Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 LGS tercih sonuçları hangi gün? MEB tarihi verdi

        Bincerce öğrenci Liselere Geçiş Sınavı'nın tercih sonuçlarını merakla bekliyor. Peki, binlerce öğrencinin girdiği 2018 LGS sınavının tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih sonuçlarının tarihini açıkladı. İşte Liseye Geçiş Sınavı tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih...

        2018 LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MEB tarafından yapılan açıklamaya göre LGS yerleştirme sonuçları, 30 Temmuz’da açıklanacak. 6-10 Ağustos´ta birinci, 13-17 Ağustos’ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül’de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

        REKLAM

        2018 LGS TERCİH SONUÇLARINA NEREDEN BAKILACAK?

        Yerleştirme sonuçları, 30 Temmuz 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B Maddesi hükmü uyarınca yerleştirme sonuçlarına ilişkin 10 günlük dava açma süresi, sonuçların ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlar ve sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları, işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemez.

        2018-2019 YILINDA LİSELERE YERLEŞTİRME ŞU HUSUSLARA GÖRE YAPILACAK

        2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfınıtamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrencialan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerelyerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millieğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikametadresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlıkve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.Yerleştirme yapılacak okullar vekontenjanlarıhttp://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adresindenyayımlanacaktır.

        a)Yerleştirmeye esasnakil tercihleriortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimidoğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esasnakil sonuçlarıher nakildöneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018tarihlerinde ilan edilecektir.

        b)Sınavla veyerel-mahalli yerleştirmeile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenciyerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alanokullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyoncayerleştirilecektir.

        c)Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları–açık liseler ile yeteneksınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

        ç)Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacakolup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ilebilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçlarıbildirilecektir.

        d)İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırmayoluyla eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Ortaöğretimkademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikametadresleri, engel durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullarailgili mevzuat çerçevesinde her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 10-14 Eylül 2018tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleştirilecektir.

        LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ