Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Geçici işçilerin çalışma süresiyle ilgili flaş gelişme! - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş'in 14. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Merkez Bankası'ndaki görev değişimine değindi ve faiz politikasıyla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, Merkez Bankasının bundan sonra ekonomi programlarına çok daha güçlü destek vereceğini söyledi.

        "Merkez Bankası başkanlığındaki görev değişikliği nedeniyle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil" diyen Erdoğan Davul birisinde, tokmak birisinde... Bu noktada istişare neticesindeki karara uyacaksın" ifadesini kullandı.

        REKLAM

        Yeni yönetim sisteminde başkanın bu konulara müdahale yetkisini de aldığını belirten Erdoğan "Faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan para politikalarında verilen talimatlara uymayan arkadaşımızın bir değişikliğe tabi tutulması gerektiğine inandık. Şimdi bunu hep faizciler savunuyor. Faiz politikamızın nasıl şekillendiğini de göreceksiniz. Faiz enflasyonun da anasıdır. Gezi olaylarıyla faiz birden yükselmeye başlamış, çift hanelere yükselmiş, enflasyon da çift haneler çıkmıştır. Şimdi tekrar bunu tek haneye indirmek zorundayız. Türkiye'deki bazı faizciler bundan rahatsız olabilir. Kararlıyız, bu işi de bitireceğiz."

        'GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPSA DEĞİŞİKLİĞE GEREK OLMAZDI'

        Yeni yönetim sistemindeMerkez Bankası'na başkan atama görevinin Cumhurbaşkanı'na bırakıldığını kaydeden Erdoğan "Ekonomi politikalarında Merkez Bankası kendisinden beklenen rolü oynamış olsaydı buna ihtiyaç olmazdı. Burada bir tıkanıklık var. Göz göre göre buna izin vermek görevimizi yapmadığımız anlamına gelirdi" dedi.

        'TCMB EKONOMİ PROGRAMINA GÜÇLÜ DESTEK VERECEKTİR'

        Erdoğan, Merkez Bankası'nın ekonomi politikasına çok daha güçlü destek vereceğini kaydetti.

        'BİZİM İÇİN IMF SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

        REKLAM

        Türkiye ekonomisine de değinen Erdoğan "Dövizdeki dalgalanmave faizlerdeki yükseliş nedeniyle borçlanma oranımız bir parça yukarı çıkmış olsa da OECD ülkeleri içinde çok iyi bir yerde bulunuyoruz. 2013 Mayıs'ta IMF'e borcumuzu sıfırladık. Şimdi bize IMF'yi tavsiye edenler var o kapı kapanmıştır. Bizim için IMF diye bir şey söz konusu değildir" dedi. Erdoğan, Merkez Bankası'nın döviz rezervinin brüt olarak 100 milyar dolara yaklaştığını kaydetti. Erdoğan, "İşsizliği yeniden tek haneye düşüreceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

        GEÇİCİ İŞÇİLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ 4 AY UZATILDI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan geçici işçilerin çalışma süresinin 4 ay uzatıldığını da kaydetti.

        'İŞTEN ÇIKARMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

        Konuşmasının başında Hak-İş çalışanlarının işten çıkarılmasına değinen Erdoğan "Genel başkanlarının 'Hiç kimse dışarıya atılmayacak' demesine rağmen, Hak-İş çalışanlarının işten çıkarılmasını kınıyorum. Bir kapı kapanır, binlerce kapı açılır. Hukuk yoluyla haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Hak-İş konfederasyon olarak bu işin arkasındadır" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ