Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Instagram fenomeni Irene Zhao, NFT ile 10 günde servet kazandı - Dünya Haberleri
        1

        Son zamanlarda kripto para piyasasında popülerlik artarken NFT'lere (Non-fungible token) olağanüstü paralar harcanmaya devam ediyor.

        2

        Son olarak Singapurlu Instagram modeli olan Irene Zhao, teknolojiye ayak uydurarak fotoğraflarını NFT formatında satışa koydu.

        3

        The Sun'ın haberine göre Instagram'da 400 binden fazla takipçisi bulunan Zhao, NFT satışlarıyla 10 gün içinde 2300 Ethereum kazandı. Bu da yaklaşık 7 milyon 100 bin dolar (97 milyon TL) ediyor.

        4

        Singapurlu model, fenomen Logan Paul'un da radarına girdi. Paul, Irene Zhao'dan 20 NFT satın aldı.

        5

        Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz sosyal medya hesabından "Irene Zhao ekibinin gururlu bir üyesi" olduğunu paylaşırken Paul, Zhao'nun 20 NFT'si için 200 bin sterlin ödediğini doğruladı.

        6

        Singapur'da üniversite öğrencisiyken modellik yapmaya başlayan Zhao, reklamlı Instagram paylaşımlarıyla geçimini sağlarken NFT piyasasına girmeye karar verdi.

        7

        Genç kadın o dönemi "Instagram gönderilerimden kazanç etmek için ürün yerleştirme yapmam veya ücretli reklamlara başvurmam gerekiyordu. Her geçen gün ücretli içerik yayınladığım bir noktaya gelmiştim. Çünkü başka bir seçeneğim yoktu. Böyle geçiniyordum" sözleriyle özetledi.

        8

        Zhao'nun NFT formatındaki binlerce fotoğrafı Opensea üzerinden satın alınabiliyor.

        9

        Singapurlu model, NFT ile fotoğraflardan kazanç sağlayan ilk isim değil. Zira Endonezya'daki bir öğrenci, çektiği selfieleri NFT olarak satarak 1 milyon dolar kazanmıştı.

        19
        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ