Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Virüs kabinede: İran'da bir bakan ve cumhurbaşkanı yardımcısı koronavirüse yakalandı!

        İran'da Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, Maden ve Ticaret Bakanı'na koronavirüs teşhisi konulmasının ardından, hükümet yetkilileri ve bürokratların ülke dışına çıkmaları ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.

        CİHANGİRİ İÇİN KORONAVİRÜS İDDİASI

        İran'da devlet kademesinde koronavirüse yakalan kişiler arasından Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin de bulunduğu iddia edildi.

        İranwire'ın iddiasına göre 28 Şubat'ta Koronavirüsle Mücadele Merkezi'nde bir toplantıya başkanlık eden Cihangiri, daha sonra karantina altına alındı. Cihangiri'nin başkanlık ettiği toplantıya Bilim, Sağlık, Savunma, İletişim, Yol ve Şehir Planlama, Eğitim, Turizm Bakanlarının yanı sıra, üst düzey ordu ve polis yetkililerinin katıldığı ifade edildi.

        Haberde kabinedeki 6 bakanın daha koronavirüs semptomları gösterdiği ancak test sonuçlarının henüz belli olmadığı belirtildi.

        Yetkililerin olayın medyaya yansımasını engellemek için Cihangiri'yi bir süre hastaneye kaldırmadıkları öne sürüldü.

        İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

        İran'da yayın yapan "Asriran" haber sitesine göre, Rahmani'ye Kovid-19 teşhisi konuldu. Tedavi altına alındığı Tahran İmam Humeyni Hastanesi'nden başka bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakım ünitesine alınan Rahmani'nin durumunun önceki günlere kıyasla, daha iyi olduğu belirtildi.

        REKLAM

        ÖLÜ SAYISI 92'YE YÜKSELDİ

        İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye, vaka sayısı 2 bin 922'ye yükseldi.

        Koronavirüse yakalananlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 23 milletvekili de bulunuyor.

        İran'ın önde gelen din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ