Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti belediye başkan adayları |İşte 74 ilin AK Parti Belediye başkan adayı
        1

        Savcı Sayan- AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı

        1971 yılında 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak Ağrı Tutak'da doğdu.

        İlk öğrenimini Tutak'da, Orta öğrenimini Muş Malazgirt'de, Lise öğrenimini Tutak Lisesinde okul birincisi olarak tamamladı.

        İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezun oldu.

        Eğitim Fakültesi'nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayıp, çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı.

        İlçe Gençlik Kolu, İl Gençlik Kolu ve Genel Merkez Gençlik Kolları (1996-2000) MYK üyeliği görevlerinde bulundu.

        12 Eylül'de kapanan CHP Gençlik Kollarının 1996'da tekrar açılmasını sağlayan ekipde yer aldı.

        İlçe Başkanlığı ve Ağrı il Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Bazı gazete ve dergilerde yazıları ve makaleleri yayınladı.

        Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üye.

        Tarım ve inşaat sektörüyle uğraşan, Savcı Sayan evli ve bir çocuk babası.

        2

        Evren Dinçer- AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı

        Evren Dinçer 1981 Aksaray doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Aksaray'da tamamlayan Evren Dinçer Lisans Eğitimini Aksaray Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine tamamladı. Enver Dinçer, doktora eğitimine Ankara Üniversitesi , İnsan kaynakları Yönetimi bölümünde devam ediyor. Dinçer,10 şubat 2017 tarihinde yayımlanan atama kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı görevine atandı.

        3

        Nihat Can- AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı

        1965’te Bilecik’te doğan Nihat Can, ilk ve orta öğrenimini Bilecik’te tamamladı.

        Can, AK Parti Bilecik Belediyesi Meclis Üyeliği, belediye başkan yardımcılığı ve belediye başkan vekilliği görevlerini yürüttü. Nihat Can, Marmara Belediyeler Birliği üyeliği de yapmış, çeşitli STK’larda görevler üstlendi.

        4

        Cemalettin Başsoy- AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı

        Cemalettin Başsoy, 1959 yılında Erzincan’da doğdu. İlk ve orta okulu Refahiye ilçesinde, liseyi Erzincan Tarım Meslek Lisesi’nde okudu. Erzurum, Niğde ve Erzincan tarım il müdürlüklerinde görev yaptı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 3 yıl Ak Parti Erzincan Merkez ilçe başkanlığı ardından Erzincan il başkanlığı yaptı.30 Mart 2014 yerel seçiminde Ak Parti’den Erzincan Belediye Başkanı seçildi. Başsoy, evli ve 3 çocuk babası.

        5

        Koray Uymaz- AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı

        Koray Uymaz 1973'te Edirne'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Uymaz, 20 yıldır Edirne Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini sürdürüyor.

        AK Parti il kurucuları arasında yer alan Uymaz, AK Parti Merkez İlçe ve İl başkanlıkları görevini yürüttü.

        3 dönem Edirne Barosu yönetim kurulu üyeliği ve saymanlığı görevlerinde bulunan Uymaz, pek çok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev alıyor.

        Uymaz, evli ve bir çocuk babası.

        6

        Adil Aşırım- AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı

        1964 yılında Iğdır 'da dünyaya gelen Adil Aşırım, lise eğitimini Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bitirdi. Aşırım, 1983 yılında kazandığı ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1987'de mezun olduktan sonra 1988–1990 yılları arasında İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 5 yıl Telekomünikasyon sektöründe araştırma ve tasarım mühendisliği yapan Aşırım, çeşitli şirketlerde elektrik-elektronik endüstrisinde yöneticilik de yaptı.

        TBMM'de 4 yıl milletvekilliği yapan Aşırım, evli ve 2 çocuk babası.

        7

        Şükrü Başdeğirmen- AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı

        1962’de Isparta’da doğan Şükrü Başdeğirmen, ilk ve orta öğrenimini Isparta’da tamamlamış; İşletme Fakültesi öğrenimini ve Yüksek Lisansını Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yaptı.

        İnşaat, ticaret, gıda, hayvancılık ve enerji sektörleriyle iştigal etmekte olan Başdeğirmen; Belediye Meclis Üyeliği, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa İşletmeler Meclisi Üyeliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

        Orta derecede İngilizce bilen Şükrü Başdeğirmen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

        8

        Ensar Erdoğdu- AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı

        20 Nisan 1964 yılında Kars'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars'ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kars'ta serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

        2010-2014 yılları arasında 4,5 yıl süreyle Kars il başkanlığı yaptı. 7 Haziran 2015'te Milletvekili aday adayı oldu. Halen ticaretle uğraşmakta olan Ensar Erdoğdu, evli ve iki çocuk babası.

        9

        Yaşar Bahçeci- AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı

        1975’te Kırşehir’de doğan Yaşar Bahçeci, ilk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. Niğde Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans derecesi aldı. AK Parti Kurucu üyeleri arasında yer alan Bahçeci, AK Parti İl Sekreterliği ve İl Başkanlığı yaptı. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanı seçildi.

        Bahçeci ayrıca Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği birlik encümeni görevlerini de sürdürmektedir.

        Yaşar Bahçeci evli ve iki çocuk babası.

        10

        Ahmet Sami Kutlu- AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı

        Avukat Ahmet Sami Kutlu, 1970 Kütahya doğumlu. 1987 yılında Kütahya İmam Hatip Lisesinden 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yedek subay olarak vatani görevini tamamlamadıktan sonra 1994 yılından beri Kütahya’da serbest avukatlık yapmaktadır. Kütahya İmam Hatip Lisesi Koruma Derneğinde iki dönem başkanlık, Kütahya Barosunda saymanlık ve başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Kütahya İlme ve Hayra Hizmet Vakfı Mütevelli Heyetinde olup, halen başkan vekilliği görevine devam ediyor. Kütahya Yardımeli Derneği kurucu üyesi, AK Parti’den Belediye Meclis üyeliği yaptı. Birlik Vakfı’nın, Kütahya Kurucu İl Başkanlığını yapan Kutlu, son olarak AK parti Kütahya İl Teşkilatı Yönetimindeki görevini sürdürüyor. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

        11

        Ali İlbaş- AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı

        1967’de Siirt’te doğan Ali İlbaş, ilk ve orta öğrenimini Siirt’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Akaryakıt, nakliyat ve inşaat sektörüyle iştigal eden İlbaş, TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcılığı, Tümsiad Siirt Şube İl Başkan yardımcılığı, ASRIYAD İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Kurucu Üyeliği ve Siirt İl Temsilciliği görevlerini üstlendi.

        Ak Parti Siirt İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı ve İl Başkan Vekilliği görevlerini ifa eden İlbaş, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Siirt Belediye Başkan Adayı, Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti Siirt 3. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

        Arapça ve Kürtçe bilen Ali İlbaş evli ve 6 çocuk babası.

        12

        Gökhan Arasan- AK Parti Tunceli Belediye Başkan Adayı

        1979’da Tunceli’de doğan Gökhan Arasan ilk ve orta öğrenimini Tunceli’de tamamladı. Tunceli Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre bilgisayar öğretmenliği yapan Arasan halen kendi şirketinde bilişim ve güvenlik sistemleri üzerine hizmet veriyor.

        Aralık 2017’de yapılan kongrede AK Parti Tunceli il yönetimine seçilen Arasan, yerel yönetimler başkanlığı görevini yürüttü. Gökhan Arasan, evli ve 2 çocuk babası.

        13

        Necdet Takva- AK Parti Van Belediye Başkan Adayı

        1969 Van doğumlu olan Necdet Takva, ilk ve lise öğretimini Van’da tamamladıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi Siyasal Bilgiler Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yönetim bilimlerinde yüksek lisans yaptı. Üç dönem Maliye işletme okudu. Sekiz yıla yakın VATSO’da genel sekreterlik görevini icra ettikten sonra Mirza Nadiroğlu’nun başkanlığı döneminde bir grup arkadaşıyla oda yönetiminden istifa etti.

        Takva yazarlık yönüyle de tanınan biri Dört yıl boyunca yerel bir gazetede ‘Sentez’ adıyla köşe yazarlığı yaptı ve birçok ulusal yayın organında makaleleri yayınlandı. EDH kurcusu Necdet Takva Evli dört çocuk babası.

        14

        Ömer Selim Alan- AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı

        1979 Zonguldak'ta doğdu. İlk orta ve liseyi Zonguldak TED Koleji'nde bitirdi.

        Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu

        2005 yılından bu yana Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü olarak görev yapıyor. Evli ve 2 çocuk babası.

        15

        Mehmet Zeybek- AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı

        Mehmet Zeybek, 01.01.1954 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Merkez Çayırbağ Kasabasında bitirdi. 1967 yılında girdiği Afyon İmam Hatip Lisesinden 1973-1974 öğretim yılında mezun oldu. Üniversiteye girişte Meslek Liselerinin problemlerinden dolayı 1975 yılında fark derslerini verip Afyon Lisesini tamamladı. 1976 yılında girdiği Üniversite sınavında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı. 1981 yılında üniversiteden mezun oldu. Atamaların yasak olduğu bu dönemde Gölcük Deniz Kuvvetlerinde yedek subay olarak askerliğini yaptı. Lise çağlarından beri uğraştığı inşaat sektöründe bulundu. Halen kendisine ait inşaat şirketinde Yap-Sat işleriyle uğraşıyor. Gerek lise gerekse üniversite hayatında MTTB üyesi olarak çalıştı. Mehmet Zeybek, siyasi hayatına Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. Sırasıyla; Fazilet Partisinde Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999 Yerel Seçimlerinde İl Başkanlığı görevinde yer aldı. AK Parti İl Kurucu Üyeliği, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2002 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu. Son kongreden bu tarafa da İl Teşkilat Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 09.05.2009 tarihinde yapılan İl Kongresinde İl Başkanı oldu. Zeybek, evli ve 3 çocuk babası.

        16

        Mehmet Özhaseki- AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

        1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Mehmet Özhaseki, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

        Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı.

        25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

        İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babası.

        17

        Yücel Yılmaz- AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

        Evli ve iki çocuk babası olan Yücel Yılmaz, 1975 yılında Almanya’da doğdu. İlkokulu Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise Balıkesir Özel Altuğ Yurdakuloğlu Koleji’nde tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığını yapmasının yanı sıra, Düşünce Peteği topluluğunu kurarak lisans eğitimi sonuna kadar başkanlığını yürüttü. Bir dönem İstanbul merkezli özel tekstil firmasının ithalatihracat sorumlusu olarak da görev yapan Yücel Yılmaz, 9 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı.

        Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren yabancı dil eğitiminde; kurs, yayıncılık ve yurtdışı eğitim alanlarında faaliyet veren Yabancı Dil Okulları'nın kurucu olan Yücel Yılmaz, ayrıca Kanada’da Dil Okulları Yönetimi Eğitimi ve İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde Öğretmen Gelişim Eğitimi aldı.

        Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapan Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinden beri Balıkesir Karesi Kurucu Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.

        18

        Erdal Arıkan- AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı

        1970'de Bingöl'de doğan Erdal Arıkan ilk, orta ve lise öğrenimini Bingöl’ de tamamladı. 1998 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra yaklaşık 12 yıl Bingöl’ün farklı okullarında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.

        2010 2018 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan Erdal Arıkan evli ve 2 çocuk babası.

        19

        Ayhan Gider- AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı

        1969 yılında Biga ilçesi Sinekçi köyünde doğdu. 1987 yılında Bursa Zirai Üretim İşletmesi ve Ziraat Meslek Lisesi'nden Ziraat Teknisyeni olarak mezun oldu. 1987 yılında Adana Tarım İl Müdürlüğünde göreve başladı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

        1992 yılında Mühendis olarak Çanakkale Valiliği bünyesine atandı. Aynı yıl Eceabat İlçe Tarım Müdürlüğü görevine getirildi. 1995 yılında Çan İlçe Tarım Müdürlüğü'ne İlçe Müdürü olarak görev yaptı. 2003 yılı Temmuz ayında Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü görevine atandı. 2005 yılı Haziran ayında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri oldu.

        20

        Hüseyin Boz- AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı

        Şükrü ve Asiye Boz'un oğlu olan Hüseyin Boz; 8 Haziran 1974'te Çankırı'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çankırı'da tamamladı.

        Hüseyin Boz, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Çankırı Belediye Başkanlığından istifa eden İrfan Dinç'in yerine AK Parti'nin adayı olarak gösterildi ve Belediye Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018 tarihinde Çankırı Belediye Başkanı seçildi.

        İyi derecede Rusça bilen Boz, evli ve 3 çocuk babası.

        21

        Halil İbrahim Aşgın- AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı

        AK Parti Çorum belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi.

        Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez'de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Belediye diye Başkanı aday adaylığı için istifa etti.

        AK Parti tarafından Çorum'da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babası.

        22

        Burhan Sakallı- AK Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı

        Ak Parti Eskişehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Burhan Sakallı, 1962 yılında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Dinek Köyünde doğdu. 1974'de Kurtuluş İlköğretim Okulu'nu, 1977'de Dinek Ortaokulunu, 1980'de Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdi. 1984'de Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

        2008'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

        1985 yılında Atatürk Barajı derivasyon tünelleri uygulama projesinde, 1987'de Sır Barajı betonarme gergi uygulamasında çalıştı. 1988'den itibaren Gaziantep, Adana, Mersin, Konya 'da çeşitli özel öğretim kurumlarında kurucu, yönetici, işletmeci ve öğretmen olarak çalıştı. 29 Mart 2009 seçimlerinde II. defa Odunpazarı Belediye Başkanlığı'na seçildi. Burhan Sakallı evli ve üç çocuk babası.

        23

        İbrahim Güler- AK Parti Hatay Belediye Başkan Adayı

        1976 yılında Reyhanlı'da dünyaya gelen İbrahim Güler, 1997 yılında Gazi Üniversitesinden mezun oldu. Ardından 2017 yılında Anadolu Üniversitesinde Adalet bölümünü bitirdi. 1997-2005 yılları arasında Ediren, Şanlıurfa ve Hatay'da öğretmenli yaptı.

        Güler Uls. Taş. Firma ortak ve müdürü 2012 AK PARTİ Antakya İlçe başkan yrd. 2012 IBC GÜLER Dış Tic. 2013 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Krl.Üyesi 2014 Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi 2014 Hatay RORO Yön. Krl Başkanı (Ortadoğu Süveyş’in güneyine Ülke karayolu İhracat ve Lojistiğini bağlayan tek düzenli RORO hattıdır.) 2015 AK PARTİ Milletvekilliği aday adayı 2018 AK PARTİ Hatay İl Başkanı (Hala devam etmektedir.)

        İyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve Almanca bilen Güleri evli ve 5 çocuk babası.

        24

        Nihat Zeybekçi- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

        Nihat Zeybekci (1 Ocak 1961, Pınarlar, Tavas, Denizli), Türk siyasetçi ve eski Ekonomi Bakanı. 2011 yılından beri milletvekili olup, 2013-2015 ve 2016-2018 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı görevini sürdürdü. 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yaptı.

        1 Ocak 1961 tarihinde Denizli'nin Tavas ilçesi bağlı Pınarlar mahallesinde Şükrü ve Fatma Zeybekci çiftinin beşinci ve son çocuğu olarak doğdu. Tütün işçiliğiyle geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olarak küçük yaşta çalışma hayatıyla tanışan Zeybekci, ilk ve ortaokulu Tavas’ta bitirdi. Lise eğitimini parasız yatılı sınavlarında sağladığı başarıya Kütahya'da tamamlamasının ardından Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Üniversite’de okuduğu süre boyunca bir dış ticaret şirketinde çalıştı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

        Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Zeybekci, 4 çocuk babası ve Ayşen Zeybekci ile evli.

        25

        Mahmut Sami Şahin - AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı

        Mahmut Sami Şahin, 1971 yılında Karaman'da doğdu. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan 1982 yılında ve Karaman İmam Hatip Lisesi'nden 1989 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü 1993 yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1992-1993 döneminde S.Ü. Eğitim Fakültesi'nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Karaman'da bir süre devlet memurluğu görevinden sonra: özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştı.

        1998 yılında kendi firması olan Simya Hidrolik Otomasyon Ltd. Şirketini kurdu. 2000 yılında Karaman ve Konya'da otogaz dönüşüm ve projelendirmeleri yaptı. 2004 yılında Bosch Rexroth firmasının Karaman'ın da içinde bulunduğu Konya Bölge Ana Bayisi /e Bölge Müdürü oldu. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. Savunma sanayi ile iIgili bazı projelerde çözüm ortağı olarak görev aldı. Türk Uçak Sanayi (TAİ) ve ASELSAN bünyelerindeki projelerde çözüm mühendisi olarak proje uygulamaları yaptı.

        Karaman ve Konya'da yatırımları devam etmekte olan Mahmut Sami Şahin halen kendi şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmakta olup evli ve 4 çocuğu var.

        26

        Mehmet Vecdi Kahraman- AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

        1962’de Mardin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mardin’de tamamladı.

        Tarım, inşaat ve sanayi alanındaki ticari faaliyetlerini sürdüren Mehmet Vejdi Kahraman, bölgesinin bilimsel ve teknik yeniliklerle tanışmasına önayak olarak birçok firmada yöneticilik yaptı. Otuz yıldan beri iş hayatının yanında birçok sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

        Mardin’de mesleki oda ve birliklerde aktif olarak çalıştı. 2011’de Mardin Ak Parti millet vekili aday adayı ve 2014 yerel seçimlerde Mardin AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

        Mehmet Vecdi Kahraman evli ve 5 çocuk babası.

        27

        Uğur İbrahim Altay- AK Parti Konya Belediye Başkan Adayı

        Uğur İbrahim Altay, 1974 yılında Konya'da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu (1985) ve Mevlana Ortaokulu'nda (1988), liseyi Konya Gazi Lisesi'nde (1991) tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Uğur İbrahim Altay bir yıl boyunca Proje Mühendisi olarak görev yaptı.

        1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta vatani görevini tamamladı. Altay, ortak girişimlerle farklı İnşaat şirketleri kurarak, bir çok nitelikli projeyi hayata geçirdi. Uğur İbrahim Altay, 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 yılındaki TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi seçimlerini kazandı. 29 Mart 2009 seçimleri ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçilmiştir. Uğur İbrahim Altay, evli ve üç çocuk babası.

        28

        Feyat Asya- AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı

        1 Mayıs 1970’te Muş’ta dünyaya geldi. Öğrenim hayatının orta ve lise kısmını Muş İmam Hatip Lisesi'nde, lisans kısmını ise İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Ayrıca İlahiyat programından mezun oldu. Evli 4 çocuk babası.

        Çalışma hayatına 1991 yılında Muş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde laborant olarak başladı. 1995 yılında Muş İl Müftülüğü’nde memur olarak devam etti. 2005 yılında Personel Şefi, 2007 yılından beri aynı kurumda Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olarak görev yaptı.

        2000, 2004, 2006, 2010 yıllarında Mekke ve Medine'de hac organizasyonunda görev yaptı.

        2007, 2010 Yıllarında Fransa, Almanya, İspanya ve Hollanda’da Sivil Toplum ve Devlet İlişkileri üzerinde çeşitli çalışmaları sürdürdü.

        2013 yılında Filistinli kardeşlerimizin durumunu yerinde görmek üzere Sivil Toplum Örgütlerinden müteşekkil bir ekiple Kudüs ve diğer Filistin kentlerinde bulundu.

        29

        Ekrem Yüce- AK Parti Sakarya Belediye Başkan Adayı

        Kırklareli, Erzurum ve Adana'da Diyanet Teşkilatı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlarda devlet memurluğu (1975 – 1978) görevinde bulundu. Adapazarı Merkez Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı, Çaykur Araştırma Enstitüsü Teknoloji Kısım Müdürlüğünde Mühendis ve Çiftlik Çay Fabrikasında Kısım Müdürlüğü yaptı.

        Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümünde okutman olarak görev yaptı.

        30

        Hilmi Bilgin- AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı

        Hilmi Bilgin, 1972 yılında Sivas Alacahan'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas'ta tamamlayan siyasetçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu. Bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak çalışmasını ardından, 2003 yılında istifa ederek serbest avukatlık yapmaya başladı.

        31

        Eyüp Eroğlu- AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı

        1977 yılında Tokat'ta doğdu. İlköğrenimini Tokat Cumhuriyet İlkokulu'nda, orta ve lise tahsilini Tokat İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans öğrenimine başladı. 1999 yılında Hukuk Fakültesi eğitimini tamamladı. 2001 yılından itibaren Tokat'ta serbest avukatlık mesleğini icra etmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları olan Eroğlu, Tokat Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Kızılay Şube yönetim kurulu üyeliği, Elden Ele Derneği Başkanlığı, TAHAD yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Yine bir dönem Tokat Barosu CMK Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. Orta düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babası.

        32

        Murat Zorluoğlu- AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adayı

        Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. İlkokulu memleketi olan Trabzon-Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

        Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008-2012 yıllarında ise aynı yerde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü

        15.09.2012 tarihli ve 28412 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan müşterek kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına, Nisan 2013 tarihinden itibaren de bu Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı Vekilliğine atandı. Mart 2015- Temmuz 2017 yılları arasında Elazığ Valiliği görevi yaptı. Bakanlar Kurulunun 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Kararı ile Van Valiliği görevine atanmış olup, halen bu görevi yürütüyor.

        Murat Zorluoğlu, evli ve üç çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce biliyor.

        33

        Mehmet Çakın- AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı

        Mehmet Çakın, 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini bitiren Çakın 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

        AK Parti İstanbul Gençlik Kolları kurucu üyesi olan Çakın, İstanbul'da il genel meclisi üyeliği de yaptı. MÜSİAD Uşak Şubesi Kurucu Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Çakın, evli ve iki çocuk babası.

        İyi derecede İngilizce bilen Çakın, 22 Ocak 2018'den itibaren AK Parti Uşak İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

        34

        Celal Köse- AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı

        1972 yılında Yozgat’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Yozgat’ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi anabilim dalı Kamu Yönetimi bölümünden siyasi partiler kanununa göre seçme seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası başlıklı Yüksek Lisans tezimi vererek mezun oldu. İş hayatımda inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli alanlarda faaliyeti oldu. Siyasi hayatına ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladı. Ak Parti'nin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı, Şubat 2002’de Genel Merkezimiz tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildi. 2007 Yılında kendi isteği ile görevinden ayrıldı. 23 Ağustos 2017 tarihinde ise Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk İl Başkanlığı atamasıyla Ak Parti Yozgat İl Başkanlığına atandı. Halen Yozgat İl Başkanlığı görevini yürütmekte. Evli ve 2 çocuk babası.

        35

        Süleyman Kılınç - AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı

        1965 yılında Adıyaman'da doğan Süleyman Kılınç, orta öğrenimini Adıyaman İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı, daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Uzun yıllar Adıyaman'da uzman tabip olarak görev yapan Kılınç, 4 dönem Adıyaman Tabip Odası Başkanlığı ve 1 dönem de Tabip Odası Onur Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Kamuda ve özel hastanelerde başhekimlik ve yöneticilik de yapan Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Evli ve üç çocuk babası, İngilizce bilen Kılınç'ın, önceki dönemlerde AK Parti Adıyaman milletvekili aday adayı oldu.

        36

        Cafer Özdemir - AK Parti Amasya Belediye Başkan adayı (Mevcut Başkan)

        Cafer Özdemir, 1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdu. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2003 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılan Özdemir, 2004 yılındaki mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Özdemir, 29 Mart 2009'daki mahalli idareler seçiminde Amasya Belediye Başkanlığına ilk kez seçildi. 2014'te Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilen Özdemir, evli ve 3 çocuk babası.

        37

        Menderes Türel - AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı (Mevcut Başkan)

        Antalya'da 11 Temmuz 1964'te doğan Türel, İlk, orta ve lise eğitiminin ardından İngiltere'de gazetecilik eğitimi aldı. Uzun yıllar Antalya'da gazetecilik yapan Menderes Türel, çeşitli basın ve yayın kuruluşlarınca birçok kez "yılın gazetecisi" olarak ödüllendirildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine 1992'de 28 yaşındayken seçilen Türel, 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999'da ATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2001'den 2004'e kadar ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Türel, 28 Mart 2004'te yapılan genel yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu görevi 29 Mart 2009'a kadar yürüten Türel, Antalyaspor'a başkanlık da yaptı. 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde AK Parti Antalya Milletvekili seçilen Türel, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Brezilya Parlamentolar Arası Dostluk Kurulu Grubu Başkanlığı yapan Türel, Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu üyesi oldu. 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türel, New York, Londra, Paris belediye başkanlarının bulunduğu Birleşmiş Milletler Güçlü Şehirler Ağı (Strong Cities Network -SCN) oluşumunda yer alan Türkiye'den tek belediye başkanı oldu. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Türel, 2017'de Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı'na seçildi ve halen bu görevi de yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Menderes Türel University of Cambridge First Certificate sahibi ve çok iyi derecede İngilizce biliyor.

        38

        Yunus Baydar - AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı

        1976 yılında Ardahan'ın Yalnızçam köyünde doğan Baydar, ilk ve orta öğrenimini Ardahan'da tamamladıktan sonra Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden mezun oldu. Ardahan'da özel veterinerlik yapan, evli ve 3 çocuk babası Baydar, farklı dönemlerde toplamda 7 yıl AK Parti Ardahan İl Başkanlığı görevinin yanı sıra bir dönem de AK Parti Ardahan İl Genel Meclis üyeliği yaptı.

        39

        Mehmet Kocatepe - AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı

        Mehmet Kocatepe, 1966 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu köyünde, liseyi de Bursa Süleyman Çelebi Lisesi'nde tamamlayan Kocatepe, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladıktan sonra Sosyal Bilimler Enstitüsünde halk eğitimi üzerine mastır yaparak "bilim uzmanı" unvanını aldı. Gıda ve tekstil üzerine ticaretle uğraşan Kocatepe, 1992'de öğretmenliğe başladı. Kocatepe, 2003 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı, 2009'da da Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2014 yerel seçimlerinde Artvin Belediye Başkanı seçilen Kocatepe, Ekim 2014'ten bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye'yi temsil ediyor. Evli ve 3 çocuk babası Kocatepe, İngilizce ve Arapça biliyor.

        40

        Yusuf Ziya Aldatmaz - AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı

        Bartın'da 1965'te dünyaya gelen Yusuf Ziya Aldatmaz, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Aldatmaz, lisans eğitimi ve askerlik sonrası, 4 nesilden beri devam eden aile mesleği gıda maddeleri toptancılığı işini babasından devraldı. Aldatmaz, 2000-2002 yılları arasında Anavatan Partisi’nde Merkez İlçe Başkanlığı, 2011 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi İl Yönetim Kurulu üyeliği, Bartın Kemerspor Kulübü Başkanlığı, Bartın Spor Kulübü yöneticiliği, Bartın Üniversite Derneği yöneticiliği, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Başkanlığı, Bartın Toptancılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Aldatmaz, 5 Kasım 2017 tarihinde yapılan kongrede AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi. Yusuf Ziya Aldatmaz, evli ve iki çocuk babası.

        41

        Murat Güneştekin - AK Parti Batman Belediye Başkan adayı

        Güneştekin, 1971'de Siirt'in Kurtalan ilçesinde doğdu. İnşaat mühendisi Murat Güneştekin, siyasete 2002 yılında AK Parti üyeliği ile başladı. 2011 yılında AK Parti İl Başkanı seçilen Güneştekin, milletvekili adaylığı nedeniyle 2015'te bu görevinden istifa etti. Murat Güneştekin, 1 Kasım 2015'teki genel seçimlerde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görev yaptı, 2017 Ekim ayında tekrar İl Başkanlığı görevine getirildi. Güneştekin, ASKON, İHH, TÜGVA ve ASRİAD gibi sivil toplum kuruluşlarında istişare kurulu üyesi görevinde bulundu. Murat Güneştekin evli ve üç çocuk babası.

        42

        Fatih Yumak - AK Parti Bayburt Belediye Başkan adayı

        1984 yılında Bayburt’ta doğan Yumak, İlk orta ve Lisesiyi Bayburt’a okudu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü tamamladı. Üniversite yıllarında Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu (UAT) bünyesinde aktif ve etkin görevler aldı. Trabzon Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında yüksek lisans öğrenimi tamamladı. Ticaretle uğraşan Yumak MÜSİAD Bayburt’un kurucu başkanlığını yaptı. 13 Eylül 2017 tarihinde AK Parti Bayburt İl Başkanlığına atanan Yumak evli ve üç çocuk babası.

        43

        Nesrullah Tanğlay - AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı

        Bitlis'te 1975'te dünyaya gelen Tanğlay, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik Bölümü'nü bitirdi. 1996 yılından bu yana ticaretle uğraşan Tanğlay, AK Parti'nin kuruluşuyla siyasi hayatına başlayarak mahalle yönetimi, gençlik kolları, belediye meclis üyeliği, İl Yerel Yönetimler Başkanlığı, İl Sosyal İşler Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 8 şubat 2015'ten bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini sürdüren Tanğlay, evli ve 3 çocuk babası.

        44

        Fatih Metin - AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı

        Fatih Metin, 14 Ekim 1973'te Bolu'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Metin, bir süre serbest avukat olarak çalıştı, Boluspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Metin, 2015 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciliğine seçildi. 2001-2003 yılları arasında AK Parti Bolu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, 2003-2007 yılları arasında AK Parti Bolu İl Başkanı, 2007-2011 yılları arasında AK Parti Bolu Milletvekilli (23. Dönem), 2009-2011 yılları arasında TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, 2011-2015 yılları arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Metin, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi. 30 Aralık 2015'te Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Metin, son olarak 10 Ağustos 2018'de Ticaret Bakan Yardımcılığı'na getirildi. Fatih Metin, evli ve 4 çocuk babası.

        45

        Deniz Kurt - AK Parti Burdur Belediye Başkan adayı

        Deniz Kurt, 1978'de Isparta'da doğdu. Ege Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu olan Kurt, 2012 yılında AK Parti Burdur İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Kurt Depo Liman Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Kurt, Burdur Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor.

        46

        Alinur Aktaş - AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1970 yılında doğan Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında tamamlayan Aktaş, serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yaptı. Aktaş, mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortaklarıyla kurduğu mobilya firmasıyla ticaret hayatına atıldı. 2002 yılında AK Parti kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatına başlayan Aktaş, 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçildi. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Aktaş, farklı alanlarda yaptığı projelerle birçok kez "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. Aktaş, 2 Kasım 2017'de Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan olağanüstü oturumda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Aktaş, evli ve 2 çocuk babası.

        47

        Osman Zolan - AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        AK Parti'den Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan mevcut başkan Osman Zolan, 1964 yılında Denizli'nin Tavas ilçesinde doğdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğrenimini Tavas-Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta- Gönen Öğretmen Lisesi'nde yaptı. Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 10 Mart 2011'de dönemin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin AK Parti'den milletvekili adaylığı için istifa etmesi üzerine belediye başkan vekili görevini yaptı. Zolan, 16 Mart 2011'de Denizli Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Denizli Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti'den seçilerek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Zolan, evli ve 2 çocuk babası.

        48

        Cumali Atilla - AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        1964 yılında Elazığ'da doğan Atilla, ilk ve orta öğrenimini Elazığ'da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. Atilla, 1990'da Erzincan kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulunan Atilla, Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Sırasıyla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Konya Beyşehir, Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevlerinde bulunan Atilla, evli ve 3 çocuk babası.

        49

        Faruk Özlü - AK Parti Düzce Belediye Belediye Başkan adayı

        Faruk Özlü, 19 Kasım 1962'de Düzce'nin Çilimli ilçesinde doğdu. Lise öğrenimini Düzce'de tamamlayan Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yapan Özlü, İspanya'da proje mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde yöneticilik eğitimi aldı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda 1990'da sözleşmeli personel ve mühendis olarak görevlendirilen Özlü, aynı kurumda farklı görevlere getirildi. Özlü, Türkiye'nin kendi tasarımı ilk milli tankı "Altay", ilk insansız hava aracı "Anka", ilk milli gemisi "MİLGEM" projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı. Faruk Özlü, ayrıca Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı Airbus A400M Atlas, F-35 ve F-16 savaş uçakları projelerinde görev aldı.Belediye başkan adayı Özlü, 24 Mayıs 2016'da kurulan 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. İki çocuk babası olan Özlü, İngilizce biliyor.

        50

        Şahin Şerefoğulları - AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı

        1980 yılında Elazığ’da doğan Şerifoğulları, ilk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Şahin Şerifoğulları, akaryakıt istasyonu, inşaat ve güneş enerjisi sektöründe faaliyette bulunan aile şirketinde yönetici olarak görev yaptı. Halen, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Şerifoğulları, birçok sivil toplum kuruluşunda da görevler aldı. Evli olan Şerifoğulları, 3 çocuk babası.

        51

        Mehmet Sekmen - AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

        Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde 1958'de doğan Sekmen, ilkokulu dünyaya geldiği Kılıççı köyünde, liseyi İstanbul Fatih İmamhatip Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversite İşletme Fakültesini bitirdikten sonra Ankara'da bankacılık ihtisasını tamamlayan Sekmen, gençlik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. İş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başlayan Sekmen, 1985'ten sonra mali müşavirlik ve özel sektörde holding finans yöneticiliği yaptı. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başlayan Sekmen, 1989'da Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yılında Samandıra Belediye Başkanlığına seçilen Sekmen, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde de Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerini tekrar kazanarak Kartal'da 2. dönem belediye başkanı olarak hizmet etti. Kartalspor Kulübü Başkanlığını 10 yıl yapan Sekmen, kulübün altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Sekmen, 2002'de genel seçimlerde 22. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi, TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı. 2003-2005 yılları arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği yapan Sekmen, 2007'de de 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Karadeniz ve Ege Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Sekmen, iktisat alanında yüksek lisansına devam etmektedir. Sekmen, 2014 yılında AK Parti'nin adayı olarak katıldığı yerel seçimlerde de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Sekmen, evli ve 4 dört çocuk babası.

        52

        Fatma Şahin - AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        20 Haziran 1966 Gaziantep'te doğan Fatma Şahin, evli ve iki çocuk annesi. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi'nden kimya mühendisi olarak mezun olan Şahin, 2001 yılında AK Parti Gaziantep il kurucu üyesi oldu, 2002 seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi. 22. 23. ve 24. Dönem Gaziantep Milletvekilliği görevinde bulunan Şahin, 2007 yılında AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine getirildi. TBMM'de Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu, AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus Cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonunda görev alan Şahin, 61. hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak yer aldı. Bakanlık görevinden 26 Aralık 2013 tarihinde ayrılıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Şahin, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 55'e yakın oy aldı.

        53

        Aytekin Şenlikoğlu - AK Parti Giresun Belediye Başkan adayı

        Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Abacıbükü İlkokulu, 1990 yılında da Giresun İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamladı. 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı olarak görev alan Şenlikoğlu, 2004-2006 yıllarında AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüttü. Geçen yıl AK Parti Giresun İl Başkanlığına yeniden atanan Şenlikoğlu, serbest avukatlık yapıyor. Şenlikoğlu, evli ve 4 çocuk babası.

        54

        Ercan Çimen - AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı

        Ercan Çimen, 1966'da Gümüşhane'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Siyasi hayatına Doğru Yol Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevleri ile başlayan Çimen, 2011'de AK Parti Gümüşhane İl Başkanı olduktan sonra 2014 yılında da Gümüşhane Belediye Başkanı seçildi. Çimen, evli ve iki çocuk babası.

        55

        Cüneyt Epcim - AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı

        Amasya'da 1981 yılında doğan Epcim, 2002'de Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 2004'te kaymakam adaylığı sınavını kazanan Epcim, Konya Kaymakam adayı olarak göreve başladı. İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nde dil eğitimi ve İngiliz İdari Sistemi eğitimi alan Epcim, Afyonkarahisar'ın Başmakçı, Artvin'in Ardanuç ve Çorum'un Mecitözü ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 2014'te Hakkari Vali Yardımcılığına atanan Epcim, 2016'da İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Bu görevi sürdüren ve evli olan Epcim, İngilizce biliyor.

        56

        Hayrettin Güngör - AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        1965 yılında Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğdu. İlçedeki ilk, orta ve lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Polis Akademisi "Özel Eğitim Bölümü"ne bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayarak "kamu yönetimi uzmanı" unvanını aldı. Kısa süre mali müşavirlik yapan Güngör, Türkiye Vakıflar Bankası'nda mali analist olarak bir süre çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak girdiği İçişleri Bakanlığında kontrolör, başkontrolör ve Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu (2006-2009) üyeliği de yaptı. 2008 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliği de bulunan Güngör, evli, iki kız ve bir erkek çocuk babası.

        57

        Burhanettin Uysal - AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı

        Burhanettin Uysal, 20 Haziran 1967'de Konya Ereğli'de doğdu. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ve Polis Akademisini bitiren Uysal, yüksek lisansını ve doktorasını Gazi Üniversitesinde tamamladı ve profesör oldu. Emniyet Genel Müdürlüğünde komiser yardımcılığı ve komiserlik görevlerinde bulunan Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Karabük Üniversitesinin 2 dönem rektörlüğü ve YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. AK Parti'de 26. Dönem Karabük Milletvekilliği yapan ve iyi derecede İngilizce bilen Uysal, evli ve 3 çocuk babası.

        58

        Tahsin Babaş - AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı

        Tahsin Babaş, 1967 yılında Kastamonu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kastamonu'da tamamlayan, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Babaş, Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programı'nı da bitirdi. Kastamonu Belediyesinde 1989 yılında memuriyete başlayan Babaş, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2013 yılına kadar Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri ile Fen İşleri Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Babaş, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı olarak Kastamonu Belediye Başkanlığına seçildi. Belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerle çeşitli alanlarda ödüller alan Babaş, evli ve bir çocuk babası.

        59

        Memduh Büyükkılıç - AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        1953 yılında Develi ilçesine bağlı Şıhlı beldesinde doğan Büyükkılıç, Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesinden mezun oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren ve nöroloji dalında uzmanlığını alan Büyükkılıç, Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde tabip teğmen olarak tamamlayan Büyükkılıç, çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak giren Büyükkılıç, 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili oldu. Fazilet Partisi'nden 1999 yılında Melikgazi Belediye Başkanı seçilen Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında ise AK Parti'den belediye başkanı seçilerek görevini sürdürdü. Halen Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babası.

        60

        Mehmet Saygılı - AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı

        1969 yılında dünyaya gelen Mehmet Saygılı, ilk, orta ve lise eğitimini Kırıkkale'de tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1990 yılında mezun olduktan sonra İngiltere'de dil eğitimi alan Saygılı, askerlik hizmetinin ardından 1993 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetine devam etti. Saygılı, 2009 yılında AK Parti İl Genel Meclis üyeliğine, 2011 yılında da Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatına sahip Saygılı'nın, Kırıkkale Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği gibi sosyal, kültürel ve yardım amaçlı pek çok kuruluşta üyelikleri bulunuyor. 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkanı seçilen Mehmet Saygılı, evli ve üç çocuk babası.

        61

        Burak Süzülmüş - AK Parti Kırklareli Belediye Başkan adayı

        Kırklareli'nde 1986 yılında doğan Süzülmüş, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi yönetim kurulu üyesi olan Süzülmüş, Yeşil Beyaz İnşaat Taahhüt ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin de sahibi. Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kırklarelispor Kulübü yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Süzülmüş, Ticaret ve Sanayi Odası'nda disiplin kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor. Süzülmüş, evli ve İngilizce biliyor.

        62

        Mehmet Abdi Bulut - AK Parti Kilis Belediye Başkan adayı

        Bulut, 1967 yılında Kilis'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kilis'te tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Uzun süre Kilis'te serbest avukatlık yapan Bulut, 2001 yılında AK Parti Kilis teşkilatının kurucuları arasında yer alan Bulut, 2004-2014 yıllarında AK Parti Kilis Belediye Başkanlığı görevini icra etmişti. Evli ve 3 çocuk babası olan Bulut, iyi derecede İngilizce biliyor.

        63

        Tahir Büyükakın - AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 1969'da dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi’ndeki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde 1993'te araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Büyükakın, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doç. kadrosuna 2002'de atanan Büyükakın, 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. "Makro iktisat" bilim alanındaki çalışmalarıyla 2013 yılında doçent unvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 2005-2007 yılları arasında danışmanlık yapan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin Stratejik Planını hazırladı. Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde 2007'den 2014'e kadar genel sekreter yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra aynı belediyede genel sekreter olan Tahir Büyükakın, 21 Haziran 2017’de Bilecik Valisi olarak atandı. İyi derecede İngilizce bilen Tahir Büyükakın, evli ve 3 çocuk babası.

        64

        Selahattin Gürkan - AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, 1958 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lisesi öğrenimini Malatya'da tamamlayan Gürkan, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü ve Bolu Eğitim Enstitüsü bölümlerinden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yapan Gürkan daha sonra 1995-2001 yılları arasında MEB İlköğretim Müfettişi, 2001 ile 2003 yılları arasında Malatya İŞ- KUR İl Müdürü olarak görev yaptı. 2004 yılında seçildiği Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini 2004- 2009 (bağımsız) ve 2009- 2013 (AK Parti) dönemlerinde gerçekleştiren Gürkan, yine AK Parti'den 2014 yılındaki yerel seçimlerde Battalgazi Belediye Başkanlığını kazandı. Gürkan, evli ve 2 çocuk babası.

        65

        Rasim Arı - AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı

        Arı, 1975'te Nevşehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu kentte tamamlayan Arı, liseyi Pendik İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Arı, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisans yaptı. 2001'de Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Arı, 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığı görevine getirildi. Bürokrasi hayatını bakanlar Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanı olarak sürdürdü. 2011'de Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine atanan Arı, 2015'te Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini üstlendi. Arı, 9 Kasım'da Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti. Arapça ve İngilizce bilen Arı, evli ve iki çocuk babası.

        66

        Emrah Özdemir - AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı

        Emrah Özdemir, 1980 yılında Niğde'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Özdemir, vatani görevini İskenderun'da tamamladı. 2011'de AK Parti İl Başkan Yardımcısı olan Özdemir, 2013-2017 yılları arasında İl Başkanı olarak görev yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcılığı, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Özdemir, aile şirketinin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. İyi derecede İngilizce bilen Özdemir, evli ve iki çocuk babası.

        67

        Hilmi Güler - AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olan Güler, yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitede tamamladı. Türk Uçak Sanayisi'nde proje mühendisi ve grup başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptı. AK Parti kurucu üyesi olan Güler, 22. Dönem Ordu Milletvekilliği ile 58, 59 ve 60. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Güler, ayrıca Turkcell Yönetim Kurulu üyesidir. Evli ve iki çocuk babası olan Güler, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

        68

        Rahmi Metin - AK Parti Rize Belediye Başkan adayı

        Rahmi Metin, 26 Kasım 1969'da Rize'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamlayan Metin, Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra Erciyes Üniversitesinde siyaset felsefesi alanında yüksek lisans yaptı. Felsefe grubu öğretmenliği yapan Metin, 2004 mahalli idareler seçiminde AK Parti'den İl Genel Meclis Üyesi seçildi ve İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü. Çaykur Rizespor Kulübünde görev alarak spor alanında çalışmalar yürüten Metin, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme Kurulu'nda üye olarak görev yapmaktadır. Metin, evli ve 4 çocuk babası.

        69

        Mustafa Demir - AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Dört yıl kamu hizmetinden sonra mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaretle uğraştı. Atakum Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunan Demir, AK Parti'nin Samsun'da kurucu il başkanlığını üstlendi. 22, 23 ve 24. dönemde AK Parti'den Samsun milletvekili seçilen Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Demir, 60. hükümette Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini de yürüttü. Demir, evli ve 5 çocuk babası.

        70

        Ali Çöpçü - AK Parti Sinop Belediye Başkan adayı

        Sinop'ta 1981 yılında doğan Ali Çöpçü, ilk, orta ve lise öğrenimimi kentte tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Çöpçü, analiz, denetim ve muhasebe alanlarında eğitim aldı. İki dönemdir AK Parti Sinop İl Başkanlığı görevinde bulunan Çöpçü, evli ve bir çocuk babası.

        71

        Zeynel Abidin Beyazgül - AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1985-1996 yıllarında avukat olarak görev yaptıktan sonra 1996 yılında İncesu Noteri olarak mesleğe başlayan Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra sırasıyla Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'nci Noterliği görevlerini yürüttü. Beyazgül, 2013 yılında atandığı Şanlıurfa 5'inci Noterliği görevine devam ediyor. Zeynel Abidin Beyazgül, aynı zamanda 2011-2012 yıllarında Malatya Noter Odası Başkanı, 2012-2014 yıllarında Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak idari görevlerde bulundu. 2015 yılında yapılan AK Parti Şanlıurfa İl Kongresinde il başkanı seçilen Beyazgül, 26 Ocak'taki kongrede güven tazeledi. Beyazgül, 24 Haziran'daki milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için görevinden istifa etti.

        72

        Mehmet Yarka - AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı

        İş insanı Mehmet Yarka, 1963 yılında Şırnak'ta doğdu. İnşaat sektöründe olan Yarka, 2004 yılında Ak Parti'den Şırnak belediye başkan adayı oldu ancak kazamadı. Şırnakspor ile Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası'nda başkanlık görevlerinde bulunan Yarka, lise mezunu. Mehmet Yarka, evli ve 3 çocuk babası.

        73

        Mestan Özcan - AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı

        Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 1973'te doğan Mestan Özcan, üniversite de dahil olmak üzere tüm tahsilini Tekirdağ'da tamamladı. Ziraat mühendisi olan ve halen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans öğrencisi olan Özcan, evli ve iki kız çocuğu babası. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Mestan Özcan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği görevini de yürütüyor.

        74

        Yusuf Ziya Öztabak - AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı

        Rize'de 1963 yılında doğan Yusuf Ziya Öztabak, Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Eğitiminin ardından Yalova'da iş hayatına atılan Öztabak, serbest muhasebeci, mali müşavir ve bağımsız denetçi olarak mesleğini icra etti. Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında denetim, disiplin ve yönetim kurulu üyeliği ile başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Öztabak, UÜ Yalova Meslek Yüksek Okulunda da misafir öğretim görevlisi olarak meslek dersleri verdi. Öztabak, Yalova Yardım Derneği Başkanlığı, Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Siyasi hayatına 2001'de başlayan Öztabak, Yalova'da AK Parti kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı, mali ve idari işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı, teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığı ve siyasi, hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu ve 2004-2009 döneminde Yalova Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yaptı. AK Parti meclis grup başkanlığı ve belediye başkan vekilliği görevlerinde de bulunan Öztabak, 23. Dönem Genel Seçimleri'nde milletvekili aday adayı oldu. 28 Nisan 2014'te il başkanlığı görevine başlayan ve bu görevini halen sürdüren Öztabak, evli ve 3 çocuk babası.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ