Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kadir Gecesi namazı kılınışı: 2022 Kadir Gecesi namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Diyanet ile Kadir Gecesi Kandil namazı kılınışı nasıl ve namaza nasıl niyet edilir?
        1

        İslam alemi için önemli bir yere sahip Kadir Gecesi'nde namaz kılmak, dua etmek ve Kur'an-ı Kerim okumak en önemli dini vecibelerin başında yer alıyor. Kadir Gecesi namazı 4 rekattan veya 12 rekat şeklinde kılınabilir. Ancak bu namazın Kadir Suresi ile birlikte kılınmalıdır. Peki "Kadir gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi kılınacak namaz nedir, kaç rekattır? İşte Kadir Gecesi namazıyla ilgili tüm merak edilenler...

        2

        KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

        Kadir namazının kılınışı da şöyledir; İki rekatta bir Tahiyyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.

        3

        KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

        Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

        1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

        2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

        3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

        4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

        4

        Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa 'Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd' denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir gecesinde Tesbih Namazı da kılmalıdır.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ