Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kırmızı ruj nasıl sürülür? İşte Kırmızı ruj sürmenin püf noktaları
        1

        Hem kadınların hem de moda dünyasının vazgeçilmezi olan kırmızı rujlar her sene olduğu gibi bu sene de trendler arasında yer alıyor.

        2

        Diğer yandan kadınları daha cazibeli gösteren kırmızı rujun sürülüşü de bir o kadar da zahmetli. Bazen taşırırız, bazen dişlerimiz boyanır... Tabii bu sorundan kurtulmak çok zor değil. İşte kırmızı ruju taşırmadan sürmenin yolları!

        3

        Kırmızı ruju sürebilmeniz için ilk önce beyaz dişlere sahip olmalısınız. Ruju sürmeden, an az 2 dakika önce dişlerinizi parlatıcı diş macunu ile fırçalamayı unutmayın.

        4

        Dudaklarınızın pürüzsüz olmasına dikkat edin. Pürüzsüz dudaklar, kırmızı rujun hem daha renkli hem de daha canlı durmasını sağlayacaktır.

        5

        Kırmızı ruju sürmeden önce dudaklarınızın üstündeki kabuklardan ve ölü deri parçalarından kurtulmalısınız. Ardından da nemlendirmelisiniz...

        6

        Daha sonra dudaklarınıza ilk önce kapatıcı ya da fondöten sürüp kurumasını bekleyebilirsiniz, bu işlemden sonra pudra sürerek dudaklarınızın daha canlı görünmesini sağlamış olursunuz.

        7

        Rujunuzun daha kalıcı olmasını istiyorsanız dudak kalemi kullanın. Dudak kalemi ile hem rujun taşmamasına hem de cazibenizin ortaya çıkmasına neden olur.

        8

        Daha orantı sürmek için mutlaka ruj fırçası kullanabilirsiniz. Bunun için ruju dudaklarınızın ortasından başlayarak sürmeye başlayın. Kenarlara yavaşça uygulayın, taşan kısımları ise peçete ya da pamuklu çubuk ile temizleyin.

        9

        Eğer kırmızı ruju günlük yaşantınızda da kullanmak isterseniz, kolay bir uygulama şekli de var. Ruju dikey bir şekilde tutup, hafifçe dokundurarak sürdüğünüzde, dudaklarınız sade ve etkileyici bir görünüm kazanmış olur.