Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık JCR, Şeker Yatırım'ın notunu artırdı - Para Haberleri

        JCR Eurasia Rating, periyodik gözden geçirme sürecinde, Şeker Yatırım Menkul Değerler’in konsolide edilmiş yapısını ve Mevcut ve Planlanan Bono İhraçları’nı yatırım yapılabilir kategoride derecelendirerek ‘BBB+ (Trk)’ olan Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘A- (Trk)’ye yukarı yönlü revize etti ve söz konusu notlara ilişkin görünümlerini ise ‘Stabil’ olarak belirledi. Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Notları ‘BBB-‘ olarak teyit edildi.

        1997 yılında Şekerbank'ın bir iştiraki olarak faaliyetlerine başlayan Şeker Yatırım, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 4 Aralık 2015 tarihli toplantıda alınan karar doğrultusunda “Geniş Yetkili Aracı Kurum” olarak yetkilendirildi. Şirket Türkiye sermaye piyasalarında aktif olarak hisse senedi alım satım, halka arz aracılığı, portföy aracılığı, bireysel portföy yönetimi, yatırım danışmanlığı, repo-ters repo işlemleri, saklama, kaldıraçlı döviz ve türev işlemler alanlarında hem kurumsal hem de bireysel müşterilere hizmet veriyor. Şeker Yatırım, 2 ilde bulunan 2 şubesi ve Türkiye geneline yayılmış Şekerbank’ın şubelerine ek olarak sanal şube ve mobil uygulamalar gibi alternatif kanallar aracılığıyla müşterilerine ulaşıyor. 2018 ilk yarısı itibariyle kaldıraçlı işlemlerde hacim bakımından 10'uncu sırada olan Şeker Yatırım, şube adedi açısından da 9'uncu sırada bulunuyor.

        SEKTÖR ORTALAMALARININ ÜZERİNDE

        JCR notu artırdığı raporda "Banka iştiraki aracı kurumlar arasındaki Şeker Yatırım sermaye yeterliliği, güçlü ortaklık yapısı ve güçlü organizasyon yapısı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Mevcut durumda, Firmanın öz kaynaklarının aktiflerine oranı sektör ortalamalarının üzerinde seyretmektedir. Firma, 2018 yılı Eylül ayında gerçekleştirdiği başarılı bono ihraçları ile fon kaynaklarını da çeşitlendirmiştir" denildi.

        JCR Eurasia Rating olarak, Şeker Yatırım’ın ortaklık yapısı, karlılık oranları, öz kaynak ve likidite yapısı ve faaliyet gösterdiği sektörün durumu da dikkate alınarak, firmanın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nun A- (Trk) olarak bir kademe yukarı yönlü revize edildiği vurgulandı. Firmanın sektördeki kurumsal finansman ve aracılık faaliyetlerinden yaratacağı yeni gelir kaynaklarının seyrinin ise önümüzdeki dönemde izlenecek temel unsurları oluşturulduğu kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ