Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu DONDURUCU SOĞUK! Son Dakika: İstanbul'da kar yağışı başladı

        Meteoroloji ve AKOM, İstanbul'da Avrupa Yakası'nın batısı ve yüksekleri ile Anadolu Yakası'nın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı olacağıuyarısı yapmıştı. Duyurunun ardından Megakent'tegece saatlerinde itibaren yağmur ve fırtına etkili oluyor.Kıyı kesimlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm denizlerde fırtına beklendiğini bildirmişti. Öte yandan sabah saatlerinde işe giden vatandaşlar şiddetli fırtınada zor anlar yaşadı.Fırtınanedeniyle şemsiyeler ters dönerken vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

        Meteoroloji verilerine göre saat 09.00 itibarıyla yağış karla karışık olarak devam etmeye başladı. Kar yağışı ile birlikte özellikle üst geçitlerde vatandaşlar yürümekte zorlandı. Beklenen kar yağışına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ekipleri önlemler aldı. Olası kar yağışı nedeniyle Megakent'te trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İBB, önlemlerini arttırdı. İBB'ye ait kar küreme ve temizleme araçları, başta D100 Karayolu olmak üzere ana arterlerde ve birçok noktada hazır bekletiliyor.

        REKLAM

        ÖĞLEDEN SONRA HER YERDE KAR

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte dün gece yağmur şeklinde başlayan yağış, Avrupa Yakası'nda karla karışık yağmur, yüksek yerlerde kar, Anadolu Yakası'nda ise yağmur şeklinde devam ediyor.Öğleden sonraya kadar bu şekilde devam edecek yağışların, havanın biraz daha soğumasıyla il genelinde 15.00'ten sonra kara dönüşeceği tahmin ediliyor.Karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklindeki yağışların yarın da süreceği öngörülüyor.

        SICAKLIK 2 DERECE OLACAK

        İstanbul'da rüzgarın gün içinde kuvvetini arttırarak kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi, rüzgarın hızının yer yer 90 kilometreye kadar çıkması, pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.Kentte sıcaklık bugün öğlen saatlerine kadar 3, öğleden sonra ise 2 derece olacak.İstanbul'da pazartesi günü çok bulutlu, salı günü ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar ise artarak 6-7 derece civarında olacak.

        METEOROLOJİ UYARMIŞTI

        Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden dün yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara Bölgesinde görülecek kar yağışlarının Tekirdağ, Kırklareli'nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne'nin ise güney ilçelerinde yer yer kuvvetli (5-20 santimetre) olması bekleniyor.İstanbul'daki yağışların ise bugün sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası'nın batısında, akşam saatlerine doğru ise il genelinde karla karışık yağmur, Avrupa Yakası'nın batısı ve yüksekleri ile Anadolu Yakası'nın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        Kıyılarda ciddi bir örtü beklenmezken, Avrupa Yakası'nın batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer 3-8 santimetre kar örtüsü bekleniyor.Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.Kar yağışı ve fırtınanın, pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

        KARDA MAHSUR KALAN ARAÇLAR KURTARILDI

        Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Balıkesir'in Edremit ve Havran ile Çanakkale’nin Yenice ilçelerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Edremit-Yenice yolunun Talimalanı-Kapanca-Hanlar-Deveboynu mevkilerinde onlarca sürücü ilerleyemedi. Yaklaşık 3 saat yolda mahsur kalan ikisi otobüs 9 araca Karayolları ekipleri ulaştı. Bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yapan ekipler her iki yönde de ilerlemekte güçlük çeken vatandaşlara yardımcı oldu. Karayolları ekiplerinin çalışmalarına yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Edremit Belediyesi ekipleri de destek veriyor. Bölgede yoğun kar yağışı şiddetli poyraz fırtınasıyla birlikte tipiye dönüştü. Kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

        TEKİRDAĞ'DA DENİZ ULAŞIMINA KAR VE FIRTINA ENGELİ

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde de etkili olan kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Marmara Denizi'nde de hızı zaman zaman 75 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı çok sayıda şilep ve tanker, rotaları Tekirdağ sahillerine çevrilerek demirlendi. Fırtına, balıkçıları da olumsuz etkilemeye devam ederken, çok sayıda balıkçı teknesi de denize açılamadı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara göre,Marmara'da rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 ( 90 km/sa )kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın pazar günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Marmara’da görülecek kar yağışlarının Tekirdağ, Kırklareli’nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne’nin güney ilçeleri; doğu ilçeleri başta olmak üzere Çanakkale çevrelerinde de etkili olması bekleniyor.

        BUDO VE İDO SEFERLERİ İPTAL

        Bu arada, BursaDeniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.İptal edilen BUDO seferleri şöyle:

        08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

        08.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Büyükçekmece)

        09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

        09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)

        09.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

        09.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

        10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

        10.30 İstanbul (Büyükçekmece) - Bursa (Mudanya)

        11.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas)

        11.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

        12.55 Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya)

        İDO'nun iptal edilen seferleri ise şöyle:

        07:50 - Kadıköy-Yenikapı-Bursa

        08.30 - Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy

        09:30 - Bandırma-Yenikapı-Bostancı

        09:50 - Kadıköy-Yenikapı-Bursa

        10:30 - Bursa-Yenikapı-Kadıköy

        11:50 - Kadıköy-Yenikapı-Bursa

        12:30 - Bursa-Yenikapı-Kadıköy

        18:45 - Bostancı-Yenikapı-Bandırma

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ