Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Kenan Işık'ın sağlık durumu nasıl?

        Ünlü sanatçı Kenan Işık'ın tedavisi evinde sürüyor. Spor merkezinde geçirdiği kaza sonrası kafa tramvası yaşayan Işık'ın yakınları sabırla onun iyileşmesini bekliyor. Ancak Işık'ın komaya girdiği tarihin yıldönümü olan 21 Mart yaklaşırken sosyal medyada sanatçınının sağlık durumuyla ilgili yayılan asılsız iddialar aileyi üzüyor.

        O İDDİAYI KINADILAR

        Işık'ın ailesi Twitter'da ortaya atılan 'Kenan Işık hayatını kaybetti' iddiasını kınadı. Ünlü oyuncunun sevenlerinin dualarıyla iyileşmesi ve bilincinin yerine gelmesini umduklarını belirtti. Işık gibi komada olan benzer hastalar arasında 12'nci ve 16'ncı ayında uyanan vakaların sayısının çokluğu ailedeki iyimserliği artırıyor.

        Sesleri duyan ancak tepki veremeyen eşine özenle bakan Beril Işık ise moralini sürekli yüksek tutmaya çalışıyor. Kenan Işık geçenlerde Almanya'nın Freidrichshafen kentindeki özel bir sağlık merkezine gönderilmişti. 3.5 aylık özel tedavinin ardından evine dönmüştü.

        KENAN IŞIK KİMDİR?

        Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğu olan Kenan Işık orta okul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da okurken ise Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı olmuştur.

        Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır. 1974 yılında Köşe yazarlığı sırasıyla Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı diziyle boy göstermiştir. 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakan Kenan Işık 20 Ağustos 2005 tarihinde tekrar oyuncu oldu.

        21 Mart 2014 günü bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Işık, ameliyata alındı. Ameliyatın 4 saat sürdüğü, sanatçının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek, kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bu nedenle beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ