Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kate Middleton 'Prenses' unvanıyla ilk resmi davetinde Diana'yı unutmadı
        1

        İngiltere'nin 70 yıldır tahtta olan kraliçesi II. Elizabeth, 8 Eylül'de Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe II. Elizabeth'in yerine ise 73 yaşındaki oğlu Prens Charles geçti ve Kral III. Charles unvanını aldı.

        2

        Bunun üzerine de daha önce Cambridge Düşesi unvanına sahip olan Kate Middleton, Galler Prensesi oldu.

        3

        Middleton, 'Prenses' olarak ilk resmi etkinliğine katıldı. Buckingham Sarayı'nda düzenlenen resmi davette Prenses, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'yı karşıladı.

        4

        Yeni Galler Prensesi, Lady Diana'nın sıklıkla kullandığı Cambridge Lover's Knot Tiara (Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı) ile geceye katıldı.

        5

        Prenses, ayrıca Prenses Diana'ya ait olan Collingwood inci küpelerini tercih etti.

        6

        Üzeri çiçek desenli taşlar işli Jenny Packham imzalı 5 bin dolarlık elbisesini Kraliçe II. Elizabeth'in portresinin olduğu sarı broşla tamamladı.

        7

        Konsort Kraliçe Camilla ise eskiden Kraliçe II. Elizabeth'e ait olan VI. George Safir Tacı'nı taktı. Kate Middleton gibi elbisesine sarı broş iliştirdi.

        8

        Prenses Diana'nın favorisi olan Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı, Kate Middleton tarafından sıklıkla kullanılıyor. Taç, 1914 yılında kraliyet kuyumcusu Garrard tarafından, Kraliçe Mary'e, Kraliyet Ailesi'ne ait olan inci ve elmaslardan yapıldı.

        9

        Kraliçe Mary tacı 1955'te Kraliçe II. Elizabeth'e bıraktı. Merhum Kraliçe, tacı düğün hediyesi olarak 1981 yılında Prenses Diana'ya verdi. Diana, tacı 1985'te Prens Charles ile Washington'a yaptığı resmi ziyaret de dahil olmak üzere pek çok davette takmıştı.

        * Haberin görselleri Associated Press (AP) tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ