Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı! Meral Akşener'in sağlık durumu nasıl?

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in kalp rahatsızlığı ve ritim bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

        Yavaş, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

        Kalp çarpıntısı ritim bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener''e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

        Ankara Güven hastanesine kaldırılan Meral Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğu, kan testi ve rutin kontrolleri yapıldıktan sonra taburcu edilmesi beklendiği ifade edildi.

        REKLAM

        İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: BİR SORUN TESPİT EDİLMEDİ

        İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener bugün hafif bir çarpıntı şikayeti ile akşam saatlerinde Ankara Güven Hastanesi’ne intikal etmiş olup çok şükür yapılan tetkiklerinde bir sorun tespit edilmemiştir. Yarın (bugün) taburcu olması planlanmaktadır. Milletimizin bilgilerine saygıyla sunarız" ifadelerine yer verdi.

        HASTANEDEN AÇIKLAMA: YARIN (BUGÜN) TABURCU EDİLECEK

        Hastaneden yapılan açıklamada Akşener’in hafif bir çarpıntı şikayeti ile başvurduğu, yapılan tetkiklerinde sorun tespit edilmediği, yarın (bugün) taburcu edileceği bildirildi.

        İYİ PARTİ KURMAYLARINDAN AÇIKLAMA

        İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ile İYİ Parti Genel Başkan Baş danışmanı Turhan Çömez, Akşener'in bulunduğu Güven Hastanesi önünde kısa bir açıklama yaptı.

        Açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu:

        UĞUR POYRAZ İYİ PARTİ GENEL SEKRETERİ: YARIN (BUGÜN) TABURCU ETMEYİ PLANLIYORUZ

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından partililer hastane önünde açıklamada bulundu. Yapılan açıklamalarda İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Genel başkanımız Meral Akşener bugün genel merkez çıkışında kalp çarpıntısı şikayeti nedeniyle güven hastanesine geldi. Rektörlerimiz bu konuyla ilgili gerekli tetkikleri yaptılar. Tetkikler sonucu, ciddi bir şey olmadığı konusunda bizi bilgilendirdiler. Kendisi bu akşam için hastanede kalacak" ifadelerini kullandı. Akşener’in durumu ile ilgili Başhekim Yardımcısı Berkan Özpolat, "Sayın Meral Akşener çarpıntı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Bir problem saptanmamıştır. Hayırlısıyla yarın (bugün) taburcu edilecektir"

        TURHAN ÇÖMEZ: İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI: SON DERECE SAĞLIKLI

        İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, de “Sayın genel başkanla, genel merkezde toplantı esnasında bir çarpıntı hissettiğini söyledi. Hepiniz biliyorsunuz çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Bu çarpıntı şikayeti üzerine, biz hastaneye gelmeyi uygun gördük. Acil bölümünde tetkikleri yapıldı. Bütün tetkikler tamamlandı. Gözlem amacıyla bu akşam hastanede tutulacak. Yarın (bugün) taburcu edilmesi planlanıyor” ifadelerine yer verdi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN AKŞENER'E ZİYARET

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastaneye gelerek İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.

        Kılıçdaroğlu, hastane çıkışında Meral Akşener'in sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Hekim arkadaşlar bilgi verdiler. Yoğun bir siyaset gündemi var. Sayın genel başkanımızın bir an önce taburcu olmasını dileriz. Doktorlar bu akşam taburcu olmalarına izin vermiyorlar, doğru da olmaz. Sayın genel başkana geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

        KARAMOLLAOĞLU'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Akşener'i arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız, geçirdiği kalp rahatsızlığı sebebiyle hastanede müşahede altında olan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener´i arayarak, sağlık durumu hakkında İYİ Parti yetkililerinden bilgi aldı ve kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti" denildi.

        KALIN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' PAYLAŞIMI

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum." dedi.

        KORAY AYDIN: AKŞENER'İN SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ

        İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, kalp çarpıntısı şikayetiyle akşam saatlerinde hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu açıkladı.

        Aydın, Akşener'in tedavi altına alındığı Güven Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Genel Başkan'ımız gayet iyi, dinleniyor. Doktorlar en kısa zamanda ayrılabileceğini de ifade ettiler. Ama Genel Başkan'ımızın bir ricası var; 'Bekleyen arkadaşlar evlerine dönsünler.' diyor. Onun bu mesajını da bütün arkadaşlara, herkese iletmiş olalım." dedi.

        Güven Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cesur da Akşener'in genel durumunun gayet iyi olduğunu ve istirahat edeceğini belirterek sabah saatlerinde taburcu olmasının beklendiğini söyledi.

        Bu arada bazı partililer Akşener'in kaldırıldığı hastane önünde toplandı. Hastane önündeki kalabalık İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın'ın açıklamasının ardından dağıldı.

        GÜLTEKİN UYSAL'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

        Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sosyal medyadan geçmiş olsun mesajı yayımladı. Gültekin, paylaştığı mesajda, "Geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener hanımefendiye geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

        TABURCU OLDU

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kalp çarpıntısı şikayeti nedeniyle kaldırıldığı özel Güven Hastanesi'nden taburcu edildi.

        Akşener, aracıyla hastaneden ayrılırken hastane önünde bekleyen basın mensuplarına, "Teşekkürler, Allah razı olsun." dedi.

        İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Akşener hastaneden ayrılmadan basın mensuplarına açıklama yaptı.

        Zorlu, Akşener'in bir basın değerlendirmesi yapmayacağını belirterek "Çok büyük bir tempoyla çalışmalarını yürütüyor. Özellikle son dönemde gerçekten gece gündüz demeden bu ağır sorumlulukla karış karış ülkemizi dolaşan cesur bir insan. Bu ağır tempo içerisinde biraz yoruldu Genel Başkan'ımız. Birkaç gün istirahat edecek." ifadelerini kullandı.

        Çömez, Akşener'in "çok ağır bir tempoda" çalıştığına işaret ederek "Yoğun stres ve çalışma temposu neticesinde kalbinde ritim bozukluğu söz konusu oldu. Şükür şu anda her şey yolunda, tetkikler olumlu ancak bir süre istirahat etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ