"İran saldırırsa karşılık bulacak"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a dair açıklamasında "ABD Başkanı Donald Trump kendi kararını verecek. İsrail de bir karar verecek. Gelişmeleri takip ediyoruz. Her türlü senaryoya hazırız." ifadelerini kullandı.
ABONE OLİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a dair açıklamalarda bulundu.
Netanyahu, "ABD Başkanı Donald Trump kendi kararını verecek. İsrail de bir karar verecek. Gelişmeleri takip ediyoruz. Her türlü senaryoya hazırız." diye konuştu.
Netanyahu ayrıca, "İran bir hata yapar da bize saldırırsa, daha önce görmediği bir güçle karşılık bulacak." ifadelerini kullandı.
İsrail Başbakanı, "Trump'ın ne yapıp yapmayacağına ben karar vermek istemiyorum. Bunlar onun kararları." dedi.
Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki sağ ve ölü tüm İsrailli esirlerin geri dönüşünün tamamlandığını hatırlatarak İsrail'in Ürdün sınırından Akdeniz'e kadar olan toprakları kontrol edeceğini öne sürdü.
Netanyahu, "bölgeye Türk ve Katarlı askerlerin konuşlandırılmayacağını ve bu aşamada Hamas'ın silahsızlandırılmasına odaklandıklarını" iddia etti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın planına rağmen Netanyahu, Hamas silahsızlandırılmadan ve Gazze askerden arındırılmadan yeniden inşanın başlamasına müsaade etmeyeceklerini, bunu "kolay ya da zor yoldan" sağlayacaklarını savundu.