Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da komşu dehşeti: 2 ölü, 1'i çocuk 2 yaralı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Konya'nın Çumra ilçesinde Hüseyin K.'nin komşularına ateş açması sonucu Fehmi Türk (61) ve oğlu Memduh Türk (28) öldü, Hamit Çelik (49) ile 8 yaşındaki yeğeni ise yaralandı.

        Zafer Samancı'nın haberine göre olay, Konya’nın Çumra ilçesi Türkmen Karahüyük Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, alkollü olan 54 yaşındaki Hüseyin K., 61 yaşındaki Fehmi Türk, oğlu 28 yaşındaki Memduh Türk ile Hamit Çelik (49) ve 8 yaşındaki yeğenine silahlı saldırıda bulundu.

        Olayda hayatını kaybeden baba oğul.
        Olayda hayatını kaybeden baba oğul.

        MAHALLELİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

        Saldırgan Hüseyin K. silah seslerini duyan mahalleli tarafından etkisiz hale getirildi. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Fehmi Türk ve oğlu Memduh Türk hayatını kaybetti. Yaralı çocuk ile amcası ise Çumra Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Konya'ya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

        Zanlı Hüseyin K., 22 yıl önce cinayetten cezaevine girmiş.
        Zanlı Hüseyin K., 22 yıl önce cinayetten cezaevine girmiş.

        22 YIL ÇİFTE CİNAYETTEN 18 YIL YATMIŞ

        Mahalle sakinleri tarafından etkisiz hale getirilen zanlı, olay yerine gelen jandarmaya teslim edildi. 2 kişiyi öldüren ve 1'i çocuk 2 kişiyi de yaralayan Hüseyin K.'nin, 2000 yılında tarla komşusuyla biçerdöver yüzünden çıkan kavgada 2 kişiyi öldürdüğü ve 18 yıl cezaevinde yattıktan sonra şartlı tahliye ile serbest kaldığı öğrenildi.

        27 GÜN ÖNCE ARAZİ İHALESİ NEDENİYLE TEHDİT ETMİŞ

        Zanlı Hüseyin K.'nin ayrıca, 14 Şubat'ta Fehmi Türk'ün ölen annesi için kurulan taziye çadırına gittiği ve Fehmi Türk'ü, "Çumra'da ihaleye çıkan hazine arazisini ben alacaktım. Sana söylememe rağmen sen aldın, ben alamadım. Kan akacak" diyerek, tehdit ettiği öğrenildi.

        Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ