Emisyon skandalı ve geri çağırmalar Daimler'e zarar ettirdi
Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler, 2019 ikinci çeyrek mali sonuçlarını duyurdu. Geçen yılın ikinci çeyreğinde 1.8 milyar euro net kar elde eden şirket, 2019'un aynı döneminde ise 1.6 milyar euro zarar açıkladı. Bu dönemde grup gelirleri ise önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 5 artışla 42.7 milyar euroya yükseldi. Daimler'in zararında dizel emisyon skandallarındaki yasal zorunlulukların ve hatalı Takata hava yastıklarının geri çağrılmasına yönelik masrafların etkili olduğu belirtiliyor
Alman otomotiv üreticisi Daimler, Mart-Haziran dönemindeki finansal sonuçlarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5 artışla 42.7 milyar gelir elde eden Daimler, bu dönemde 1.6 milyar euroluk zarar etti.
Mercedes markasını bünyesinde bulunduran ve merkezi Stuttgart'ta olan Daimler, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1.8 milyar euro net kar elde etmişti.
Şirketin bilançosunun, dizel emisyon skandallarındaki yasal zorunluluklar ve hatalı Takata hava yastıklarının geri çağrılmasına yönelik masraflardan olumsuz etkilendiği kaydediliyor.
Söz konusu dönemde Daimler AG'nin ortaklarına atfedilen net zarar ise 1 milyar 300 milyon euro oldu. Hisse başına kazanç ise eksi 1.24 euro olarak belirlendi.
Bu dönemde, tüm birimlerdeki toplam Daimler AG satışları, bir önceki yıla göre yüzde 1 düşerek 822 bin seviyesinde gerçekleşti.
Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kallenius, ikinci çeyrek finansal sonuçlarının 4.2 milyar euroluk istisnai masraf kaleminin etkisi altında oluştuğunu belirterek, "Bu nedenle bu yılın ikinci yarısı için odak noktamız, faaliyet performansımızı ve nakit akışını geliştirmek olacak. Gelecekteki başarılarımızın devam etmesi için grup genelinde performans programlarını yoğunlaştırıyoruz ve ürün portföyünü gözden geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.