Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Mabel Matiz'den son dakika çaıklamalar: Kaliteli serseriydik -
        1

        Müzisyen Mabel Matiz, okul yıllarını andı. Instagram hesabından üniversite dönemine ait fotoğraflarını paylaşan Matiz, takipçilerini şaşırttı. Şarkıcı fotoğraflarının altına şu cümleleri düştü:

        Mecbur bırakılmadıkça önlük giymez, her stajın ilk günü okula gitmez, sabahları yoklama vermeyi sevmezdik. (Herkesin hasta bulup puan tamamlamak için adeta birbirini ezdiği son perio stajında ise işi abartıp ilk hafta okula hiç uğramamıştık.)

        2

        Mustafa’cım sağolsun her sabah arar, uyandırır, “çabuk kalkın yoklama alıyolar” diye bizi ateşlerdi. Kantine ya da terasa çıkmak için bir bahane hep bulunurdu. Walkman ve mp3çalar’lardan Sezen, Ajda ve 2000'ler Türkçe rock dinlerdik.

        Dev kareli pantolonlarım ve zaman zaman gözüme çektiğim kırmızı kalem klinikte hep bir mevzu olurdu. Müzik kulübündekileri hem kıskanır, hem de oraya adım atmaya çekinirdim.

        3

        Ne yalan söyleyeyim, kaliteli serserilerdik. Hocalarımızın, asistanlarımızın ve hastalarımızın önünde elbette önlüğümüzü iliklerdik.

        Hala zaman zaman rüyalarıma girer Çapa. Çok, çok güzel hatırladığım, şimdilerde sanki başka birinin hayatı gibi uzak ve puslu gelen diş hekimliği fakültesi yıllarımdan, elimde kalan ender fotoğraflardan birkaçı bunlar.

        4

        MABEL MATİZ HAKKINDA

        Gerçek adı Fatih Karaca olan 35 yaşındaki şarkıcı, ilk müzik çalışmalarını üniversite yıllarında gerçekleştirdi. Bunlardan en belirgin olanı 2007'de yazdığı ve sonradan ilk albümünün çıkış şarkısı olan "Arafta"dır.

        Mabel Matiz 2010’lu yıllarda Türk Pop müziğinin dönüşümünde en önemli rollerden birini üstlenerek, arayışının simgesi haline getirdiği müziği ve multidisipliner duruşuyla, piyasa kurallarının yeniden yazılmasına büyük katkıda bulundu.

        5

        Müziğinin birleştiriciliği ve ana akım müzikte açtığı yeni kulvar, onu kısa sürede toplumun bütün kesimleri tarafından dinlenen ve sevilen klasik bir sanatçı haline getirdi.

        Besteleri Teoman, Göksel, Sıla, Hande Yener, Ayşe Hatun Önal, Ayşegül Aldinç, Ceylan Ertem gibi önemli yorumcular tarafından seslendirilen sanatçı, Selda Bağcan, Gülden Karaböcek, Nükhet Duru gibi duayen sanatçılarla düet çalışmalarına imza attı.

        16 Ekim 2020 tarihinde "Toy" adlı eserini yayınlamıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ