Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye İş Bankası, İstanbul’da, Türkiye ile Japonya arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayan Prens Mikasa ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa’nın katıldığı anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Kırşehir’deki Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japonya Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün de yer aldığı proje ve kurumlara destek veren Prenses Akiko, Türkiye ziyareti sırasında, İş Kuleleri’nde düzenlenen Prens Mikasa Ailesinde Üç Kuşak Arasındaki Güçlü Bağ: Türkiye Dostluğu konferansında geçmişten bu yana süre gelen iki ülkenin dostluğunu bir kez daha vurguladı.

İLK YURT DIŞI ZİYARETİ TÜRKİYE'YE...

Prenses Akiko, ilk yurt dışı seyahatini lise ikinci sınıftayken, dedesi Prens Mikasa’nın kuruluşunda rol aldığı Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nin açılış törenine babası Prens Tomohito’nun katılacağını duyup babasından rica ederek gerçekleştirdiğini belirterek, “Tarih biliminin ne kadar büyüleyici olabileceğini bana ilk kez gösteren ve içimdeki araştırmacı ruhun tohumlarını eken kişi dedemdi. O yüzden dedemin önem verdiği Türkiye’deki arkeolojik alanları da yerinde görmek istemiştim” dedi. Prenses Akiko, o yaz tatilinde çıktığı Ankara, Kapadokya, Kaman-Kalehöyük, Troya, Bergama ve İstanbul’u da içeren kapsamlı Türkiye gezisinin kendisinde bıraktığı izleri, “Mitolojiyi çok seven biri olarak, Troya antik kentine hayran kaldığımı hâlâ hatırlıyorum. Kapadokya’da ise rüzgâr ve yağmurun binlerce yıl boyunca oluşturduğu olağanüstü manzarayı gördüğümde, kendimi evren karşısında ne kadar küçük hissettiğimi unutamam” sözleriyle paylaştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ