Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İkinci çeyrekte zarar etti! - Otomobil Haberleri

        Alman otomotiv üreticisiDaimler,Mart-Haziran dönemindekifinansal sonuçlarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5 artışla 42.7 milyar gelir elde eden Daimler, bu dönemde 1.6 milyar euroluk zarar etti.

        Mercedes markasını bünyesinde bulunduran ve merkezi Stuttgart'ta olanDaimler, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1.8 milyareuro net kar elde etmişti.

        Şirketin bilançosunun, dizel emisyon skandallarındaki yasal zorunluluklar ve hatalı Takata hava yastıklarının geri çağrılmasına yönelik masraflardan olumsuz etkilendiği kaydediliyor.

        Söz konusu dönemdeDaimlerAG'nin ortaklarına atfedilen net zarar ise 1 milyar 300 milyoneuro oldu. Hisse başına kazanç ise eksi 1.24 euro olarak belirlendi.

        Bu dönemde, tüm birimlerdeki toplamDaimlerAG satışları, bir önceki yıla göre yüzde 1 düşerek 822 bin seviyesinde gerçekleşti.

        DaimlerAG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kallenius, ikinci çeyrek finansal sonuçlarının 4.2 milyar euroluk istisnai masraf kaleminin etkisi altında oluştuğunu belirterek, "Bu nedenle bu yılın ikinci yarısı için odak noktamız, faaliyet performansımızı ve nakit akışını geliştirmek olacak. Gelecekteki başarılarımızın devam etmesi için grup genelinde performans programlarını yoğunlaştırıyoruz ve ürün portföyünü gözden geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ