Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hurda otomobil parçalarından mini traktör yaptı
        1

        Elazığ'ın Keban ilçesinde yaşayan oto elektrik ustası Kadir Öner, normal bir traktörün giremediği engebeli arazideki bahçesini sürebilmek için hurda otomobil parçaları kullanarak mini traktör yaptı.

        2

        AA'nın haberine göre ilçede engebeli arazi yapısından dolayı normal traktörün giremediği bağ ve bahçeler, daha çok çapa makinesi ya da kürekle işleniyor.

        3

        55 yaşındaki oto elektrik ustası Öner, kayısı, elma, erik ve şeftali yetiştirdiği 4 dönüm bahçesini daha rahat sürebilmek için mini bir traktör yapmaya karar verdi.

        4

        1970-1990 model hurda otomobillerin şanzıman, diferansiyel, lastik gibi parçaları ile su motoru ve atıl metalleri birleştirerek 6 ayda mini bir traktör imal etmeyi başardı.

        5

        Öner, talep halinde diğer bahçe sahiplerinin de toprağını mini traktörü ile sürerek, onlara destek sunuyor.

        6

        "6 BEYGİR MOTOR VAR, BUNU 12 BEYGİRE ÇIKARACAĞIZ"

        Öner, meyve bahçesini, arazinin engebeli olmasından dolayı bugüne kadar çapa makinesiyle ya da kürekle sürdüğünü söyledi.

        7

        İlçe merkezindeki tüm bahçelerin engebeli arazide olduğunu ifade eden Öner, toprağın rahatlıkla sürebilmesi için mini traktör yapmaya karar verdiğini belirtti.

        8

        Öner, "Çapa makinesiyle bahçemde, bağımda çalışırken bayağı yoruluyordum. Daha rahat bir şey nasıl olabilir diye düşünürken, mini traktör tasarladım" dedi.

        9

        Eski çalışma koltuğunu da kullandığını anlatan Öner, "Yaptığım mini traktörü test ettik, sonuç bizim açımızdan mükemmel oldu. 6 beygirlik bir su motoru elimizde vardı, onu kullandık. Traktörümüzde 6 beygir motor var, bunu 12 beygire çıkaracağız. Böylelikle daha randımanlı ve daha güçlü olacak. Böylelikle bahçelerimizde daha iyi hizmet yapacak" diye konuştu.