Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 15 Mayıs cevabı: Pal Sokağı Çocukları kitabında çocukların kurduğu derneğin adı nedir? 19.30 Hadi ipucu sorusu

        Hadi ipucu 15 Mayıs sorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusu olarak; Pal Sokağı Çocukları kitabında çocukların kurduğu derneğin adı nedir? sorusu hadi yarışmacılarına yöneltildi. Bugün saat 19.30'da oynanacak hadi ipucu yarışmasına sayılı dakikalar kaldı. İşte, Hadi ipucu 15 Mayıs sorusu ve cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU15 MAYIS

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bugün saat19.30'de

        Ödül ise;20.000 TL

        HADİ İPUCU SORUSU 15 MAYIS CEVABI:MACUN BİRİKTİRME DERNEĞİ

        REKLAM

        Pal Sokağı Çocukları

        Pal Sokağı Çocukları, Macar yazar Ferenç Molnar tarafından yazılan ve ilk baskısı 1906 yılında yayımlanan bir çocuk kitabıdır.

        Öykü, 20. yüzyılın başında hızla gelişen Budapeşte'de, oyun sahalarını (Arsa) Kızıl Gömlekliler denen zengin çocuklarından korumaya çalışan yoksul çocukların savaşımını anlatır. Türkçeye Tarık Demirkan tarafından çevrilmiştir.

        Konusu

        Kum torbalarıyla yapılan savaş aralarında en küçükleri, en zayıfları olan Ernő Nemecsek'in kendisini feda etmesiyle sonuçlanır. Daha önceden diğer çocuklar tarafından hain olarak adlandırılan ve adı büyük harf kullanmadan yazılan Nemeçek savaştan sonra zatürreden ölür.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ