Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dünyayı sarsan domino etkisi: Taciz skandallarının ardı arkası kesilmiyor!

        Tüm dünyanın konuştuğu taciz iddiaları, olayların itirafçıları ve özürlerle yankı bulurken, geçmiş dönemden bugüne kadar pek çok ünlü isim bir bir itiraflarda bulunmaya, yaşadıkları tacizolaylarınıpaylaşmaya başladı.

        Hangileri gerçek, hangileri yalnızca iddia bilinmez, ancak pek çok kadın ve erkek ortaya çıkan bu skandallarla kötü deneyimlerini açığa çıkarıyor. Sosyal medyada da #MeToo etiketiyle başlayan harekete itiraflar, tepkiler geliyor.

        Ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein hakkında ilk olarak İtalyan korku filmlerinin yönetmeni Dairo Argenton'un kızı Asia Argento tacize uğradığını açıklamış, sonra da sosyal medyada Weinstein'in taciz ettiği kadınların listesini yayınlamıştı.

        Angelina Jolie, Eva Green, Cara Delevigne, Lea Seydoux, Lucia Evans, Gwyneth Paltrow gibi çok sayıda kadın Weinstein kurbanları arasında... Fox News'in eski sunucusu Megyn Kelly de Fox Tv'yi cinsel taciz iddialarını para karşılığı örtbas etmekle suçlamış, Weinstein'in eski asistanı Zelda Perkins de 1998 yılında yaşadığı tacize karşılık 165 bin dolar alıp sustuğunu itiraf etmişti. Daha önce iki kadın da 330 bin dolar karşılığında tacizi anlatmamak için imza attıklarını açıklamıştı.

        Taciz iddiaları nedeniyle zor durumda kalan Weinstein hakkında Londra ve New York'ta iki ayrı polis soruşturması başlatıldı.

        WEINSTEIN'IN ARDINDAN DOMİNO ETKİSİ

        Weinstein'dan sonra Amerikan film endüstrisinin bir numaralı gündem maddesi taciz iddiaları oldu. Birçok önemli filme imza atan Weinstein hakkında ortaya atılan iddialar adeta bir domino etkisi yarattı ve o günden sonra birçok yönetmen, senarist ve oyuncu hakkında taciz iddiaları gündeme geldi.

        - Weinstein'dan sonra senarist ve yönetmen James Toback'ın 38 kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiası ortaya atılmış, ancak Toback sağlık durumu gereği 'imkansız' olduğunu söyleyerek iddiaları reddetmişti.

        - Geçmişte Hilarie Burton da, Weinstein'e taciz iddialarını kınayan Ben Affleck hakkında kendisine bir şov programında uygunsuz davranışta bulunduğunu söylemiş, Affleck ise özür dilemek zorunda kalmıştı.

        - Ünlü yönetmen Weinstein hakkındaki taciz iddialarını kınayan yönetmen Oliver Stone da, model Carrie Stevens'ı 20 yıl önce bir partide taciz ettiği iddiası karşısında suskunluğunu korudu.

        - Üç yıl önce ünlü yönetmen Woody Allen'ın evlat edindiği kızı Dylan Farrow, 1992 yılında babasının tacizine uğradığını anlatan bir mektup yazıp yayınlatmıştı.

        - ABD'li oyuncu Heather Lind, eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un dört yıl önce tekerlekli sandalyede kendisine elle cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. Bush, olayın Daily Mail'de yer almasının ardından özür dileyerek 'şaka yapmaya çalışmış olduğunu' söyledi.

        - New York'un ünlü fotoğrafçısı Terry Richardson taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalan bir diğer isim oldu. İngiliz model Emma Appleton kişisel Twitter hesabından Terry Richardson’un kendine gönderdiğini iddia ettiği bir mesajı yayınladı. Paylaşılan ekran görüntüsünde ünlü fotoğrafçı genç modele 'Eğer seninle yatabilirsem New York’taki bir Vogue çekimine adını yazabilirim.' diyor. Richardson’ın sözcüsü mesajın sahte olduğunu açıkladı. Olayın sosyal medyadaki etkilerinin ardından genç model Twitter hesabını kapatırken, Instagram hesabındaki paylaşımlarını da sildi.

         Ünlü yönetmen Tarantino'dan Weinstein hakkında:
        Ünlü yönetmen Tarantino'dan Weinstein hakkında: Ortada normal dedikodulardan daha fazlası vardı. Bu dedikodular ikinci ağızdan değildi. Bazı şeyler yaptığını biliyordum. Keşke duyduklarım hakkında sorumluluk alsaydım. O sırada yapmam gerekenleri yapsaydım, onunla çalışmamam gerekirdi

        SON DEPREM SPACEY

        Son olarak Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey hakkında ortaya atılan iddialar adeta deprem etkisi yarattı. Aktör Anthony Rapp, Spacey'nin14 yaşında kendisini taciz ettiğini açıklaması üzerine, Spacey geçmişte yaşanan olaydan dolayı özür diledi ve eşcinsel olduğunu açıkladı.

        Spacey hakkındaki taciz suçlaması Netflix'in ünlü dizisi House of Cards'ın sonunu getirdi. Ancak Spacey hakkındaki iddiaların ardı kesilmedi. House of Cards dizisinden 8 kişinin daha Spacey'nin tacizine uğradığını iddia etmesinin ardından, İngiliz polisine kimliği belirsiz bir kişi tarafından yapılan şikayet üzerine ABD'li oyuncuya soruşturma başlatıldı.

        İNGİLİZ BAKAN KOLTUĞUNDAN OLDU

        Hollywood'u sallayan iddiaları, İngiltere'de siyasilere sıçradı. İşçi Partisi ve Muhafazakar Parti'den vekiller peş peşe tacizle suçlanırken, bunların en çarpıcısı İngiltere Savunma Bakanı Fallon oldu.

        Michael Fallon hakkında gazeteci Julia Hartley-Brewer, 2002 yılında dizine elini koyduğunu açıkladı.Fallon özür dilediğini söylerek, iki gün sonra 'geçmişteki bazı davranışlarının bulunduğu makama uygun olmadığını' açıklayarak istifa etti.

        Şarkıcı Björk de taciz madurlarından... Karanlıkta Dans filminin yönetmeni Lars Von Tier hakkında üstü kapalı bir şekilde yayınladığı sosyal medya mesajıyla kendisinin filmde başrol oynarken, yönetmenin çeşitli isteklerini maruz kaldığını ama bunlara boyun eğmediğini açıklamıştı.

        Ünlü aktör Dustin Hoffman da büyüyen taciz iddialarından nasibini alanlardan... Yazar Anna Graham Hunter, film setinde asistan olarak çalıştığında Hoffman tarafından tacize uğradığını söyledi, bunun üzerine Hoffman yaptığı açıklamayla, kadınlara karşı her zaman saygılı olduğunu, böyle rahatsız bir duruma sebebiyet verdiği için özür dilediğini söyledi.

        POLANSKI VE COSBY DAVALARINI DÜNYA KONUŞMUŞTU

        Dünya belki de gelmiş geçmiş en büyük taciz skandalları zinciriyle karşı karşıya... Daha önce ünlü isimler Roman Polanski ve Bill Cosby taciz iddialarıyla dünyanın gündemine oturmuştu.

        Polonyalı yönetmen Roman Polanski, daha önce 14 yaşında Samantha Geimer'e tecavüz ettiğini itiraf edip, 42 gün hapiste kaldıktan sonra Fransa'ya iltica ederek vatandaşlık aldı. Ardından Alman oyuncu Renate Langer de 15 yaşındayken bir film çekimi sırasında tacize uğradığını açıklamıştı. İngiliz aktris Charlotte Lewis de 16 yaşındaken Paris'te Polanski'nin cinsel saldırısına maruz kaldığını iddia etmişti.

        Taciz iddiaları konusunda yıllardır adı manşetlerden düşmeyen isim ise kuşkusuz Bill Cosby... 60 kadar kadın, Cosby'nin tacizine uğradığını açıklamış, kurbanlarının bir kısmı ilaç verildiğini iddia etmişti. 35 kadın bir araya gelerek fotoğraf çekimiyle bir dergiye kapak da olmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ