Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da hava durumu yarın nasıl, yağmur yağacak mı? 30 Ekim İstanbul'a sağanak yağış uyarısı

        İstanbullu vatandaşlara kötü haber. Yarın haftanın son iş gününün yaşanacağı megakent ile ilgili Meteoroloji'den oldukça önemli son dakika uyarıları geldi...

        METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

        Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin kuzey kıyı kesimleri ile yarın (cuma) sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.Yağışların öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ve İstanbul'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        HAVA SICAKLIĞI

        Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında tahmin ediliyor.

        REKLAM

        RÜZGAR

        Genellikle güney ve güneybatı, batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

        UYARILAR

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yağışların; Marmara’nın doğusunda yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ