Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Lise ve ortaokullar açılış ta

        Son 1,5 yıldır uzaktan eğitimle devam eden ortaokullar ve liseler ile ilgili durum belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarla ilgili son durumu açıkladı. Peki ortaokullar ve liseler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim başlıyor mu?

        BAKANLIK AÇIKLADI

        Tüm okullar 6 Eylül 2021 Pazartesi günü yüz yüze eğitimle açılacak!

        TÜM OKULLAR ZAMANINDA AÇIKLACAK"

        Bilim Kurulumuzun başından beri önerisi okullarımızı en son kapatıp en erken açmak oldu. Bunun mümkün olabildiği her fırsatı değerlendirmeye çalıştık. Buna rağmen çocuklarımız bir buçuk yıllarını yüz yüze eğitimden, uygulamalı eğitimlerden uzak geçirdi. Uzaktan eğitim gerçekten eğitimin bir miktar uzağımızda kalması sonucunu doğurdu. Ancak, bu günler geride kaldı. Artık aşı var.

        REKLAM

        Aziz Vatandaşlarım, en net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var.

        Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Gerek ilk ve orta öğretimde gerekse yükseköğrenimde öğrencilerimizi ve ailelerini koruyacak tedbirleri alarak, tüm hazırlıklarımızı yaparak eğitime ara vermeden gelecek eğitim öğretim dönemini karşılayacağız.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ