Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercih kılavuzu: 2022 KPSS Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak? ÖSYM ile KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanır?
        1

        KPSS tercihleri için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. KPSS Lisans sınavı sonuçları 21 Ekim'de açıklanırken, önlisans sonuçları ise 3 Kasım günü adayların erişimine açıldı. Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim oturumlarına katılan adaylar KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından tercih işlemlerini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirecek. İşte, 2022 KPSS tercih tarihlerine ilişkin detaylar...

        2

        TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

        ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuzda Kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve şartları yer alacak. Kılavuzun yayımlanması için 2022 lisans, ön lisans ve ortaöğretim lise oturumu sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

        3

        KPSS ÖN LİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        KPSS Ön Lisans tercihleri kılavuz yayımlanmadığı için henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından gelecek açıklama ile tarihler belli olacak. ÖSYM henüz konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıl tercihler 30 Aralık tarihinde başlamıştı.