Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnsan kemiklerinden yapılan duvar bulundu!

        Belçika'daki bir katedralde insan kemiklerinden yapılmış bir duvar keşfedildi. Kafatasları, uyluk ve incik kemiklerinden oluşan 500 yıllık duvar Gent şehrindeki Saint-Bavo katedralinde bulundu.

        Uzmanlar, yeni mezarlara yer açmak için eski iskelet kalıntılarından duvar yapıldığına inandığını belirtti.

        Katedral 17. yüzyılda inşa edilse de arkeologlar duvar olarak kullanılan insan kemiklerinin 15. yüzyıldan kalmaolduğunu ifade etti.

        Araştırmacı Ruben Willaert yaptığıaçıklamada "İnsanların ölümden sonra dirilişe inandığı zamanlarda kemikler vücudun en önemli parçalarıydı. Bu nedenle Orta Çağ'da insan kemikleri çok önemliydi" dedi.

        REKLAM

        Willaert, dayanıklı kemiklerin duvar için kullanıldığının altını çizerek "Mezarlıklar alelacele temizlenirdi ve insanlar küçük ya da kaburga gibi kırılgan kemikler kullanmazlardı. Bu yüzden kafatası ve uyluk kemikleri bulundu" şeklinde konuştu.

        Çocuk kemiklerinin küçük olduğu için duvarda rastlanmadığını ekleyen araştırmacı, "Çocukların ve gençlerin kemiklerine neredeyse hiç rastlanmaması dikkat çekici. Çocuk mezarları genellikle yetişkin mezarlarından daha az özen ve ilgi görürdü" cümlelerini kullandı.

        Proje lideri Janiek De Gryse ise Brussels Times'a yaptığı açıklamada "Kilise bahçesi temizlenirken, iskeletler elbetteatılamaz. Bu nedenle kemikler bazen duvar olarak kullanılabilir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ