Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nedir Keneden bulaşan hastalık Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedir?

        Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı kenelerin insan vücuduna yapışıp virüsü bırakmaları sebebi ile meydana gelir. Bu hastalık birçok belirtiler ile meydana gelebilir. Bunlardan ilk belirtiler şişme, kızarıklık ve ağrıdır. Fakat bazı kişilerde ağrı olmadan sadece şişlik ve kızarıklık meydana gelebilir. Kenenin içindeki virüsü vücuda yaymak için 24 saat deride kalması gerekir. Bunun için eğer cildinize kene yapıştığını fark eder iseniz zaman geçmeden hemen bir sağlık kuruluşuna girmeniz gerekir. Kendiniz evde çıkarmaya kalkmayınız. Bu çok tehlikeli bir durum olabilir. Mutlaka bir hekimden yardım alınmalıdır.

        Kırım kongo kanamalı ateşi nedir?

        REKLAM

        Kırım kongo kanamalı ateşi, kenelerde bulunan bir çeşit virüstür. İnsanların vücuduna yapıştığında vücuda bu virüs bulaşabilir. Kırım kanamalı ateşi belirtileri, kızarıklık, deride hassasiyet, şişme, ağrı ve vücut ısısında yükselmedir. Bu yazımızda kırım kongo kanamalı ateşi nedir konusu hakkında sizlere bilgiler verdik. Şimdi ise kene zehirlenmesi kaç günde belli olur konusunu açığa kavuşturacağız. O halde buyurun gelin birlikte inceleyelim.

        Kene ısırdığında ne yapılmalıdır?

        Keneler insan vücuduna yapışabilen böceklerdir. Kene ısırıldığında neler yapılmalıdır? Evde kene çıkarmak sakıncalı mıdır? Öncelikle kişiyi kene ısırdığında evde kendisi müdahale etmemelidir. Çünkü keneyi çıkarmak uzman kişiler tarafından yapılır ise daha iyi olacaktır. Bilinçsiz yapıldığında kenenin bir kısmı vücutta kalabilir ve buda zehirlenmelere yol açar. Bunun için yapılacak olan tek şey hemen bir sağlık kuruluşunu gitmektir.

        Kene zehirlenmesi kaç günde belli olur?

        Kene zehirlenmesi kaç günde belli olur konusu insanların akıllarını kurcalamaktadır. Biz bu konu hakkında sizlere en doğru bilgileri verip sizleri aydınlatmaya çalışacağız. Kene zehirlenmesi en geç iki gün içerisinde belirti vermeye başlar.

        REKLAM

        Kırım kongo kanamalı ateşi belirtileri nelerdir?

        Eğer bu virüs vücuda nükseder ise bir iki gün içerisinde belirtilerini ortaya çıkarır. Şimdi sizlere kırım kongo kanamalı ateşi belirtileri hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. İşte kırım kongo kanamalı ateşi belirtileri aşağıdaki gibidir

        • Deride hassaslık
        • Kızarıklık
        • Şişlik
        • Ağrı
        • Vücut ısında artış
        • Üşüme
        • Baş bölgesinde ağrı
        • İshal kusma
        • Gözlerde bulanıklık ve kızarıklık

        Kırım kongo kanamalı ateşi kişiden kişiye bulaşır mı?

        Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı çok tehlikelidir ve dikkatli olunmaz ise ölüme bile yol açabilir. Peki, bu hastalık kişiden kişiye bulaşır mı? Bu hastalık doğrudan insandan insana bulaşmaz. Fakat kan yolu ile bulaşması mümkündür. Bu sebeple dikkatli davranmak çok önemlidir.

        REKLAM

        Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı öldürücü müdür?

        Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı öldürücü müdür konusu gündemde olan konulardandır. Kene deriye yapışır ve uzun süre fark edilmez ise ve tedavisi yapılmadığında öldürücü olabilmektedir. Çünkü kene zehir i vücuda yayar. Kene vücuda yapışınca 24 saat içerisinde kendinde olan virüsü kişiye aktarır. Bu sebeple de zehirlenmeler ve hatta ölümler meydana gelir. Bu hastalıkta erken müdahale insan hayatı açısından büyük önem taşır. Vücuda kene yapıştığında kısa süre içerisinde bir hastaneye başvurulmalı ve kenenin vücuttan çıkarılması gerekmektedir.

        Kırım kongo kanamalı ateş tanısı nasıl konulur?

        Kırım kongo kanamalı ateş tehlikeli bir hastalıktır. Tanısı nasıl konulur derseniz kan testi yapılır ve Kanda bulunan antikorlar araştırılır, bu sayede virüs olup olmadığı tespit edilir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ