Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS tercih sonuçları açıklanma tarihi 2022: MEB LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS lise yerleştirme sorgulama sayfası
        1

        LGS tercih sonuçları son dönemin en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. 20 Temmuz'a kadar tercihlerini tamamlayan adaylar gözünü tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki MEB ile 2022 LGS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? İşte MEB sorgulama ekranı ile 2022 LGS tercihleri...

        2

        LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi'ne göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları 20 Temmuz'da sona erdi.

        Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

        TERCİH SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        LGS TERCİH İŞLEMLERİ BİTTİ Mİ?

        LGS tercih işlemleri 20 Temmuz saat 17.00'de sona erdi. Öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercihte bulunabilecek.

        LGS TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        4

        LGS'DE 193 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

        Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi. Öğrencilerin yüzde 9,93'ü 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı yüzde 56,04 ile 200-299 oldu.

        5

        KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

        Raporda, öğrencilerin cinsiyetleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlar da incelendi. Elde edilen bulgular, önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

        6

        MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİNDE BAŞARI ARTTI

        Yüz yüze eğitime kesintisiz devam edildiği eğitim öğretim yılının ardından gerçekleştirilen sınavda matematik ve fen bilimleri alt testlerinde doğru cevap sayısı ortalamalarının 2021 yılına göre kısmen artış gösterdiği görüldü.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ