Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Birçok ünlü erkeğin berberi Şükrü Dudu Habertürk'e konuştu

        Arif HÜR/HABERTÜRK MAGAZİN

        Şükrü Dudu Barber's Club’un kurucusu Şükrü Dudu, ortakları Gökhan Kılıç, Ayhan Kurt ve Vedat Önder ile Zorlu Center’da açılan yeni salonunda baba mesleği olan berberliği tam gaz sürdürüyor. Magazin, sanat, spor, cemiyet ve iş dünyasından ünlü erkeklerin tercihi olan Şükrü Dudu, ilk kez ilkokulda öğretmenini tıraş ettiğini söylüyor ve ekliyor: “14 yaşında Sivas’tan İstanbul’a geldiğimden beri başka bir iş yapmayı düşünmedim. Bir daha dünyaya gelsem yine berberlik yaparım” diyor.

        'BAĞIŞIKLIK YARATIYORUZ'

        Haftanın 6 günü saat 09.00- 20.00 arası işinin başında olan Dudu, her gün dersine çalıştığını, en iyi ürünleri kullandığını söylüyor ve ekliyor: “Bir kere bize gelen başka bir yere gitmez, bağışıklık yaratıyoruz. Halktan insanlar da bize geliyor, fiyatlarımız çok uçuk değil.” Kendisiyle salonunda bulu- şup saç ve sakal konusundaki son trendleri konuştuk...

        -Şu sıralar saç ve sakal stilinde moda nedir?

        Bu yıl da yanların ve ensenin kısa olması moda. Üstlerde de katlı kesimlerin etkisi sürüyor. Yanlar ve ense kesinlikle kısa. Dünyada ve Türkiye’de trend bu. Sakaldaysa eskisi gibi topsakal moda değil, hafif kirli sakal tercih ediliyor. Ülkemizde erkekler artık saç stili konusunda dünyadaki oyuncuları ve futbolcuları takip etmekle kalmayıp kendilerine de uyguluyor. Saç ve sakal, karşı cinsi etkileme konusunda çok önemli.

        ‘KELLİĞİN KARİZMASI KALMADI’

        -“Erkeğin makyajı saçı ve sakalıdır” diye bir kanı var. Katılıyor musunuz?

        Erkeğin saç ve sakaldan başka bir şeyi yok ki... Erkeğin makyajı, güzelliği saçı ve sakalındadır. Saç bakımını uzmanların eline bırakmak çok mühim. Saçını seven bize gelsin.

        -Hangi aralıklarla saç-sakal tıraşı olmalı?

        2 haftada bir saç tıraşı yaptırılmalı. Sakallarınsa her hafta düzeltilmesi gerekiyor.

        -Saçı olmayan ve ektirip ektirmeme konusunda kararsızlık yaşayan erkeklere neler söylersiniz?

        Biz saç ekimi yapmıyoruz ama saçı olmayan herkesin saç ektirmesi lazım. Niye kel geziyorsunuz ki? 10-15 sene önce kelliğin bir karizması vardı ama günümüzde kalmadı.

        'ERKEKLERİMİZ TABULARI YIKTI'

        -Türk erkekleri manikür, pedikür, kaş ve cilt bakımı konusunda tabularını yıktılar mı sizce?

        “Saçımı, sakalımı, manikü- rümü, pedikürümü yaptırmam” düşüncesi eskide kaldı, artık kimse utanmıyor. Erkekler için manikür ve pedikür artık lüks değil bir ihtiyaç. Manikür ve pedikür yaptırmayan erkek yok denecek kadar az. Artık tek kaş kimse kalmadı. Herkesin kaşını alıyoruz. Kulak ve sırt ağdası da yapılıyor. Trend artık herkesin bakımlı olması. Türk erkekleri dış dünyayla bağlantı kurup tabuları yıktı, kendisini aştı. Erkekler kişisel bakıma kadınlardan daha düşkün.

        -Sizi diğer berberlerden farklı kılan nedir?

        Hizmet, güven, sadakat ve çalıştığın ekip çok önemli. Müşteriye dost gözüyle bakıyoruz. Berber dostuna sırdaş olabilmeli, insanların dilinden anlamalı. Berber koltuğu deşarj konusunda Türk erkeklerinin vazgeçilmezi. Ortaklarım Ayhan Kurt, Gökhan Kılıç ve Vedat Önder’in de bu başarıda payı var. Profesyonel bir ekiple olmasam bu noktaya gelemezdim.

        'SAÇA KUŞ KONDURUYORUZ'

        -Aile büyüklerimiz berber konusunda kararsızlık yaşadığımızda “Hepsi aynı, sanki diğeri kuş mu konduruyor?” yorumunda bulunur...

        Evet biz kuş konduruyoruz, bu kadar net söylüyorum. Gelen insanlar yüzlerinde tebessümle salondan çıkıyor. Buraya gelip de saçını beğenmeyen insan binde birdir. Kişiye özel hizmet verdiğimiz için sık sık yurtdışına gidip seminerlere ve fuarlara katılıp trendleri takip ediyoruz. Bizim işte öğrenmenin sonu yok. Dükkânın kapısına Çağatay Ulusoy, Tarkan ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimlerin posterlerini koymakla olmuyor bu işler. Bizim berberlerde yan gelip yatma durumu var.

        -Türkiye’deki berberliğimizi dünya ile kıyasladığınızda neler söylersiniz?

        Çok başarılıyız, el işi bizde çok iyi. Yurtdışında berber olarak okula 18 yaşında gidiyorsun, bizdeyse çekirdekten öğrenme durumu var. Çekirdekten yetişme başarıyı getiriyor. Sonradan değil, çekirdekten berber olunu

        'CEM SAÇINI KAZITMAMALI, HALİT SAÇ EKTİRMELİ'

        Meslekte 25 yılı geride bırakan Şükrü Dudu, ünlü isimlerin saç ve sakallarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu...

        Kıvanç Tatlıtuğ: Şu an saçı ve sakalı tam kıvamında. Zaten ne yaparsa yapsın ona gidiyor.

        Cem Yılmaz: Bir ara devamlı makine vurduğu için herkes saçı yok zannediyordu ama var. Cem Yılmaz’a saç ve sakal yakışıyor. Saçlarını kazıtmamalı, sıfıra vurmamalı.

        Kenan İmirzalıoğlu: Klasik bir adam. Yıllardır tarzının dışına çıkmıyor ama saçları kötü de durmuyor.

        Murat Boz: Saçlarıyla fark yaratıyor. Kirli sakal ona çok yakışıyor.

        Halit Ergenç: Kendisine saç ektirmesi gerektiğini söylemiştim ama ektirmedi. Yine söylüyorum saç ektirmeli, sakalla bir yere kadar.

        Murat Yıldırım: Saç modeli klasik. Bugüne kadar saçını hiç modern yapmadı. Değişik bir rolde olursa belki bu klasik halinden sıyrılabilir.

        Şahan Gökbakar: Eskiden bizim müşterimizdi. Acilen saç ektirmesi lazım.

        Tolgahan Sayışman: Saçı ve sakalı tam kıvamında.

        Arda Turan: Saçını uzatmamalı. Uzatınca kabarık oluyor. Kısa saç ona daha iyi gidiyor.

        Kerem Bürsin: Artık uzun saçı denemeli. Yüzü buna müsait. Kirli sakalları ona hava katıyor.

        Caner Erkin: Uzun saç Caner’e gitmiyor, kısa saçla daha karizmatik duruyor.

        'KIZLAR SEVGİLİMİN SAÇI ÇAĞATAY'INKİ GİBİ OLSUN DİYOR'

        -Müşterileriniz sizden en çok hangi ünlülerin saç stilini talep ediyor?

        İstanbul’da gençlerin rol model aldığı yerli isim Çağatay Ulusoy, yabancılardan ise Brad Pitt ve Cristiano Ronaldo’yu model alıyorlar. Bu arada, David Beckham’ın yaptığı saç stillerinin hâlâ moda olmasının üzerinde durulmalı. Adamın acayip bir aurası var. Dünya üzerinde modası geç- meyecek tek saç David Beckham’ınkidir. Dünyada saç sakal bakımından en iyi örnek David Beckham, ülkemizdeyse Çağatay Ulusoy. Yaşlı kesim ise George Clooney’nin saçını tercih ediyor.

        Çağatay Ulusoy da size gelen ünlüler arasında bildiğim kadarıyla...

        Evet. ‘Best Model’ seçildiği günden beri bize geliyor. ‘Medcezir’ dizisine başlamadan önce saçlarına defrize ve düzleş- tirme yapmıştık. İşlem gördüğü için saçları çok iyi. Çağatay, saç, sakal ve cilt bakımı ile manikür ve pedikürüne aşırı düşkün. İstanbul’da olduğunda her hafta berbere geliyor ve 1 saatten aşağı kalmıyor. İnanır mısınız kızlar sevgililerini berbere getirip “Sevgilimin saçını Çağatay Ulusoy’unki gibi yapın” diyor. Kafasının şeklini kâğıda çizip gelenler de var.

        'TARKAN DAMAT TIRAŞI OLMALIYDI'

        -Tarkan geçtiğimiz günlerde evlendi ve damat tıraşı yaptırmamış olması çok konuşuldu. Siz ne söylemek istersiniz bu konuda?

        Sade bir düğün yapmayı tercih eden Tarkan’ın hem nikâhında hem de düğününde damat tıraşı yaptırmaması görülmüş bir şey değil. Damat tıraşı olmalıydı. Ama saçı genel anlamda iyi.

        'HALUK BİLGİNER'İ 15 YAŞ GENÇLEŞTİRDİM'

        -Son dönemde yaşadığınız ilginç bir olay oldu mu?

        1-2 ay önce bir dizi için Fatih Aksoy beni aradı ve “Haluk Bilginer’i 10-15 yaş gençleştirmemiz lazım” dedi. Haluk Bey geldi, saçını kısalttım ve boyadım. Bilginer’i gören Aksoy beni arayıp “15 yaştan daha çok gençleştirmişsin” dedi. 1-2 saatlik uğraşla, saç boyası, cilt bakımı, kaş bakımı derken bir kişiyi doğal yollardan maksimum 15 yaş gençleştirebiliyoruz.

        'VIP ODALARDA BAKIM YAPIYORUZ'

        -Meslektaşlarınız tarafından kıskanıldığınızı düşünüyor musunuz?

        Çok kıskanıldığımı düşünüyorum. Bu normal çünkü başarılı her insan biraz da olsa kıskanılıyor. Nazardan çok korkuyorum. Korktuğum da sık sık başıma geliyor.

        -Şükrü Dudu Barber’s Club’ta başka ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

        5 tane VIP odamız, 8 de normal koltuğumuz var. Şahsen ben günde 5-6 servis alıyorum. Saç düzleştirme yapıyoruz. Mesela kıvırcık bir saçı profesyonel ürünler kullanarak saça zarar vermeden düzleştiriyoruz. Erkeklerin ciltleri günümüz şartlarında çok yorgun oluyor. Siyah noktaları, sivilceleri titizlikle temizliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ