiği şeyi şöyle açıklıyor: "Türkiye oldukça modern ama aynı zamanda eski medeniyetlerin çekiciliğine de sahip."

        Yaklaşık 3 bin yıllık Aspendos Antik Kenti'nin muhteşem bir yer olduğunu söyleyen Ritchie videoda filmin çekimlerini yapıldığı bölge için "Burası benim iki bin yıllık ofisim" ifadesini kullanıyor. Bölgeye hayran kaldığını vurgulayan usta yönetmen, kalıntılar arasında gezerek tek tek bilgi veriyor: "Sanki hala yaşıyor..."

        Guy Ritchie çocukları Rafael, Rivka ve Levi'nin Antalya sahilleriden bu fotoğrafını da takipçileriyle paylaştı.
        Guy Ritchie çocukları Rafael, Rivka ve Levi'nin Antalya sahilleriden bu fotoğrafını da takipçileriyle paylaştı.

        Videonun sonunda Türkiye'yi çok sevdiklerini belirten Guy Ritchie, "Mümkün olursa burada daha çok film yapmak istiyoruz. Yapacağız da..." diyor.

        BİRTANYA GANGSTER FİLMLERİNİN USTA YÖNETMENİ...

        Lock, Stock and Two Smoking Barrels
        Lock, Stock and Two Smoking Barrels

        Daha 15 yaşında okulu bırkıp setlere adım atan Guy Ritchie, 1998 tarihli 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels' filmiyle adını tüm dünyaya duyurdu. Antalya'da çektiğ 'Five Eyes'ın başrolündeki Jason Statham'ın da ilk sinema filmi olan 'Lock, Stock...' Brad Pitt'in de dikkatini çekti.

        Snatch
        Snatch

        Pitt, Ritchie'yel çalışmak istediğini açıklayınca ikili 'Snatch' filminde birlikte çalıştı. Snatch hem gişede büyük başarı kazındı hem de eleştirmenlerin beğenisini topladı.

        Ancak Guy Ritchie o zamanki eşi Madonna'nın başrolünde yer aldığı 'Swept Away' filmiyle kendisiyle ilgili bütün beklentileri yerle bir etti. Film gişede battı. Eleştirmenler yerden yere vurdu. Ritchie'nin 'gangaster' filmlerine geri dönüş yaptığı 'Revolver' ve 'RocknRolla' bile yıkımı toparlamaya yetmedi.

        Sherlok Holmes
        Sherlok Holmes

        Ritchie tam 9 yıl sonra dünyanın en ünlü dedektifi Sherlok Holmes'un 2000'lere taşıdığı aynı adlı filmle küllerinden doğdu. Bol aksiyonlu Sherlock hem seyirciler hem de eleştirmenler tarafından çok beğenildi. Usta yönetmen arayı açamadan hemen devam filmini çekti.

        The Man From U.N.C.L.E
        The Man From U.N.C.L.E

        Guy Ritchie yeniden Hollywood'un radarına girdi. Ardı ardına 1960'lardaki bir TV dizisini beyazperdeye uyarladığı bir casusuluk hikayesi 'The Man From U.N.C.L.E' ve 'King Arthur: Legend of Sword'la İngiliz edebiyatının en büyük efsanesine modern bir dokunuş yaptı. Disney'in çok sevilen animasyonu 'Aladdin'le gişede 1 milyar dolar hasılat yaptı.

        The Gentelmen
        The Gentelmen

        2019'da köklerine döndü ve 'geveze gangasterlerin' olduğu 'The Gentelmen'i çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ