Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İSTANBUL KAR YAĞIŞI 2023: İstanbul'a kar yağacak mı, ne zaman yağacak? MGM'den uyarı! İstanbul'a bu hafta yağar mı, kar var mı? Kışın ilk karı ne zaman?
        1

        Uzman isimlerin açıklamaları sonrasında İstanbul'da kar yağışı yeniden gündeme geldi. Özellikle İstanbul'da yağmur ve kar yağışı azlığı sebebiyle barajların doluluk oranı düşüş gösteriyor. "Kışın ilk karı istanbul'a ne zaman yağacak?" sorusu gündeme gelirken Meteoroloji bazı iller için kritik uyarılarda bulundu. İşte Meteoroloji hava durumu tahminleri ile "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusunun yanıtı...

        2

        METEOROLOJİ UYARDI: FIRTINA BEKLENİYOR

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Burdur'un doğusu ile Isparta ve Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        3

        HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

        MGM açıklamasına göre; hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat)olarak eseceği tahmin ediliyor.

        4

        UZMAN İSİM AÇIKLADI

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki hafta beklenen hava tahminlerini yazısında belirtti. İşte yazısının satır başları;

        Hava durumunu bugünlerde takip edenlere bir türlü kar haberi veremedik, kayak merkezlerinin kurulu olduğu dağlar bile yeni yeni beyazlamaya başladı. İstanbul gibi kıyı merkezler için gözler ay sonunda...

        Özetle bundan önce çok kurak geçirdiğimiz aylar, bundan sonrasının da böyle gideceği anlamına gelmiyor. Yine de İstanbul gibi suyu ucu ucuna yetişecek, 2023 yılında Türkiye'de toplam kullanılabilir temiz suyumuzun tamamını kullanacağımız öngörülüyor. Yağışların bu şekilde gecikme, hiç gelmeme durumu olabiliyor ve bunu yaşayarak görüyoruz. Ay sonunda ve Şubat ayında ise umut var, bunlar vadesi çok uzun ve değişime açık durumlar olsa da o bahsettiğimiz dinamik (güçlü güneyli hareket, hissedilir ısınma) gerçekleşirse 25-26 Ocak’tan sonrası gerçek bir kışa benzeyebilir. Güncellemeleri takip etmekte yarar var.

        5

        İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

        Kar yağışı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Bazı uzman isimlerin açıklamasına göre; İstanbul'da Ocak ayının sonuna doğru kar yağışı bekleniyor.

        6

        METEOROLOJİ'DEN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU