Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        1

        KIRILGAN ŞEYLERİN BİLİMİ
        (Tae Keller)

        Anne babalar kırılganlaştığında onları kurtarmak çocukların görevidir, öyle değil mi? Annesini mucizevi Kobalt Mavisi Orkidelerini görmeye götürmek için çalışan Natalie'nin öyküsü. Newberry Ödüllü Tae Keller'ın yazdığı umudun, sevginin ve mucizelerin bilimi üstüne bu büyüleyici bir romanı Domingo Yayınevi okurlarla buluşturuyor.

        2

        SENDEN ÇOK UZAKTA
        (Leah Thomas)

        Leah Thomas, kitapta elektriğe alerjisi olan Ollie ile gözleri olmayan ve yalnız kalmayı tercih eden Moritz'in hikayesini anlatıyor. Martı Yayınları'ndan çıkan kitap "dünyanın yalnızlaştırdığı iki çocuğun, geçmişlerine rağmen kendilerini anlayan insanlar bulup diledikleri yaşama kavuşabilecek mi?" sorusuna cevap arıyor.

        3

        HİYEROFANT
        (Hasan Hayyam)

        Epsilon Yayınevi'nden çıkan kitabın yazarı Hasan Hayyam romanı için şunları söylüyor: "Hiyerofant aslında bir soru. Bir cevap arayışı. Ölülerin hareketsizliği, yaşayanların da attiğı kahkahalarla ikna olmayan bir zihin kuşkusu. Bu kuşku ve sorunun peşinde yaptığım seyahatlerden, insanın çeşit çeşit var oluş şeklinin arısında aheste dolaşmalarımdan hayelimde kalanların toplamı..."

        4

        BÜTÜN ŞİİRLERİ-ORHAN VELİ KANIK

        Sait Faik Abasıyanık'ın şiirlerini, "Türkçe Orhan'ın elinde bugüne kadar bilmediğimiz hale gelmişti. Biz Türkçemize neler, ne ukalâlıklar, ne yabancılıklar, ne paçavralar giydirmiştik. O Türkçeyi soyuvermiş, yakışır urbalar giydirmişti. Aman şu Türkçe ne güzel şeymiş, dedik." diye tarif ettiği Türk şiirinin büyük ustası Orhan Veli'nin tüm şiirlerini bir araya toplayan kitap İş Bankası Yayınları tarafından şiir severlerle buluşturuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ