Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Güreş Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? 2023 Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanalda? - Diğer Haberleri
        1

        Büyük bir ilgiyle takip edilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri için nefesler tutuldu. 662.'si düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu sene Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle başpehlivan olmayı başaran güreşciye 1 milyon lira para ödülü verilecek. İşte, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ne zaman başlayacağı ve yayıncı kanalına ilişkin bilgiler…

        2

        2023 KIRKPINAR GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

        662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7-8-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        3

        KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ HANGİ KANALDA?

        662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, TRT Spor ekranlarınından canlı yayınlanacak.

        4

        KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE PARA ÖDÜLÜ NE KADAR?

        Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı bu yıl 1 milyon TL’lik para ödülünün sahibi olacak. Başpehlivan ikincisine 250 bin TL, başpehlivan üçüncüsü olacak 2 güreşçiye de 125’şer bin TL para ödülü verilecek.

        5

        KIRKPINAR GÜREŞLERİ 2023 PROGRAMI

        Her yıl yüzlerce pehlivanın kol bağladığı Sarayiçi Er Meydanı’nda güreşler 7 Temmuz Cuma günü saat 09.00’da başlayacak. Güreşler Sarayiçi’nde devam ederken, Kırkpınar’ın en önemli ritüellerden biri olan Ağa Karşılama Töreni gerçekleştirilecek.

        6

        Kırkpınar’ın 3 altın kemerli ağası, 662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, 7 Temmuz Cuma saat 10.00’da Selimiye Meydanında gerçekleştirilecek olan törenle karşılanacak. Daha sonra tören Atatürk Anıtı’nda devam edecek.

        7

        Kırkpınar’ın açılış programı ise saat 18.30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 8 Temmuz Cumartesi Günü güreşler Sarayiçi Er Meydanı’nda devam edecek. 9 Temmuz Pazar Günü, Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat 09.00’da başlarken, Ağalık İhalesi saat 15.00’te, Bayrak Töreni saat 16.00’da Final Güreşi saat 17.30’da, Ödül Töreni ise saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

        Haberi Hazırlayan: Abdulkadir Akdeniz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ