Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Halil Sezai'den itiraf: Pişmanım! Komşusunu darp etmişti... - Magazin haberleri
        1

        Tuzla’da, komşusunu darp ettiği gerekçesiyle 4 ayrı suçtan toplamda 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılan Halil Sezai, yaklaşık 1 buçuk ay sonra hükümle birlikte tahliye edilmişti.

        2

        İTİRAF ETTİ: PİŞMANIM!

        Habertürk'ten Tolga Aslan'ın haberine göre; Olay sonrası ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezai, sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti. "Basına çok kırgınım." diyen Halil Sezai, "Benim sözlerim çok başka şekilde çarpıtıldı. Sözlerimin devamında yazıldığı gibi bir şey olmadığı için 'Keşke yapsaydım da bu yazılanların bir karşılığı olsaydı' dedim. Pişmanım, tabii ki üzgünüm. En çok beni saygılı yetiştiren aileme mahcup oldum. Onları üzdüğüm için pişmanım. 41 yaşındayım, ilk defa biriyle kavga ettim." şeklinde konuştu.

        3

        "NORMAL HAYATIMA DEVAM EDİYORUM"

        Yaşanan olayların iş hayatını etkilemediğini dile getiren ünlü şarkıcı, "Ben normal hayatıma devam ediyorum. Tabii ki sahneler oluyor, teklifler de alıyorum ama ben bu hayatı istiyor muyum onu bilmiyorum." ifadelerini kullandı. Sezai, bu sözleriyle hayatından pek memnun olmadığını belirtti.

        4

        NELER YAŞANMIŞTI?

        Tuzla'da bir sitede 2 villayı film çekimi için kiralayan Paracıkoğlu ile yan villada yaşayan Hüseyin Meriç (66) arasında 15 Eylül'de tartışma çıkmıştı.

        Yaşanan tartışma sırasında darbedildiğini belirten Meriç, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine giderek şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, Halil Sezai Paracıkoğlu'nu Kadıköy'deki evinde gözaltına almıştı. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Paracıkoğlu, serbest bırakılmıştı.

        5

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu hakkındaki soruşturmayı, dosyaya giren görüntüler ve alınan beyanlar doğrultusunda genişletmiş, şüphelinin "silahla kasten yaralama", "hakaret", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "tehdit" suçlarından mevcutlu şekilde adliyeye getirilerek ifadesinin alınması talimatını vermişti.

        Avukatı ve polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Paracıkoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe "Silahla kasten yaralama" suçundun tutuklanmıştı. Paracıkoğlu'nun avukatı da tutuklama kararına karşı itirazda bulunarak, müvekkilinin tahliyesini talep etmişti.

        6

        43 GÜN SONRA TAHLİYE

        Mahkeme, “Silahla kasten yaralama", “Hakaret", “Gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve “Mala zarar verme" suçlarından toplamda 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme sanığın üzerine atılı suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesindeki özellikleri göz önünde bulundurarak sanık hakkında hapis cezasının ertelenmesine takdiren yer olmadığına hükmetmişti. Mahkeme sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak sanığın tahliyesine karar vermişti. Halil Sezai, bu süreçte toplam 43 gün cezaevinde kalmıştı.

        7

        "KAFAM GÜZELDİ, GEREKTİĞİ ŞEKİLDE DÖVEMEDİM"

        Ardından yaşanan olaydan sonra hayranlarıyla buluşan Halil Sezai, konser sırasında komşusunu darp etmesiyle ilgili konuşmuştu. Skandal ifadeler kullanan Sezai, "Siz böyle 'Amcacık' falan diye tanıdınız ama… Ben bunu neden söylüyorum onu da bilmiyorum... Hak etti, kafam güzeldi. Gerektiği şekilde tam dövemedim, bir dahaki sefere… Duygum bu, yalan söylemiyorum." demişti. Ünlü şarkıcının bu sözleri büyük tepki çekmişti.

        8

        "HAPİSHANE İYİ GELDİ" DEMİŞTİ

        Sezai, daha önce yaptığı açıklamada, "Ünlülüğe karşı bir insanım. Ülkemizde bu olaylar günde belki 100-200 kere oluyor ama büyümüyor. O günün yarısını hatırlamıyorum. Çok öfkeli de değildim. Birden bir şey koptu... Detaylara girmek istemiyorum açıkçası, hapis yattım bu olaydan dolayı... Hapishanede çok zorlanmadım. Belki saçma olacak ama iyi geldi. Tek başıma bir oda verdiler, bahçesi de vardı. Yurt odası gibiydi. Bütün gün kitap okudum. Bu duruma nasıl geldiğimi düşündüm. Kendimle baş başa kalmak iyi geldi. Muhasebe yaptım biraz." demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ