Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS'de sınav maratonu... Son dakika: KPSS öncesi yoğun trafik havadan görüntülendi - Güncel haberler
        1

        Eskişehir’de, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesinde sınav merkezlerine giden yollarda yoğun araç trafiği oluştu. (Fotoğraf: İHA)

        2

        KPSS 2022 lisans sınavları bugün gerçekleştirilen genel yetenek ve genel kültür testleriyle başladı. (Fotoğraf: DHA)

        3

        Sınav heyecanı yaşayan memur adayları geç kalmamak için sabahın erken saatlerinde yola çıktı. 10.15'te başlayan sınav için girişler, saat 10.00’da sona erdi. Eskişehir’de belirlenen okullarda sınava giren adaylar, hedefleri için sıralardaki yerini aldı. (Fotoğraf: DHA)

        4

        Kentte sabah saatlerinde yoğun araç trafiği oluşurken, sınava yetişmek için 1 saat önce yola çıkan adaylar ve yakınları, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Yoğunluğu azaltmak için kavşaklarda trafik ekipleri görev aldı. Sınav merkezlerinden biri olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin girişinde oluşan araç kuyruğu drone ile havadan görüntülendi. (Fotoğraf: İHA)

        5

        SINAVA GİREBİLMEK İÇİN KAPIYI ZORLADI, CAMA VURDU

        Kentte ayrıca KPSS 2022 lisans oturumuna 3 dakika geç kalarak sınava alınmayan bir aday kapıyı zorladı, cama vurdu, “Ben önceden girmiştim. Sınav giriş belgemi unuttuğum için geri çıktım” diyerek görevlileri ikna etmeye çalıştı. (Fotoğraf: İHA)

        6

        GEÇ KALANLAR SALONA ALINMADI

        Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da da adaylar, sabah erken saatlerde sınava girecekleri merkezlere akın etti.

        İHA'nın haberine göre sınava saat 10.00’dan sonra gelenler ise alınmadı. Sınava alınmayan adaylar, dakikalarca kapıda bekleyip görevlileri ikna etmeye çalıştı. Sınava giremeyen adaylar umutlarını önümüzdeki yıla bırakırken, dışarıda bekleyen aileler ise dua edip Kur'an-ı Kerim okudu. (Fotoğraf: İHA)

        7

        Toplam 120 sorunun yer aldığı sabah oturumunda adaylar 130 dakika boyunca ter döktü. Öğleden sonra saat 14.45’te ise eğitim bilimleri oturumu gerçekleştirildi. Toplam 100 dakika süren oturumda adaylara 80 soru yöneltildi. (Fotoğraf: DHA)

        8

        İKİ HAFTA SONU DAHA DEVAM EDECEK

        2022-KPSS lisans maratonu, 6 Ağustos'ta saat 10.15'te, alan bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve aynı gün saat 14.45'te alan bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) ile 7 Ağustos saat 10.15'teki alan bilgisi 3. oturumuyla (işletme, muhasebe, istatistik) devam edecek.

        Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos'ta saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

        ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 2 Eylül'de açıklanacak. (Fotoğraf: İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ