Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İspanya İspanya - Fas MAÇ SONUCU Dünya Kupası maçları - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İSPANYA - FAS MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        İspanya ile Fas, Kaliningrad Stadı'nda karşılaştı.

        Fas, 14. dakikada Boutaib'in golüyle 1-0 öne geçti.

        Ancak bu sevinç 5 dakika sürdü... İspanya 19. dakikada Isco ile beraberliği yakaladı ve bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        Fas, 81. dakikada Nesyri'nin golüyle skoru 2-1 yaptı.

        İspanya 90+1'de skoru eşitledi. Iago Aspas'ın vuruşunda ilk önce ofsayt kararı veren hakem, daha sonra VAR uygulamasından destek alarak golün geçerli olduğuna karar verdi ve maç 2-2 sona erdi.

        Bu sonuçla B Grubu'nu 5 puanla lider olarak tamamlayan İspanya, Rusya'nın rakibi oldu. B Grubu'nda 2. olan Portekiz ise A Grubu'nun lideri Uruguay ile eşleşti.

        İSPANYA: 2 -FAS: 2

        STAT: Kaliningrad

        HAKEMLER: Ravshan Irmatov, Abdukhamidullo Rasulov, Jakhongir Saidov (Özbekistan)

        İSPANYA: De Gea, Carvajal, Pique, Ramos, Alba, Sergio, Thiago (Dk. 74 Asensio), Silva (Dk. 84 Rodrigo), Isco, Iniesta, Diego Costa (Dk. 74 Costa)

        FAS: El Kajoui, Hakimi, Saiss, Da Costa, Dirar, Boussoufa, El Ahmadi, Ziyach (Dk. 85 Bouhaddouz), Belhanda (Dk. 63 Fajr), Noureddine Amrabat, Boutaib (Dk. 72 Nesyri)

        GOLLER: Dk. 14 Boutaib, Dk. 81 Nesyri (Fas), Dk. 19 Isco, 90+1 Aspas (İspanya)

        SARI KARTLAR: Dk. 21 El Ahmadi, Dk. 29 Noureddine Amrabat, Dk. 31 Da Costa, Dk. 31 Boussoufa, Dk. 89 El Kajoui, 90+3 Hakimi (Fas)

        14. dakikada Fas 1-0 öne geçti. Orta olanda İspanyol futbolcular Iniesta ve Ramos'un anlaşmazlığında topu kapan Boutaib, hızla ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Boutaib, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kaleci De Gea'nın bacaklarının arasından filelere gönderdi.

        19. dakikada İspanya beraberliği sağladı. Isco ile verkaç yaparak soldan ceza sahasına giren Iniesta, tekrar Isco'yu gördü. Bu futbolcu, kale sahası önünden yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 1-1.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

        81. dakikada Fas tekrar öne geçti. Sağdan kullanılan korner atışında, penaltı noktası üzerinde Ramos ile yükselen Nesyri'nin kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-2

        90+1. dakikada İspanya yeniden skora denge getirdi. Carvajal'ın sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Aspas, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2

        ÜÇÜNCÜ RANDEVU

        İki ekip, bu mücadele ile tarihlerinde 3. kez karşılaştı. İspanya ile Fas, daha önce yaptıkları iki maçı 10 gün arayla oynadı. Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya gelen iki ekip arasında 12 Kasım 1961'de Fas'ta oynanan ilk maçı İspanya 1-0 kazandı. Madrid'de 23 Kasım 1961'de oynanan rövanşı da 3-2 kazanan İspanya, play-off etabını geçti.

        İSPANYA 62. MAÇINDA

        Dünya Kupası'na 15. kez katılan İspanya, organizasyonda bugüne kadar 62 maç oynadı. Söz konusu müsabakaların 31'ini kazanan İspanya, 13 beraberlik ve 18 yenilgi yaşadı. İspanyollar, 61 karşılaşmada 98 gol atarken, kalelerinde 71 gol gördü. İspanya'nın dünya kupalarındaki en golcü oyuncusu, 2006, 2010 ve 2014'teki turnuvalarda yer alan ve 9 kez fileleri havalandıran David Villa. 2010 yılında Güney Afrika'daki turnuvada şampiyonluğa uzanan İspanya, 2014'te Brezilya'da düzenlenen organizasyonda ise gruptan çıkamamıştı.

        FAS 16. KARŞILAŞMASINDA

        Bugüne kadar Dünya Kupası organizasyonunda 16 maça çıkan Fas, 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Arap ekibi, 14 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

        Afrika elemelerinden gelen Fas, tarihinde yalnızca 1986'da Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda grup aşamasını geçmişti. İngiltere, Portekiz ve Polonya'nın bulunduğu F Grubu'nu 4 puanla lider bitiren Fas, son 16 turunda ise o turnuvada finale yükselen Batı Almanya'ya 1-0 yenilerek elenmişti.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        İSPANYA

        Portekiz, Fas ve İran ile B Grubu'nda yer alan İspanya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Kaleci kökenli teknik adamlardan Julen Lopetegui'nin çalıştırdığı İspanya, Avrupa Elemeleri'nde İtalya, Arnavutluk, İsrail, Makedonya ve Lihtenştayn ile G Grubu'nda mücadele etti.

        Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden İspanya, 2016'da göreve gelen teknik direktör Lopetegui yönetiminde kadrosunu yeniden yapılandırarak çıkışa geçti.

        Elemelerde çıktığı 10 maçın 9'undan galip ayrılan ve tek beraberliğini İtalya deplasmanında alan İspanya, G Grubu'nu 28 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Raul Gonzalez, David Villa, Xavi, Carles Puyol ve Iker Casillas gibi yıldız oyuncuların forma giydiği İspanya, kaptan Sergio Ramos, Gerard Pique, Andres Iniesta, Isco ve Diego Costa gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

        FIFA dünya sıralamasında 8'inci sırada bulunan İspanya'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5'er kez sarsan Costa, Isco, Alvaro Morata ve David Silva sağladı.

        Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan İspanya'nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, önceki yıllarda olduğu gibi önde gelen İspanyol takımları oluşturdu. Real Madrid'den 6, Barcelona ve Atletico Madrid'den 3'er futbolcu İspanya Milli Takımı'nda aday kadroya adını yazdırdı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İspanya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı. Güney Afrika'da 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan İspanya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1934 - Çeyrek final

        1950 - Dördüncülük

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Grup aşaması

        1978 - Grup aşaması

        1982 - İkinci tur

        1986 - Çeyrek final

        1990 - Son 16 turu

        1994 - Çeyrek final

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Çeyrek final

        2006 - Son 16 turu

        2010 - Şampiyon

        2014 - Grup aşaması

        FAS

        İspanya, Portekiz ve İran ile B Grubu'nda yer alan Fas Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Daha önce göreve geldiği Zambiya ve Fildişi Sahili ile Afrika Uluslar Kapası'nı alma başarısı gösteren Fransız teknik adam Herve Renard'ın yönetimindeki Fas, ilk turu seribaşı unvanıyla geçtiği Afrika Elemeleri'nde ikinci turda Ekvator Ginesi ile eşleşti. İlk maçta konuk ettiği rakibini 2-0'la geçen Fas, deplasmandaki rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen gol averajı farkıyla üst tura çıktı.

        Üçüncü turda Fildişi Sahili, Gabon ve Mali ile aynı grupta yer alan Fas, çıktığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı ve C Grubu'nu lider tamamlayarak Dünya Kupası'na vize aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Noureddine Naybet, Mustapha Hadji, Ahmed Faras gibi önemli oyuncuların forma giydiği Fas, bu turnuvada ise Spor Toto Süper Lig'de forma giyen yıldızlarına güveniyor.

        Fas'ın kadrosunda, Fenerbahçe'den Nabil Dirar, Galatasaray'dan Younes Belhanda, Evkur Yeni Malatyaspor'dan Khalid Boutaib ve Medipol Başakşehir'den Manuel Da Costa yer alıyor. Yine bir dönem Galatasaray forması giyen Nordin Amrabat ve Juvenuslu savunma oyuncusu Medhi Benatia ise takımın tecrübeli isimleri olarak öne çıkıyor.

        FIFA dünya sıralamasında 42'nci sırada bulunan Fas formasıyla elemelerde ağları 4 kez sarsan Khalid Boutaib, takımının Rusya biletini cebine koymasına önemli katkı sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Fas Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. Fas'ın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1970 - Grup aşaması

        1986 - Son 16 turu

        1994 - Grup aşaması

        1998 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ