Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İspanya hükümeti Katalonya'da seçim tarihini açıkladı. Katalonya'da seçim ne zaman

        İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bağımsızlık kararı alan Katalonyaözerk yönetimini görevden aldıklarınıve 21 Aralık'ta Katalonya'da erken seçim yapılacağını açıkladı.

        RAJOY, KATALAN HÜKÜMETİNİ FESHETTİ

        İHA'nın haberine göre, Madrid hükümeti Katalonya'nın özerkliğinin kaldırılması için oylama düzenlerken, Katalonya Parlamentosunda ise bağımsızlığın ilan edilmesine ilişkin gizli oylama düzenlenmişti. Parlamentoda yapılan oylamada, 70 "Evet", 10 "Hayır", 2 de boş oy çıkmıştı. Oylamanın ardından Rajoy, Katalonya Parlamentosunu feshettiğini açıklayarak, "İspanya, Katalonya'da hukukun üstünlüğünü sağlayacaktır. Katalonya doğrudan yönetilecek" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        İNGİLTERE VE AVRUPA BİRLİĞİ, KATALONYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMADI

        İngiltere, İspanya'ya destek verip, Katalonya'nın bağımsızlığını tanımayacağını açıklayarak, İspanya'nın birliğinin korunmasını istediklerini belirtmişti. Avrupa Birliği Konsey Başkanı Donald Tusk ise resmi Twitter hesabından, "Avrupa Birliği için hiçbir şey değişmiyor. İspanya bizim tek muhatabımız olmaya devam edecek. Umarım İspanya hükümeti şiddet uygulamayı değil, konuşmayı tercih eder." mesajını yayınlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ