Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava durumu nasıl? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu
        1

        Hava durumu yarın nasıl olacak? sorusu Meteoroloji'den gelen verilerle birlikte netlik kazandı. Birkça gündür etkili olan sıcak hava bu gece başlayacak yağışlı hava nedeniyle etkisini bir parça yitirecek. Ancak 1-2 günlük molanın ardından sıcaklıkların yine yükselmesi birçok bölgede 29-30 dereceleri bulması bekleniyor. Meteoroloji'den geşen verilere göre yarın etkili olacak hava durumu haberimizde...

        2

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yağışların yarın sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        3

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

        Rüzgarın; yarın iç ve doğu kesimlerde etkisini arttırarak güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Malatya çevreleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinde 50-70 km/saat, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda 60-80 km/saat, yükseklerinde yer yer 90-100 km/saat)şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi)karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.