Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu HAVA DURUMU | Meteoroloji ve AFAD uyardı! Fırtınanın hızı 90 km! 5 bölgede sağanak! 11 Mart MGM hava durumu raporu ile bugün hava nasıl olacak?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Aksaray, Kırşehir, Yozgat çevreleri ile Adana ve Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        MARMARA'DA KUVVETLİ SAĞANAK

        Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

        REKLAM

        SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNE DÖNÜYOR

        Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada, 12-18 Mart tarihleri arasında, önümüzdeki hafta sıcaklıkların yağışla birlikte azalarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

        FIRTINANIN HIZI 90 KM'Yİ BULACAK

        Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (50-70 km/saat), yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi bekleniyor. AFAD, İstanbul'da şiddetli lodos nedeniyle vatandaşlara dikkatli olunması uyarısında bulundu.

        BATI AKDENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞMUR

        AA'da yer alan habere göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğleden sonra Batı Akdeniz'de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Yağışların Antalya ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğusunda kuvvetli, Antalya'nın doğusu ile Isparta'nın Sütçüler, Burdur'un Bucak ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

        İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

        Alınan son verilere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

        ANKARA: 16, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        İSTANBUL: 16, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        İZMİR: 19, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        REKLAM

        KOCAELİ: 21, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        EDİRNE: 17, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        MUĞLA: 11, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        ADANA: 23, Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

        ANTALYA: 20, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        HATAY: 22, Parçalı ve çok bulutlu.

        K.MARAŞ: 22, Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

        REKLAM

        ESKİŞEHİR: 17, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        KONYA: 17, Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

        SİVAS: 17, Parçalı ve çok bulutlu.

        BOLU: 15, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        KASTAMONU: 18, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        SAMSUN: 25, Parçalı ve çok bulutlu.

        TRABZON: 20, Parçalı ve çok bulutlu.

        ERZURUM: 9, Parçalı ve çok bulutlu.

        KARS: 10, Parçalı ve çok bulutlu.

        MALATYA: 16, Parçalı ve çok bulutlu.

        ADIYAMAN: 16, Parçalı bulutlu.

        DİYARBAKIR: 21, Parçalı bulutlu.

        GAZİANTEP: 19, Parçalı bulutlu.

        ŞANLIURFA: 22, Parçalı bulutlu.

         Meteoroloji'den kritik uyarı! 5 gün sürecek! Balkanlar'dan geliyor!
        Meteoroloji'den kritik uyarı! 5 gün sürecek! Balkanlar'dan geliyor! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ