Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail-Hamas çatışmaları sürüyor: "Gazze'ye Hiroşima'ya atılanın bir buçuk katı bomba atıldı"
        1

        İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI VURDU

        İsrail Gazze'de mülteci kampını vurdu, Cibaliye Kampı'nda en az 50 kişi hayatını kaybetti

        2

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise can kaybının yükseldiğini "İsrail'in, Cibaliye mülteci kampına düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybetti" açıklaması ile duyurdu. Saldırıda en az 300 kişinin de yaralandığı bildirildi.

        3

        İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi.

         

         

        4

        Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırılarının Gazze'de yol açtığı yıkıma ilişkin bilgi verdi.

         

         

        5

        İşgal güçlerinin Gazze'de 85 hükümet binasını yerle bir ettiğini ifade eden Maruf, şunları söyledi:

         

        "İsrail, Gazze'de 47 camiyi yıktı, 3 kiliseye büyük zarar verdi. Saldırılar sonucu 200 binden fazla bina zarar görürken, bunlardan 32 bin 500'ü tümüyle yıkılarak oturulamaz hale geldi, 203 okulda büyük hasar oluştu, 45 okul tamamen hizmet dışı kaldı. Yoğun saldırılar sebebiyle istatistikler henüz tamamlanmış değil.

        6

        Gazze'ye 18 bin ton bomba atıldı, bu Hiroşima'ya atılanın bir buçuk katı. İsrail ordusu, 908 aileye katliam uygulayarak binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Saldırılarda 35 gazeteci, 124 sağlık çalışanı ve acil kurtarma ekiplerinden 18 sivil savunma elemanı hayatını kaybetti."

         

         

        7

        GAZZE'YE SALDIRILAR GECE BOYU SÜRDÜ

        İsrail savaş uçakları ve topçularının gece boyu Gazze'nin tüm bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

         

         

        8

        İsrail uçakları Gazze'nin birçok bölgesine aydınlatma fişekleri atarak keşif uçuşları yapmayı sürdürüyor. 

        9

        "İSRAİL ASKERİ ARAÇLARINI VURDUK"

        Hamas Hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze'nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatıştığını duyurdu.

        Kassam Tugaylarının Telegram sayfasından yapılan açıklamada, "Savaşçılarımız düşman güçlerine karşı patlayıcılar ve otomatik silahlarla savaşıyor, Yasin 105 roketleriyle 4 askeri aracı hedef aldık." ifadeleri kullanıldı.

         

        10

        Gazze'nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, yine Yasin 105 roketleriyle Gazze'nin kuzeybatısında bir İsrail buldozeri ve tankının vurulduğu bildirildi.

        11

        TÜRK-FİLİSTİN HASTANESİ BOMBALANDI

        İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kanser hastalarına yönelik tek hastane olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesine saldırı düzenledi.

        12

        Türk-Filistin Dostluk Hastanesi Müdürü Subhi Sukeyk, AA muhabirine İsrailin hedef aldığı Gazze'deki sağlık idaresine ait hastanede hasarın meydana geldiğini söyledi.

        13

        Sukeyk, "İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nde kanser hastalarına yönelik tek hastane olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesinin üçüncü ve son katını bombalayarak ciddi hasara yol açtı." dedi.

        14

        Hastanenin üçüncü katında çıkan yangının kontrol altına alındığını aktaran Sukeyk, "Bombalama, bazı elektromekanik sistemlerin bozulmasına yol açtı, hasta ve sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attı." diye konuştu.

        15

        Sukeyk, İsrail ordusunun hastanenin çevresini birçok kez hedef aldığını hatırlatarak, "İşgal güçleri, kanser hastalarının acılarını artırıp onları ilaçtan ve tedavi için dışarı gitmekten mahrum bırakmakla kalmadı, aynı zamanda hastane çevresini de hedef alarak hayatlarını tehlikeye attı." ifadesini kullandı.

        HAMAS: BAŞARISIZLIKLARINI ÖRTME ÇABASI

        Hamas, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne karadan sınırlı girişlerini, "7 Ekim'deki askeri ve güvenlik başarısızlıklarının üstünü örtme çabası" olarak nitelendirdi.

        Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin sınıra yakın bölgelerine karadan girdiğine işaret edildi.

        İsrail ordusunun devam eden yoğun hava bombardımanı ve topçu atışları gölgesinde Gazze kentinin farklı yönlerinden sınırlı girişlerinin "7 Ekim'deki askeri ve güvenlik başarısızlıklarının üstünü örtme yönünde umutsuzca bir girişim" olarak nitelendirildiği açıklamada, İsrail'in o gün stratejik bir yenilgi gördüğü kaydedildi.

        Hamas, Gazze kentinin kuzey ve güney kesimlerindeki çatışmalarda İsrail ordusuna kayıplar verdirildiğini belirtti.

        İSRAİL SADIRIYI ÜSTLENDİ

        İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki yerleşim alanına yönelik saldırıyı üstlendi.

        İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda iki binanın yıkıldığı ve çok sayıda sivilin can verdiği saldırıyı kendilerinin düzenlediğini söyledi.

        Hagari, İsrail ordusunun Gazze'ye karadan girmesinin ardından "savaşı yöneten" Hamas'ın üst düzey yetkilisi İbrahim Biari'yi hedef aldıklarını ileri sürdü.

        İsrail Ordu Sözcüsü, "çok sayıda teröristi" bu saldırıda öldürdüklerini iddia ederek bölgede "kapsamlı bir askeri altyapı bulunduğu için bunun diğer binaların da çökmesine yol açtığını" savundu.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

         Türk-Filistin Hastanesi bombalandı
        Türk-Filistin Hastanesi bombalandı Haberi Görüntüle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ