Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Liverpool Barcelona'yı eledi! Barcelona karıştı! Ayrılık sinyali... Maçtan fotoğraflar, maçın özeti - Futbol Haberleri
        1

        İngiliz devi Liverpool, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-0'lık mağlubiyetin rövanşında Barcelona'yı konuk etti.

        2

        Salah ve Firmino gibi hücumdaki en önemli silahlarından yoksun çıkan Liverpool, tarihi bir geri dönüşe imza attı.

        3

        Liverpool, Origi ve Wijnaldum'un 2'şer golüyle sahadan 4-0 galip ayrıldı ve finale adını yazdırdı.

        4

        İngiltere temsilcisinin aldığı bu galibiyet akıllara 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi zaferini getirdi.

        5

        O sezon Devler Ligi'nde finale yükselen İngiltere temsilcisi, Milan'la karşı karşıya gelmiş ve ilk yarı bittiğinde soyunma odasına Maldini ve Crespo'nun golleriyle 3-0'lık skorla geride gitmişti.

        6

        Liverpool, ikinci yarıda ise 3-0'lık skordan geri dönerek maçı uzatmaya taşımayı başarmıştı. Penaltılarda ise gülen taraf Liverpool olmuştu.

        7

        "ANFIELD'DA BİR ŞEY VAR!"

        Sporx'in haberine göre; büyülü zaferin ardından Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp şu ifadeleri kullandı:

        8

        "Futbolda her şey yaşanabilir. Fantastik bir takımınız ve sansasyonel taraftarınız, atmosferiniz varsa böyle mucizeler yaratabilirsiniz. Bunu tarif etmemi istiyorsunuz. Büyük, kocaman, kırmızı bir yürek!"

        9

        "Anfield'da 'bir şey' var, bunu rakiplerimiz dahil herkes biliyor. Liverpool, burada asla pes etmez! Liverpool, asla bırakmaz. Liverpool, her zaman varını yoğunu sahaya koyar."

        10

        "Maçtan önce oyuncularıma gerçekleri söyledim açıkçası. 'İmkansız ama bir şansımız var.' dedim. Futbolda çok şey yaşadım. Dünyanın en iyi takımına karşı kazanmak çok zordur. Böyle kazanmak, imkansıza yakın..."

        11

        "Saat 23.10. Bence çocuklar yataklarına gidip uyumuştur. Küfür edeceğim kusura bakmayın. Fakat, bu oyuncular ... canavar gibilerdi. Tüm bunu oyuncularım başardı."

        12

        HENDERSON: ÖZEL BİR ŞEY BAŞARDIK!

        "Soyunma odasındaki ruh inanılmaz! Kimse bize şans vermiyordu. Fakat, biz bir ihtimalin olduğunu biliyorduk. Anfield'da özel bir şey başaracağımızı biliyorduk. Taraftarları ve oyuncuları gördünüz mü? Özel bir şey başardık!"

        13

        WIJNALDUM: ASLINDA KLOPP'A KIZGINDIM

        "Kimse bizden 4 gol atmamızı beklemiyordu. Yorumcular, otoriteler başarmamızı beklemiyordu. Fakat, biz onlara futbolda imkansız diye bir şeyin olmadığını gösterdik. Aslında yedek kaldığım için üzgün ve Jürgen Klopp'a kızgındım. Sonra beni oyuna aldı. 'Bir şeyler yapmalıyım' diye düşündüm. Ardından iki gol attım."

        14

        ORIGI: YÜREK KOYDUK

        "Muhteşem bir takım olduğumuzu biliyorduk. Her top için savaştık ve müthiş mücadele ettik. Anfield'da oynamak zordur. Bunu gördüler. Hep birlikte başardık. Bunu nasıl anlatırım bilemiyorum, çok zor. Bazı riskler aldık ve yürek koyduk. Herkes işin içindeydi. Barça'yı 4-0 yendik! Bu takıma herkes büyük saygı duymalı. Tamamen zihinsel güçle bunu başardık. Çok özeldi."

        15

        FABINHO: YORGUNLUKTAN ÖLMEK ÜZEREYİM

        "Yorgunluktan ölmek üzereyim. Tüm sezon boyunca böyle anlar için çalışıyoruz. Yüzde 100'ünüzle oynamak zorundasınız. Deplasmanda gösterdiğimiz performans iyiydi ama aldığımız sonuçtan ötürü mutsuzduk. Bugün fırsatlar elimize geldi. Maçtan sonra taraftarlar muhteşemdi. Tüm takım köpek gibi mücadele etti. Messi'ye yakın oynadım ve topu almasına engel olmaya çalıştım. Performansımdan memnunum."

        16

        BARCELONA'DA DEPREM ETKİSİ!

        Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, yaşadıkları hezimetin ardından durum değerlendirmesi yaptı. Başkanın sözleri şöyle:

        17

        "Yine aynı şey oldu. Geçen sezon Roma'da yaşadığımızın bir benzerini yaşadık. Taraftarlar için ne kadar kötü olduğunu biliyorum. Elendik. Yediğimiz dördüncü gol büyük şok oldu, sürprizdi. Oyuncular büyük hata yaptı. Bilemiyorum. Takım tamamen bitti orada. İki yıl üst üste aynı şey. Berbat bir geceydi."

        18

        VALVERDE KOVULACAK MI?

        "Kendimize gelmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Kral Kupası finali oynayacağız. Bu sonucu açıklamak çok zor. Kendi içimizde durumu konuşacağız. Buna reaksiyon gösterme zamanı da gelecek. Şu an sadece önümüzdeki maçlara bakacağız."

        19

        "Elendiğimiz için hepimiz sinirliyiz. Kral Kupası öncesi tüm takımı cesaretlendirmemiz gerekiyor. Dinlenmeleri, kendilerine gelmeleri gerekiyor. Önlerinde yeterli zaman var. Hazır olacaklardır."

        20

        VALVERDE'NİN İŞİ TEHLİKEDE

        Barcelona'nın hocası Valverde ise şunları söyledi:

        21

        "Liverpool, önde basarak başladı. Bunu bekliyorduk. İlk golü attıktan sonra cesaretlendiler. İkinci golden sonra dağıldık. Dağıldık çünkü hemen arkasından üçüncü gol geldi. Biz de pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Mazeret yok. Liverpool bizden çok daha iyiydi ve 4-0 mağlup etti."

        22

        GÖREVDEN ALINMAYI BEKLİYOR MU?

        "Beni nasıl etkiler bilmiyorum. Düşünecek çok fazla şeyim var ve bunu düşünmüyorum. Bu tip sonuçlarda antrenör ilk suçlanacak kişidir."

        23

        "Liverpool çok ateşliydi zaten. İlk golü çabuk bulunca daha da motive oldular. O gol bizi mental açıdan da geri düşürdü. İkinci yarının başında golü buldular. Luis Suarez'in 2-0'dan önce çok önemli bir fırsatı vardı. Atsaydık farklı olurdu. Liverpool, sonrasında iki kere geldi ve iki gol birden attı. Takımım tamamen oyundan düştü. Oyuncularıma, 'Pas yapın, kontrolü alın, tempoyu düşürün.' dedim ama yapamadılar. Sonrasında dördüncü golü yedik zaten."

        24

        4. GOLÜ ANLATTI

        "Neler oldu o an bilmiyorum. Premier Lig'in en iyi duran top takımı Liverpool ve harika bir uyumla golü attılar. Yediğimiz tüm goller birilerinin ya da bir şeylerin sonucunda geldi. Tek tek tüm hatalara bakamazsınız. Liverpool bize sürekli sürprizler yaptı. Roma'da yaşadığımızın bir benzerini Liverpool karşısında da yaşamamız daha büyük acı veriyor! 4-0 kaybettik ve bu skor bize mazeret üretmeyi de imkansız kılıyor."

        25

        LUIS SUAREZ: NE İSTİYORLARSA YAPTILAR!

        "Anfield'da taraftarın takımı bu şekilde iteceğini biliyorduk. İlk golü attıktan sonra turu geçebileceklerine inanmışlardı. Her ne istiyorlarsa yaptılar. Maça golle başladılar. Hepimiz şapkayı önümüze koymalıyız. Çünkü, geçen sene böyle bir facia yaşamıştık. Barcelona'da böyle bir şeyin tekrar etmesi kabul edilemez."

        26

        BUSQUETS: HEPİMİZ SUÇLUYUZ

        "İlk dakikadan itibaren harika oynadılar. Ancak 1-0'dan sonra bizim de gol fırsatlarımız, pozisyonlarımız oldu. İkinci yarıda arka arkaya iki gol bulduktan sonra daha çok inanmaya başladılar. Maç bittikten sonra, 'Şöyle olsaydı' demek çok kolay ama gerçekler farklı. Birçok açıdan eksik noktalarımız vardı. Herhangi birini suçlayamayız, hepimiz suçluyuz. Bizim gibi iyi bir takım için kabullenilmesi zor bir durum."

        27
        58

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ