İran'dan ABD'ye 'kırmızı çizgi' mektubu
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin, Pakistan aracılığı ile ABD'ye ülkesinin nükleer meseleler, Hürmüz Boğazı ve çeşitli konularla ilgili kırmızı çizgilerinin belirtildiği bir mektup ilettiği bildirildi
İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na göre, Umman ziyaretinin ardından ikinci kez Pakistan'a giden Dışişleri Bakanı Erakçi, ülkesinin nükleer meseleler, Hürmüz Boğazı ve çeşitli konularla ilgili kırmızı çizgilerinin yer aldığı bir mektubu Pakistan aracılığı ile ABD’ye iletti.
Erakçi'nin ziyareti kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir ile İslamabad’da bir araya geldiği açıklanmıştı.
İran basını, Dışişleri Bakanı Erakçi'nin Umman’da gerçekleştirdiği üst düzey görüşmelerin ardından tekrar Pakistan’a döndüğünü bildirmişti. Erakçi’nin Pakistan'a gerçekleştirdiği ikinci ziyaretin nükleer müzakerelerle ilgisi olmadığı ve önceki görüşmelerin devamı niteliği taşıdığı belirtilmişti.
PAKİSTAN'DAN MOSKOVA'YA HAREKET ETTİ
Erakçi, Pakistan’dan ayrılarak bir sonraki durağı Moskova'ya hareket etti.
İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Erakçi, Umman ziyaretinin ardından bir kez daha geldiği İslamabad'dan ayrıldı.
Erakçi, üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Rusya’ya gitti.
İran Dışişleri Bakanı Erakçi'nin Rusya'nın başkenti Moskova'da Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere üst düzey Rus yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.
*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.