Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD ile İran arasındaki gerilim, sert söylemler ve sahadaki askeri hareketlilikle birlikte yeni bir diplomatik düğüme evrildi. Washington’dan gelen tehditkâr açıklamaların tonu yükselirken, Tahran’ın müzakere masasının yerini değiştirme ısrarı krizi farklı bir boyuta taşıdı. Türkiye’nin arabuluculuk çabalarına rağmen İran, ABD ile yapılması planlanan görüşmelerin İstanbul’dan üçüncü bir ülkeye alınmasını gündeme getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın sert mesajları Körfez ülkelerinde tedirginlik yaratırken, perde arkasında Amerikalı ve İranlı yetkililer arasında diplomatik kanalların ötesine geçen, istihbarat düzeyinde bir temas trafiğinin sürdüğü ifade ediliyor. Diplomatik kaynaklara göre nükleer müzakerelerde belli bir ilerleme sağlandı; tarafların uzlaşma arayışını tamamen rafa kaldırmadığı, aksine bir “yol arayışı” üzerinde durduğu belirtiliyor.

Bu süreçte Türkiye, müzakere zeminini İstanbul’da tutmak için yoğun çaba sarf etti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçı ile yürüttüğü temaslarda, dosyaların aynı anda değil, farklı başlıklar ve farklı heyetlerle ele alınmasına dayalı bir yol haritası önerildi. Ankara, görüşmelerin İstanbul’da yapılmasının daha istikrarlı, yapıcı ve ikna edici olacağı görüşünü muhataplarına iletti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ