Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'dan kız kardeşine terfi!

        Kuzey Kore liderinin 28 yaşındaki kız kardeşiyle son dönemde sık sık beraber boy göstermesinin ardından, Kim Yo-jong'un Komünist Parti'deki terfisini Cumartesi günü gerçekleşen toplantıda ilan ederek daha çok yetki verdi. Kim Jong Un'un "Kan, sudan daha kuvvetlidir" dediği, diktatörün en küçük kardeşi Kim Yo-jong, üç yıl önce girdiği Komünist Partisi'nin yönetiminde halası Kim Kyong Hui'nin yerine geçecek.

        Kim Jong Un'un öz kardeşi olan Kim Yo Jong, İşçi Partisi'nin propoganda departmanının iki numaralı ismi olarak görev yaptığı 2014'ten bu yana yükselen bir profil ortaya koyuyor.

        Kim Yo Jong yeni görevinde İşçi Partisi Merkez Komite Politbüro'sunda geçici üye olarak yer alacak. Kim Jong Un'un liderlik ettiği Politbüro, Kuzey Kore rejiminin en yüksek karar verme mercii olarak biliniyor ancak sadece daimi üyelerin oy kullanma hakkı bulunuyor.

        REKLAM

        1987 doğumlu olan Kim Yo Jong'un rolünün resmi yetkilerinden öte olduğuna inanılıyor ve rejimin 'gölge lideri' olduğu belirtiliyor. Abisine yakın bir danışman gibi görev yapan Kim Yo Jong, Kim Jong Un'un halka açık düzenlediği etkinlikler ve yolculuklarını da organize ediyor.

        AMCASI POLİTBÜRO'DAN KOVULMUŞTU

        Suel merkezli haberlere göre Kim Yo Jong'un yanı sıra Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho da Politbüro'nun yeni üyesi oldu. Politbüro'da bu çapta bir değişim son olarak 2013'te yaşanmış, Kim Jong Un'un amcası ve üst düzey parti üyesi Jang Song Thaek Politbüro'da kovulmuş ardından da ihanet suçlamasıyla idam edilmişti.

        TRUMP: İŞE YARAYACAK TEK BİR ŞEY VAR!

        ABD Başkanı Donald Trump, dün attığı son Twitter mesajında savaşı ima ederek, "Başkanlar ve onların yönetimleri Kuzey Kore ile 25 yıldır konuşuyor, yapılan anlaşmalar ve harcanan onca para bir işe yaramadı, anlaşmalar daha mürekkepleri kurumadan ihlal edildi, böylece Amerikalı müzakereciler aptal konumuna düşürüldü. Özür dilerim ama işe yarayacak sadece tek bir şey var!" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ