Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Stil Kuru ciltler için Tiktok önerileri

        TikTok makyaj trendleri, ipuçları ve tekniklerinin yanı sıra cilt bakımını da başka bir seviyeye taşıdı. Cilde yoğun vazelin sürmek anlamına gelen 'slugging' tekniğinden, nemlendirici ürünler kullanmaya kadar TikTok trendleri cilt kuruluğundan kurtulmak isteyenler için çok sayıda çözüm sunuyor. Bu viral trendleri inceleyelim ve bu trendlerin kuru cildin zorluklarını çözüp çözemediğini keşfedelim.

        Kuru cildinizi nemlendirmek için TikTok hangi trendleri öneriyor?

        TikTok, özellikle kuru cilde sahip olanlara hitap eden yenilikçi makyaj trendlerine önayak olarak güzellik rutinlerinde devrim yaratıyor. Bu trendler hem hidrasyonun önemini vurguluyor hem de makyajın kendisinin de kuru cilt sorunlarına çözüm getirebileceğini gösteriyor. Nemlendiren iyi bir makyaj rutini cildinizi pamuk gibi yapar. Trendlere geçmeden evvel kuru ciltler için nemlendirici önerilerini bu linkten inceleyebilirsiniz.

        1) Işıltılı ve nemli cilt trendi

        Nemli, ışıltılı bir cilt arayışı son zamanların en popüler trendi. Nemli görünüm; cilde doğal ışıltı veren fondöten, nemlendirici baz ve likit aydınlatıcının bir kombinasyonu ile elde edilir. Bu ürünler, sağlıklı bir ışıltı yaratmak için birlikte kullanılır. TikTok kullanıcıları genellikle cilt bakımı ile başlayan ve ardından doğal ciltlerini maskelemek yerine güzelleştiren makyaj uygulamalarını içeren rutinlerini sergilerler.

        2) Nemlendirici sprey trendi

        Sabitleyici spreyler sadece makyajı sabit tutmaktan çıkıp cilt bakımı da sunmaya başladı. TikTok kullanıcıları, sadece makyajlarını sabitlemekle kalmayıp aynı zamanda ekstra bir nem katmanı sağlayan nemlendirici ayar spreylerini deniyorlar. Bu spreyler genellikle aloe vera, gül suyu veya hyaluronik asit gibi cildi gün boyunca yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olan bileşenler içeriyor.

        3) Minimalist trend

        TikTok'ta ortaya çıkan bir diğer önemli trend de 'minimalist' yaklaşımdır. Bu yaklaşım, makyajdan tamamen kaçınmayı değil, doğal güzelliği pekiştirmek için minimal makyaj malzemeleri kullanmayı tercih ediyor. Parlak bir ışıltı ve taze bir yüz görünümü için TikTok influencer'ları sadece fosforlu kalem, bronzlaştırıcı ve allık kullanıyor. Hangi minimal ürünleri kullanmak isterseniz isteyin, bu minimalist trend sadece makyaj rutinini sadeleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda cildin gereksiz makyaj malzemesiyle kaplanmasını engelleyip kuruluğa da çare oluyor.

        REKLAM

        Faydalı ipuçları

        * Pudra yerine kremsi ürünler kullanmak kuru cilde sahip olanlar için oyunun kurallarını değiştirir. Kuru bölgeleri vurgulayabilen pudranın aksine, krem formüller nemli bir görünüm sağlar.

        * Nemlendiricili bazların kullanılması, pürüzsüz bir tuval oluşturarak kuruluk görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Nemi hapseden ve fondötenin daha eşit şekilde uygulanmasına yardımcı olan hyaluronik asit veya gliserin gibi bileşenlere sahip bazlar kuru ciltler için en doğru seçim olur.

        * Hem kapatıcılık hem de nemlendirme sağlayabildikleri için serum benzeri dokuya sahip veya besleyici yağlar içeren nemlendirici fondöten formüllerini tercih edin. Bu fondötenler genellikle nemlendirici bileşenlerle zenginleştirilir ve kuru cildi pul pul gösterebilen mat fondötenlerin aksine nemlidir ve ışıltılı bir görünüm sağlar.

        REKLAM

        4) Slugging trendi

        Platformdaki cilt bakım trendlerinden biri de Slugging. Bu cilt bakımı trendi nemi hapsederek ve cildi gece boyunca onararak sabahları daha yumuşak ve nemli bir cilt elde edilmesini sağlar. Özellikle sert kış aylarında faydalıdır. Slugging, Kore cilt bakım dünyasından gelen bir terimdir. Temel olarak, slugging cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirme anlamına gelir. Bu işlem, cilt üzerine kalın bir tabaka oluşturacak vazelin uygulamasıyla yapılır. Bu koruyucu tabaka cildinizi nemlendirirken aynı zamanda çevresel faktörlere karşı da koruma sağlar.

        5) Nemlendirme trendi

        Cilt nemini en üst düzeye çıkarmanın bir başka moda yolu da cildinizi katmanlı serum ve kremlere maruz bırakmaktır. Nemlendirici bir serumla başlamak ve üzerine zengin bir krem veya losyon sürmek cildin nem seviyesini önemli ölçüde artırır. Bu teknik, cilt bakımının her katmanının nemlenmesini sağlar ve sonuçta derinlemesine nemlendirilmiş dolgun bir cilt elde edilir.

        REKLAM

        Kışın kuru ciltle mücadele için cilt bakımı önerileri

        * Hyalüronik asit ve gliserin bileşenlerini rutininize dahil etmek, ciltteki nemi çekmeye ve tutmaya yardımcı olduklarından kuru cildi beslemek için çok önemlidir. Bu bileşenleri içeren cilt bakım ürünleri kullanmak uzun süreli nemlendirme sağlayabilir ve cilt dokusunu iyileştirebilir.

        * Nazik temizleyiciler kullanmak da cildin nemlendirilmesinde önemli bir adımdır, böylece cildin doğal yağlarını kaybetmesini önlersiniz. Krem veya yağ bazlı temizleyiciler etkili bir şekilde cildi temizlerken aynı zamanda nemlendirme sağladıkları için idealdir.

        * Daha fazla su içmek ve soğuk duş almak gibi değişiklikler sizi gün boyunca nemlendirip cildinizi koruyabileceğinden, yaşam tarzı alışkanlıklarınızı değiştirmek de kuru cildinizle mücadele etmenin anahtarı olabilir. Diğer faydalı ipuçları arasında havanın cildinizi kurutmasını önlemek için iç mekan nem seviyelerini korumak ve ayrıca cildinizi dışarıdaki sert kış unsurlarından koruyan atkı gibi koruyucu giysiler giymek yer alır.

        BONUS: Tiktok'ta daisyycbj isimli hesabın sahibi vazelinle slugging yapmanın cildine nasıl iyi geldiğini anlatıyor. Videoyu izlemek için tıklayın

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ