Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS soru ve cevapları yorumları MEB

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran yani bugün yapıldı. 2 oturum şeklinde gerçekleştilen sınav binlerce öğrencinin katılımı ile sona erdi. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, soru ve cveaplar yayınlandı mı? Merak edilen soruların yanıtı...

        LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        LGS sınavının sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde MEB'in resmi internt sitesi (www.meb.gov.tr) üzerinden adayların erişimine açılacak.

        2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulandı. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başladı, 12.30'da bitti. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltildi ve 60 dakika sürdü.

        REKLAM

        LGS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

        Sınavın soru ve cevaplarının yarın öğleden sonra yayımlanması bekleniyor. Anbean takip ediyoruz. Sorular açıklanır açıklanmaz sayfamızda olacaktır. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere, 40 soru yöneltildi.

        İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanıldı. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamadı.

        Bingöl'de LGS heyecanından 1 öğrenci hastanelik oldu

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) sınav stresini kaldıramayan bir öğrenci hastanelik oldu.

        2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk kez düzenlenen ve TEOG sisteminin yerine gelen LGS tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl'de de yapıldı. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü.

        Karlıova İmam Hatip Lisesinde sınava giren bir öğrenci, sınav sırasında rahatsızlandı. Bunun üzerine öğretmenler sağlık ekiplerinden yardım istedi. Okula gelen sağlık ekipleri, öğrenciye ilk müdahaleyi ambulansta yaptıktan sonra ilçe devlet hastanesine kaldırdı.

        Öğrencilere gürültü engeli

        Fenerbahçe kongresindeki tezahüratlar, stadın yanındaki okulda LGS'ye giren öğrencileri olumsuz etkiledi.

        Ülker Stadyumu'nda yapılan Fenerbahçe Kongresi'ndeki tezahürat ve protestolar, LGS'ye giren öğrencileri olumsuz etkiledi.

        Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ülker Stadyumu'nda saat 1030'da başladı. Stat içinde yapılan tezahüratlar ve protestolar, okuldaki öğrencilerin rahatsız olmasına neden olunca veliler büyük tepki gösterdi.

        Stadın yan tarafında bulunan Kenan Evren Lisesi'nde Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilerin bulunması sebebiyle stattaki tezahüratlar ve protestolardan çocuklarının etkilendiği gerekçesiyle veliler FB Divan Başkanlığı'na ulaşmak istedi. Okul önünde sınavdaki çocuklarını bekleyen veliler, sınav saatinde böyle bir seçimin yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

        ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ

        Genel Kurul sebebiyle stattan yükselen sesler sonrasında Fenerbahçe Kulübü'nden ilk etapta kimseye ulaşamadıklarını söyleyen veliler, çocuklarının uzun bir süredir LGS'ye hazırlandıklarını belirterek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve İstanbul Valiliği'ne şikayette bulunacaklarını ifade ettiler.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ