Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayram tatili 9 güne uzatıldı mı, 15 Temmuz ile birleşecek mi? 2022 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor ve hangi gün bitiyor?
        1

        Kurban Bayramı tatili kaç gün, Bayram tatili 9 güne uzatıldı mı? araştırmaları son günlerde hız kazandı. Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren kutlanan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban kesecekler ve tatile çıkacaklar hazırlıklara başladı. Kabine Toplantısı'nda açıklama yapan Cumurbaşkanı Erdoğan 2022 Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını açıkladı.

        2

        KURBAN BAYRAMI TATİLİ JAÇ GÜN, 9 GÜNE UZATILDI MI?

        Kabine Toplantısı'nda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresi ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Kurban Bayramını tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum."

        3

        2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Kurban Bayramı, Arefe günü 8 Temmuz'da başlıyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü ise 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek. Diyanet Dini Günler Takvimine göre Kurban Bayramı tatil günleri şu şekilde;

        4

        DİYANET İLE 2022 KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

        Kurban Bayramı arefesi 8 Temmuz Cuma

        Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

        Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

        Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

        Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ