Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Konyaspor - Galatasaray maçı yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU

        Galatasaray takımı bir ilk yarı oynuyor Konya'da, 'kötü' oynuyor dersek kıyak yapmış oluruz, kötünün de kötüsü.. İkinci yarıda bir gol atmaya çalışıyorlar ama yaptıklarını hücumlar yalan rüzgarı. Galatasaray'da bir şeyler oluyor, anlamak mümkün değil. Geçen hafta oyuna girdikten sonra maçı çeviren adam Feghouli. Bu hafta onu maç kadrosuna bile almıyor. Ya yönetim bir şeyler söylüyor bu adama, ya da bu adam bindiği dalı kesiyor.

        2

        GÜNTEKİN ONAY

        Galatasaray, ilk yarıda ofansif bölgede hiç görünmedi ve bırakın şutu, korner dahi atmadan soyunma odasına gitti. Galatasaray’da Pulgar ve Sacha Boey fiziksel olarak son derece yetersiz görünürken bu iki oyuncunun çıktığı 60’ıncı dakikaya kadar Konyaspor adeta elini kolunu sallayarak sarı kırmızılı ceza sahasına geldi.

        3

        Düşünün, iki stoper Marcao ve Nelsson Galatasaray’ın en iyileriydi ve çok kritik hamleler ile farkın büyümesini engellediler. Konyaspor karşısında rakip kaleye gitmekte bu kadar zorlanan Galatasaray’ın Barcelona karşısında işi çok zor ve bolca şansa ihtiyacı olacak.

        4

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Galatasaray, karşısında son haftalardaki kötü gidişine 'dur' demek isteyen motive ve çok hırslı bir Konyaspor buldu. Bir de ilk 20 dakikada skor dezavantajına düşünce işler çıkmaza girdi. Devrenin ilerleyen bölümünde Galatasaray neticeyi değiştirmek için çabaladı. Ama ofansif girişimler son derece kısırdı.

        5

        İkinci devre Galatasaray oyunu domine etti. Ama Konyaspor da alan daraltan savunma kurgusuyla atakları karşılıyordu. Bu yarıda Galatasaray pozisyonlar da buldu. Benim Galatasaray'da gördüğüm tek bir artı var o da; fizik kondisyon. O yüzden de ikinci yarıda bariz üstünlükleri vardı.

        6

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Kardeşim; sezon nasıl geçerse geçsin, istersen "gazozuna maç" yap, senin adın Galatasaray... Yenilsen bile vuruşarak yenileceksin, "beyaz bayrak" çekip, teslim olarak değil... İlk yarının özetiydi bu... Galatasaray, Konya‘ya Mevlana Türbesi’ni ziyarete değil, maç yapmaya geldiğini hatırlamış olmalı ki, ikinci yarıya koşmaya ve futbol oynamaya niyetlenerek başladı...

        7

        Galatasaray’ın biraz kımıldadığı dakikalarda da kaleci Sehic sahneye çıktı... Önce Berkan‘ın kafasına muazzam uzanıp kornere attı... Sonra Morutan’ın füzesine geçit vermedi...

        8

        OSMAN ŞENHER

        Rizespor maçındaki o müthiş mücadeleden sonra bu takım toparlanıyor diye taraftar ümitlenmişti. Ama Konyaspor karşısındaki 60 dakikalık o kötü futbolu gördükten sonra ben bile ‘eller yukarı’ dedim. Galatasaray’ın geleceği dediler, Cicaldau alındı, Sacha Boey alındı.

        9

        Hakikaten bu futbolculara verilen paraya yazık günah. Hele Boey tamamen geriye gitmiş. Konyaspor Fransız futbolcunun kanadını resmen otobana çevirdi. Esasında fazla uzatmaya gerek yok. Galatasaray dün gece takım olarak 60 dakika hiç yoktu.

        10

        REHA KAPSAL

        Galatasaray'daki oyun tutarsızlığı, dengesizliği ve oyuncuların ortaya koyduğu ruhsal durumlarda çok ciddi sıkıntılar var. Teknik, taktik tabii ki önemli yalnız bir büyük takımın oyuncusu skora 'teslim olmamalı'. Bu kadar dağınık görüntü vermemeli. Aynı zamanda da saha içinde bu kadar zihinsel dayanıklılığı düşük hareket etmemeli.

        11

        Aksine işler kötü gittiğinde o farkı saha içinde hem bireysel hem de takım halinde göstermesi gerekir. Galatasaray'da bu sezon sadece teknik, taktik değil bu açıdan da çok fazlasıyla sıkıntı var. Bununla ilgili de hiçbir önlem alınmayışı, konuşulmaması ve bu durumu da kabullenmesi en başlıca sorun olarak görünüyor.

        12

        METİN TEKİN

        Galatasaray oyun olarak hiç sahada olmadı. 40. dakikada bir şutu vardı. Galatasaray'da bu maç olmuyor diyordu sahada. Fizik kalite olarak da olmuyor. Bu maç olmayacağı belliydi. Pozisyon buldu kabul ediyorum ama oyun olarak hiç olmadı. Konyaspor deplasmanı çok zordur. Zaman zaman yüklendi Galatasaray kalesine zaman zaman bekledi. İşte beklediği zaman Galatasaray bir iki pozisyon buldu.

        13

        Galatasaray'ın bir kadro sorunu var. Enteresan olan bu. En büyük problem burada. Şu anda takım yetersiz. Bu kadro geleceğin kadrosu olarak kuruldu. Birincisi bek. İkincisi orta saha. Biz ilk haftadan söyledik. Berkan, Taylan, Aytaç... Bu orta sahayla olmaz, olmadı da.

        14

        ELVIR BALIC

        Bu maçı gerçekten çok merak ediyordum. Çünkü Konyaspor gerçekten çok güçlü bir rakip. Galatasaray nasıl bir oyun sergileyecek diye merak ediyordum ama maalesef sıkıntılı geçti. Galatasaray 7. dakikada gol yedikten sonra tamamen dağıldı. Oyun disiplini yok. Mücadele yok. Pozisyon yok. Birçok pas hataları var. Bu kadar kötü bir Galatasaray hiç görmedim. İkinci yarı başlarken bir reaksiyon bekledim. Biraz daha baskılı ve oyuncu değişiklikleriyle birlikte biraz daha farklı bir oyun bekledim ama o da yok.

        15

        LEVENT TÜZEMEN

        Torrent'in gözündeki oyun planında koşan oyuncu yeterli. Yetenek, beceri bir kenarda yok. Galatasaray Yönetimi, sanki büyülenmiş gibi, Galatasaray'ı bu hocaya mahkum ettiler. Fatih Terim'i gönderdiniz, bir tercihtir ama Fatih Terim kalsaydı bundan daha kötü olmazdı Galatasaray. Fikstür çok kötü. Galatasaray Torrent ile devam ettiği sürece böyle zorlu zamanlar daha çok görür.

        16

        Beşiktaş maçı son şans olur, kırılma maçı olur hem yönetim, hem de Torrent için. Önümüzdeki pazartesi günü çok şeyler değişir. Torrent, umut vermiyor. Bir teknik adam olarak oyuna müdahalen yok. Eylemlerin ve sözlerin arasında arasında çelişkiler ve saçmalık var. Torrent ile yola devam etmek hem yönetim adına hem de futbolcular adına kabus ve zaman kaybıdır.

        17

        AHMET ÇAKAR

        Galatasaray, taraftarına acı vermeye, kan kusturmaya devam ediyor. Son derece şahsiyetsiz bir futbol. Galatasaray'ın tüm oyuncularına bakıyoruz, üzerlerindeki forma sarı kırmızı olmasa mahalle takımı topçuları gibi oynuyorlar. Bir ilk yarı var ki evlere şenlik. Bu kadar basit top kaybı ve çıkarken yapılan top kayıpları bir Süper Lig takımının yapacağı cinsten değil.

        18

        Konyaspor art arda gollerle maça başladı. İki kafa golü, yani diğer bir deyimle Galatasaray, ilk 20 dakikada 2-0 mağlup duruma düştü ama istatistiklere bakın Galatasaray'dan kaç oyuncu sarı kart görmüş. Sıfır…