Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Harvey Weinstein 19 milyon dolar tazminat ödeyecek - Magazin haberleri
        1

        Yapımcı Harvey Weinstein, şubat ayında cinsel saldırı ve tecavüzden hüküm giymişti. Weinstein'e açılan iki davada New York Başsavcısı'nın da yardımı ile karar verildi.

        2

        Yapımcının mağdur ettiği kadınlara ve yaşadıkları cinsel saldırı ve taciz deneyimlerinin tazmini için 19 milyon dolar ödeme yapılması sonucuna ulaşıldı.

        3

        Bu davalardan biri The Weinstein Company'deki çalışma kültürü hakkındaki soruşturma kapsamında Harvey ve kardeşi Bob Weinstein'e karşı Şubat 2018'de açılmıştı.

        4

        Öteki dava ise, Kasım 2017 yılında Harvey Weinstein tarafından cinsel tacize uğradığını ve alıkonulduğunu öne süren bir grup kadın tarafından açılmıştı.

        5

        Başsavcı Letitia James, uzlaşıya dair açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:

        Harvey Weinstein ve The Weinstein Company kadın çalışanlarına karşı kusurlu davrandı. Tüm bu taciz, tehdit ve ayrımcılıklardan sonra bu mağdurlar nihayet bir nebze adalete ulaşıyor.

        6

        Ödeme, yapımcı tarafından hem kişisel olarak hem de The Weinstein Company'nin istismar ettiği kadınların gizlilik içinde zararlarını tazmin edebileceği bir mağdur fonu oluşturulmasında kullanılacak.

        7

        Öte yandan Harvey Weinstein, 23 yıllık cezası açıklandıktan sonra geçtiğimiz haftalarda, gönderildiği Riker Adası Cezavi'nde hastalandığı öğrenilmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.

        8

        Weinstein'in koronavirüse yakalandığı ortaya çıkmıştı. Yapımcı, ABD’nin Buffalo şehri yakınlarındaki Wende Islah Evi'nde karantinaya alınmıştı. Harvey Weinstein, bir süre gerekli tedaviyi gördükten sonra iyileşmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ