Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Cemiyet Hayatı Çeşme mi Bodrum mu? İşte bütün mesele bu!

        Her yaz Bodrum ile Çeşme arasında yaşanan rekabet bu sezona da damgasını vuracak. Bodrum ve Çeşme birbirinden güzel sahilleri, gözde kulüpleri, lezzet durakları ve ikoncanlarıyla 2010 yazının galibi olmak için yarışacak.

        HT MAG / Zafer AKBAŞ

        Güneşin sıcak yüzünü göstermesiyle birlikte tatil planları vaktimizin büyük bir kısmını almaya başladı bile... Kimimiz internetten araştırarak, kimimiz eş dost tavsiyesiyle tatil rotamızı belirlemeye çalışıyoruz. Herkese, her keseye göre tatil alternatiflerinin olduğu turizm cenneti ülkemizde bu yıl da Bodrum ve Çeşme popülerlikleriyle diğer turistik bölgelerin arasından sıyrılıyor. Bunda kuşkusuz en önemli etken sanat, sosyete, iş ve spor dünyasının tanınmış simalarının bu iki gözde tatil beldesini tercih etmeleri.

        Türkbükü çok popüler

        Bodrum’un bugünkü anlamıyla popüler olması 20 yıl öncesine dayanıyor. 1995 yılından itibaren Bodrum’u İstanbullu işletmeciler kuşattı. İstanbul’daki popüler mekânların bir şubesi de Bodrum’da açıldı. Özellikle Türkbükü, sosyetenin gözdesi oldu. Bir süre sonra sosyetik simalar Bodrum’u demode bulmaya başladılar ve alternatif bir tatil cenneti arayışına girdiler. Gözler 2002’de Çeşme’ye çevrildi. O döneme kadar İzmirlilerin tekelinde olan Çeşme, artık İstanbul’dan gelenlerin tatil cenneti oldu...

        Çok büyük rekabet var

        Geçmişte Bodrum’da olduğu gibi İstanbullu işletmeciler yine boş durmadı ve yatırımlarını bu kez de Çeşme’ye yapmaya başladılar. Kitlenin sözleşmişcesine moda olan bölgeyi tercih etmeleri ister istemez Bodrum ve Çeşme’nin rekabetine neden oldu. Yaklaşık 10 yıllık rekabet bu yaz da Bodrum ve Çeşme arasında büyük bir çekişmeye sahne olacak. Bakalım 2010 yazında ünlüler, playboylar, ikoncanlar Bodrum’da mı, Çeşme’de mi boy gösterecek? Paparazziler en fazla fotoğrafı Çeşme’den mi, yoksa Bodrum’dan mı gönderecekler? HT Mag, 2010 yaz sezonu öncesi tüm detaylarıyla Bodrum’u ve Çeşme’yi mercek altına aldı.

        BODRUM

        Bodrum'un ağır tutkunları

        Kuşkusuz en ünlü Bodrumlu Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı. Ama Cevat Şakir’den bu yana çok şey değişti. Bodrum artık uluslararası üne sahip bir turizm merkezi... Hem yerli hem de yabancı turiste hitap eden Bodrum’u yaz-kış mesken tutan ünlü Bodrum tutkunları var. Eskiden ‘Bodrum’ denilince akla gelen ilk isim Zeki Müren’di. Şimdi ise Ali Şen ve Akın Öngör geliyor. Öte yandan ünlü futbol adamı Fatih Terim, Rahmi Koç, Sezen Aksu, Pınar Altuğ, Sibel Can, Akrep Nalan, Ferdi Özbeğen, Ali Poyrazoğlu, Hülya Koçyiğit, Demet Akalın, Ajda Pekkan, Süreyya Yalçın, Deniz Berdan, Gül Dürüst ve Nurettin Hasman da Bodrum ile özdeşleşen isimler...

        Mekanlar: Virgin çok konuşulacak

        İrfan Kuriş döneminde oldukça popüler olan, Türkbükü’ndeki Maki Otel, işletmesini Cemal Yarar ve Senem Çapa’ya verdi. Otel artık Osmanlı mutfağı ağırlıklı hizmet verecek. Bodrum ile özdeşleşen birçok mekân da kendini bu yaz baştan aşağı yeniledi. Divan Otel’in barı ve Ada Otel’in iskelesindeki Chocolate da yaza yepyeni tarzlarıyla giriyor.

        Bodrum'un bu yaz en iddialı mekanı, Bardakçı Koyu’nda hizmete giren Virgin Otel olacak. Emre Ergani, Figen ve Yiğit Doğusoy’un sahibi olduğu otelde geçen kış İstanbul’a damgasını vuran My Pavyon, Emre Ergani’nin Bianca’sı ve Levendiz Meyhanesi de var. Bu tesise 16 yaşından küçükler alınmayacak. Bodrum’a akşamüstü partileriyle damgasını vuran Havana efsanesinin yaratıcısı Emre Ergani, tüm enerjisini Virgin için harcıyor. Popüler yaz şarkılarına imza atan Demet Akalın da Güverte’nin yerinde açılacak yeni bir kulüpte sahneye çıkacak. Akalın’ın sahne alacağı mekânın müzik direktörlüğünü eşi Önder Bekensir yapacak. Kebap ve steak tutkunlarının İstanbul’daki gözde adresi Günaydın da Türkbükü’ne şube açıyor. Özellikle köpük partilerini ve dans gösterilerini sevenlerin değişmez adresi her zaman olduğu gibi yine Halikarnas Disco olacak...

        Ivana Sert her zaman Bodrumlu

        Geçen yaz Bodrum ile özdeşleşen Ivana Sert, bu yaz da adresinin Bodrum olacağını söylüyor. Geçtiğimiz yıl kendi tasarımı mayo ve bikinileriyle beach’leri kasıp kavuran ikoncan, “Tabii ki bu yaz da Bodrum’da olacağım. Sadece bu yaz değil her zaman Bodrum diyorum. Bodrum’un kumu, havası, suyu, denizi, değil Çeşme’de dünyanın hiçbir yerinde yok. Evimiz de Bodrum’da. Haziran başı gidip üç ay orada kalacağız. Bodrum bizim köy oldu artık. Balıkçısından manavına herkesi tanıyorum. Kuum Otel, Maça Kızı favori mekânlarım” diyerek rekabetin fitilini şimdiden ateşledi.

        Çökertmeciler Bodrum'da

        Çöketme Kebabı’nı Bodrum’dan başka yerde bulmak zor. Jülyen doğranmış dana kontrfile, kibrit çöpü şeklinde doğranmış çıtır patateslerin, sarımsaklı yoğurt ve çeşitli baharatların harmanlanmasıyla ortaya çıkan Çökertme Kebabı’nı en iyi yapan yerlerden biri Türkbükü’ndeki Bodrum Mantıcısı. Köy kahvaltısı, gözleme ve çiğ böreğin tek adresi de Türkbükü’ndeki Hocanın Yeri. Bodrum’da balıkçıların mevkii Gümüşlük. Ege’nin otlarıyla yapılan mezeleri ve deniz mahsullerini Gümüşlük’te denize sıfır balıkçılarda yemek mümkün.

        ÇEŞME

        Rüzgarı yeter

        Yıllar önce sessiz sakin bir tatil arayanların ve rüzgârı nedeniyle sörfçülerin tercih ettiği Alaçatı, artık otellerle, kulüplerle, restoranlarla doldu. Alaçatı son birkaç yıldır neredeyse bağlı olduğu Çeşme’den bile daha popüler... Özellikle hafta sonları çok kalabalık. Yıllar önce İzmir’de yaşayan seçkin ailelerin Çeşme’deki tatil beldesi Ilıca, bugün özellikle yerli turistlerin gözdesi oldu. Ilıca’nın ismi şifalı sularından geliyor. Bu bakımdan sağlık turizmi için de oldukça ideal bir yer Ilıca. Üstelik otelleri ve mekânları da dört dörtlük. Balık restoranlarıyla meşhur Dalyanköy, plajlarıyla ünlü Çiftlikköy, Ildırı, Boyalık Koyu, Şifne, Çatazmak da Çeşme’nin etrafına yayılan gözde tatil beldeleri arasında.

        Zaten çoğu İzmirli

        Podyum dünyasının birçok ismi ve son dönemin genç oyuncuların büyük bölümünün İzmir kökenli olması, Çeşme’yi manken ve oyuncuların favori mekânı yaptı. Demet Akbağ, Çağla Şikel - Emre Altuğ, Yılmaz - Belçim Erdoğan, BKM Mutfak Oyuncuları, Tuba Ünsal, Ebru Destan, Ece Sükan, Derin Mermerci, Bengü, Çağla Kubat, Beyazıt Öztürk, Serdar Ortaç, Özge Ulusoy, Siren Ertan-Gökhan Çarmıklı, Emre Belözoğlu gibi isimler Çeşme’nin ünlü müdavimleri.

        Artı-eksileri

        Çeşme’ye ulaşım, Bodrum’a ulaşmaktan daha kolay. Çeşme; Ankara, İstanbul ve tabii ki İzmir’e daha yakın. Bodrum’a uçakla gelecekleri uzun bir Milas-Bodrum karayolu yolculuğu bekliyor. Otel ve tesis sayısı bakımından Bodrum’un Çeşme’ye tartışılmaz bir üstünlüğü var. Ancak Bodrum’un, Çeşme’den daha pahalı olduğu gerçeği de tartışılmaz. Çeşme özellikle Alaçatı rüzgârıyla doğal klima etkisi yaratıyor. Tatilde sıcaktan boğulmuyorsunuz. Bodrum yabancı güzelleriyle, Çeşme de İzmirli güzelleriyle meşhur. Alışveriş için de Bodrum daha alternatifli. Otantik ürünlerden hoşlananlar ise Çeşme Alaçatı Çarşısı’nı tercih edebilir.

        Canlı müzik partileri

        Akşamüstü partileriyle meşhur Sole Mare Beach, yenilenen yüzüyle yaza hazır. Aya Yorgi’deki Paparazzi Beach de keza öyle. Sheraton Otel, iskelesi ve lüks odalarıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Babylon, beach partilerine alternatif eğlence arayanların tercihi olacak. Canlı müzik tutkunları ise ünlü popçuların sahne aldığı Cece Bar’ı tercih edecek. Onun alternatifi de Soho olacak.

        Mekanlar

        Çeşme’de bu yaz süpriz ve güçlü bir mekân açılıyor. Geçen kış Şişhane’ye damgasını vuran Public, Çeşme Ilıca’ya da şube açıyor. Ayşe Kucuroğlu’nun mekânı hem beach hem restoran hem de kulüp olarak hizmet verecek. Bir diğer iddialı mekân da Alaçatı’da tarihi bir Rum evinde hizmete giren Yaya... Serdar Hotiç, Sermet Hotiç ve Ayşegül Baltacıoğlu’nun sahibi olduğu Yaya, renkli mönüsüyle Çeşme için büyük bir avantaj. Uzun süredir beklenen Alaçatı Yat Limanı da bu yaz hizmete giriyor. Yat Limanı’nın en popüler mekânı ise Tuval Restoran olacak. Tuval’in bir başka şubesi de Ilıca Otel’in içinde açılacak. Çeşme’deki Granada Beach bu yaz kapılarını kapattı. Onun yerine açılan yeni trend mekân Babylon olacak. İzmir’in popüler kulübü Marakesh de bu yaz Çeşme’de bir şube açmaya karar verdi.

        Kumru sevenler

        Sucuk, salam ve sosisin kömür ateşinde pişirilip, peynir, domates ve biberle özel bir sandviçin arasına konmasıyla ortaya çıkan müthiş lezzet ‘Kumru' Çeşme’nin adıyla anılır oldu. Bu sıradan gibi duran tarif İzmirliler için çok önemli. Uçaktan inip, koşa koşa kumru yemeye gidenler bile oluyor. İşte o kumrunun en özeli de Çeşme’de Kumrucu Hüseyin ve Kumrucu Şevket’te yenilir. Sırf doya doya kumru yemek için bile tatilini Çeşme’de geçirenler olduğu biliniyor. Sakızlı Türk kahvesi ve sakızlı kurabiye Çeşme’ye özel diğer lezzetler arasında. Dalyan’daki Balıkçı Hasan ise deniz mahsulü sevenlerin ilk tercihi. Deniz ürünleri köftesi ve böcek ızgara mekânın en öne çıkan lezzetlerinin başında geliyor. Pide sevenlerin tercihi de kuşkusuz Dost Pide.

        Eda Taşpınar sevgili durumundan Çeşmeli

        Nurettin Hasman'la birlikte olduğu yıllar, kömür karası bronz teniyle ve seksi bikinileriyle Bodrum beach’lerinde boy gösteren Eda Taşpınar, geçen yaz yengesi İndra Taşpınar’ın Çeşme’de mekân açması nedeniyle Çeşme’yi tercih etmişti. Bu tercih, Çeşme’nin yerlilerinden sörf hocası Bora Kozanoğlu ile büyük bir aşka yelken açmasına neden oldu. Taşpınar, sevgilisi Bora Kozanoğlu nedeniyle kuşkusuz bu yaz da Çeşme’yi mesken tutacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ