Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS Önlisans sınav soru ve cevapları yayımlandı! 2018 ÖSYM KPSS ön lisans sınav sonuçları ne zaman?

        KPSS Önlisans sınavına girenler 120 sorunun sorulduğu bu zor sınavda büyük stres yaşamışlardı ve sınava katılanadaylar sınav soru ve cevaplarını bekliyorlardı.Artık bu bekleyiş sona erdi, çünkü KPSSÖnlisans soru ve cevaplarıaçıklandı. ÖSYM haftasonu yaptığı KPSS ön lisans sınavınınsoru ve cevapları 10 günlük süreç zarfı içinde açıldı. KPSS ön lisans sınavsoru ve cevaplarının %10'u herkes tarafından görüntüleniyor ama sorularının tamamını sadece KPSS ön lisans sınavına girenler,https://ais.osym.gov.tr adresinden kişisel bilgilerini girerek sonuçları görebiliyor. İşte, KPSS Önlisans sınav soru ve cevaplarıhakkında detaylı bilgiler...

        ÖSYM TARAFINDAN, KPSS ÖN LİSANS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

        REKLAM

        ÖSYM, dün öğle saatlerinde bir açıklamada bulunmuştu. Ve açıklamasında KPSS ön lisans soru ve cevaplarının erişime açıldığı duyurusunu yapmıştı. İşte, ÖSYM'nin KPSS ön lisans soru ve cevapları için yaptığı duyuru;

        4 Kasım 2018tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ön LisansTemel SoruKitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden6 Kasım2018tarihinde saat16.15’tenitibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 günsüreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tradresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

        2018- KPSS Ön LisansTemel SoruKitapçığı ile Cevap Anahtarı(% 10)aşağıdaki bağlantıdasunulmuştur.

        Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

        2018-KPSS Ön Lisans sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular(% 10)testlere göre aşağıda verilmiştir.

        KPSS ÖN LİSANS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sınava girmiş ve merakla sınav sonuçlarını bekleyenler, ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS ön lisans sınav sonuçlarını 29 Kasım 2018 tarihinden beri, T.C Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresine girerek öğrenebileceklerdir.

        Haberi Hazırlayan: Melike Düzgün
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ